Затворена за движение е улица „Булаир“ в Дупница

Ул. “Булаир” в Дупница е затворена за движение на автомобили от 9ч. днес до 18 часа в събота. 

Причината е традиционният събор Умни петък. Той се провежда в Дупница от близо 100 години в първия петък след Великден. 

Забранена за автомобили е и ул. “Св. Георги”, до входа на общинската болница. Линейките ще използват обходен маршрут. Районът е блокиран за три дни от сергии на търговци. Те заплащат на общината по 2,50 лева на квадратен метър на ден.


Вижте още

В Перник дезинфектират срещу африканската чума по свинете

Дезинфектират пътни артерии и тир паркинги в област Перник заради усложнената епизоотична обстановка в страната. От миналата седмица се обработва автомагистрала "Струма", както и републиканските пътища Перник – Кюстендил и Перник – Стрезимировци. Всички участъци, както и 20- километровата отсечка от ГКПП Стрезимировци до трънското село Филиповци ще..

публикувано на 22.07.19 в 19:37

Официално откриха реновираната улица „Ветрен“ в Благоевград

    Реновираната и рехабилитирана улица „Ветрен“ в Благоевград днес бе официално открита на специална церемония. Според кмета Атанас Камбитов, това е един от най-трудните, тежки и чакани проекти.    „Дълго време процедурите се обжалваха, много време изгубихме, накрая се преборихме. От друга страна, беше трудно и самото изпълнение...

публикувано на 22.07.19 в 16:33

Председателят на ОС - Бобошево подари лаптоп на читалището в село Усойка

Нов лаптоп подари за празника на читалището в с. Усойка председателят на Общински съвет – Бобошево и лидер на местната структура на ГЕРБ Даниела Стоянова. Тя уважи патронния празник на читалището, който бе отбелязан с богата фолклорна програма.  Тържеството бе по случай 182 години от рождението на Васил Левски и 116 години от..

публикувано на 22.07.19 в 16:11

БСП със сигнал срещу зам.-кмета на Перник за конфликт на интереси

БСП Перник ще внесе в Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество сигнал срещу зам.-кмета на Перник Владислав Караилиев за конфликт на интереси, съобщиха на пресконференция от столетницата.  Поводът е обществена поръчка, спечелена от фирма с управител и собственик на половината от дружествения..

публикувано на 22.07.19 в 16:01

Радио Благоевград и ВиК раздават безплатно вода в горещините

На едно от най-оживените места в областния град, между две централни улици  „Тодор Александров“ и „Крали Марко“,  се проведе съвместната акция под кодовото име „Горещо“ на Радио Благоевград и "Водоснабдяване и канализация" ЕООД - Благоевград.  В най-горещия ден от седмицата екипът на обществената медия раздаде над 200 бутилки  минерална..

публикувано на 22.07.19 в 16:00
Невена Коканова

Издигат паметник на Невена Коканова в Дупница

Художници от цялата страна се присъединяват към каузата за издигане паметник на Невена Коканова в Дупница.  Инициатор е дупнишкият музикант и общественик Николай Табаков. Той организира благотворителна изложба в края на юли в столична галерия.  12 творци ще дарят портрети на голямата актриса. Сред тях са Калин Терзийски, Жасмина Широва,..

публикувано на 22.07.19 в 14:18

Училище по плуване и водно спасяване започва в Кюстендил

Училище по водно спасяване и начално обучение по плуване започва от днес в Кюстендил.  Училището ще продължи да 16 август, а предварително изготвената програма включва 12 занимания. Щ е участват деца от 6 до 8 години, разделени в две възрастови групи. Целта е намаляване и предотвратяване на риска от водни инциденти.  По време на обучението ще..

публикувано на 22.07.19 в 10:50