Продължава голямото търсене на коли „втора употреба“


Увеличават ли се автокъщите за коли „втора употреба“ в региона; и каква е тенденцията за покупка на бензинови автомобили – това бе една от темите, представени в следобедния блок на Радио Благоевград на 14 май.

Факт е, че ние, българите, масово караме коли “втора употреба”. Половината от автопарка у нас е на възраст над 20 години и автомобилите са основно на дизел. В последните месеци обаче, се заговори за тенденция, свързана със скок в цената на коли „втора ръка“ на бензинов двигател спрямо дизеловите автомобили. Дали това е така; и каква е ситуацията в момента в този икономически сектор – това бяха част от въпросите, които Владимир Янчовски коментира пред водещата, Бойка Браткова.

Според данни на европейската статистика, у нас през миналата година е имало регистрирани около 3,5 милиона автомобила, което приблизително е по 450 автомобила на 1000 българи.

Владимир Янчовски можете да чуете в звуковия файл


Вижте още

Думи при последната среща на майка и син Елена и Никола Вапцарови

На 23 юли 1942 година, в разгара на Втората световна война, състав на Софийския военно-полеви съд осъжда на смърт чрез разстрел шестима души по Закона за защита на държавата. Шестимата са: Антон Попов, Антон Иванов, Петър Богданов, Георги Минчев, Атанас Романов и поетът Никола Йонков Вапцаров, който 10 години по-късно ще получи посмъртно почетната..

публикувано на 23.07.19 в 16:15
Румен Димитров

Електронен инженер от Перник прави иконостаси и печати за хляб

Румен Димитров от Перник повече от 30 години се занимава с дърворезба. По професия е електронен инженер, по призвание – дърворезбар. „Това не се учи, това е пламък отвътре“ – казва самоукият майстор и допълва, че във времето се ориентирал към църковната дърворезба и сурвакарските маски. До момента е направил и 10 иконостаса за черкви в..

публикувано на 23.07.19 в 13:00
Гл. ас. д-р Валерия Матеева

Гл. ас. д-р Валерия Матеева: Фотозащитата не ни купува билет към безгрижното лято, но ни предпазва от сериозни усложнения

В здравния час на Радио Благоевград – БНР гл. ас. д-р Валерия Матеева от УМБАЛ „Александровска“, акцентира върху ползите и вредите от слънцето за човешката кожа. „ Слънцето има многобройни ползи – една от тях е доброто настроение, повече ендорфини - хормоните, които носят щастие. Под влияние на слънцето в кожата се синтезира витамин Д, който..

публикувано на 23.07.19 в 12:50

Официално откриха реновираната улица „Ветрен“ в Благоевград

    Реновираната и рехабилитирана улица „Ветрен“ в Благоевград днес бе официално открита на специална церемония. Според кмета Атанас Камбитов, това е един от най-трудните, тежки и чакани проекти.    „Дълго време процедурите се обжалваха, много време изгубихме, накрая се преборихме. От друга страна, беше трудно и самото изпълнение...

публикувано на 22.07.19 в 16:33
Лилия Хаджиева

Бижута с кристали и билки – вдъхновение от природата

Имало едно време едно момиче, което обичало да си измисля само дрехите, да крои, да шие и да се вдъхновява от красивите форми на природата. Днес порасналото момиче продължава да твори в уютното си ателие и създава оригинални, очарователни и уникални бижута от кристали и билки. Представяме Лилия Хаджиева от Благоевград. Тя е..

публикувано на 22.07.19 в 11:16

Николай Генчев: Левски стана народен вожд, какъвто историята на българите не познава

     Тези думи на проф. Николай Генчев бяха припомнени чрез архивен запис в днешното издание на предаването на Радио Благоевград за история и национална култура "Изгрей зора".       "Защо народният избор пада върху Левски?" – предлагаме Ви да чуете отговорите на проф. Тенчев, както и коментарите на водещия и на д-р Кирил Алексиев, във фрагмента от..

публикувано на 21.07.19 в 12:12

“Пирин“ загря за новия сезон с класическото 3:0 над „Сливнишки герой“

     В последна контрола от лятната си подготовка, на стадион „Хр. Ботев“ в Благоевград, снощи „Пирин“ разгроми „Сливнишки герой“ с 3:0, с голове на Ивайло Михайлов в 23-а, Руслан Иванов от дузпа в 73-а и Иван Вълчанов в 78-ата минута на мача. Старши треньорът на „орлетата“ Иво Тренчев използва две единайсеторки по време на контролата. През второто..

публикувано на 21.07.19 в 09:39