Открито студио на Радио Благоевград в Езиковата гимназия "Акад.Людмил Стоянов"

6
Открито студио на Радио Благоевград

"Традиция и възход" – под това мото преминаха официалните чествания на 35-тата годишнина от създаването на благоевградската Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“. По повод годишнината Радио Благоевград предложи на слушателите си в "Часът за образование" в предаването "Днес" един час в Езиковата гимназия с открито студио. В него участваха учителите Красимира Топузова и Ирина Реджова, и учениците Моника Митова и Петър Петров, също и директорът на гимназията Тина Попова. Водещ на откритото студио бе Мариана Попова.

Красимира Топузова и водещата на откритото студио Мариана Попова

Красимира Топузова е преподавател по английски език в ЕГ “Академик Людмил Стоянов“. Тя е в училището от самото му създаване. Десетки випуски са преминали през нейните часове. Гордее се с това, че е имала възможност да наблюдава и да участва в процеса на израстване на Езиковата гимназия. Работи с удоволствие и в синхрон с екип от професионалисти. Разказва, че всички преподаватели в училището са изключително подготвени и квалифицирани. За нея е изключително важен фактът, че е имала възможност да участва в подготовката на 35-годишния юбилей на Езиковата гимназия. Незабравима ще остане срещата й с внучката на патрона на училището – академик Людмир Стоянов, Алисия Санча, която живее и работи във Виена. След месец тя ще открие иззложба в София и по този повод е поканила всички преподаватели и възпитаници на гимназията на откриването й. Има приемственост между поколенията учители и ученици и това е проличало на тържествиня концерт в зала „Яворов“ в Благоевград, категорична е Красимира Топузова. 

Ирина Реджова и водещата Мариана Попова

Ирина Реджова преподава по български език и литература от три години в Езикавата гимназия. Тя е автор на сценария на големия концерт по повод юбилея на училището. На него дойдоха много бивши учители и ученици, за да изразят своята благодарност към езиковото училище, което им е дало възможност за развитие. Ирина Реджова съветва своите ученици никога да не забравят родното школо. Този съвет ще последват със сигурност Моника Митова от 11 "Б" клас и знаменосецът на гимназията Петър Петров от 12 "Д" клас. И двамата мечтаят да продължат образованието си в чужбина, но да се върнат в родината, за да приложат на практика наученото. Моника има зад гърба си много награди и успехи в различни форуми. Незабравима за нея ще остане срещата й с вицепрезидента на РБългария Илияна Йотова. Със своите успехи е горд и Петър, който залага изключително много на чуждоезиковото обучение. Ирина Реджова, Моника Митова, Петър Петров с водещата Мариана Попова
Още снимки можете да видите в галерията

Галерия

Вижте още

Кардиолози извършиха уникална за България операция

  Д-р Валери Гелев, началник на Клиниката по кардиология в Аджибадем Сити клиник болница Токуда, и екипът му приложиха за първи път в България най-иновативния метод за разбиване на калциеви натрупвания в съдовете при пациенти с масивни плаки и огромен сърдечен риск.   Иновативната процедура се осъществява с устройство, което изпраща..

публикувано на 22.10.19 в 14:13

Романът „Бездетен“ с благотворителната мисия „За да се роди едно българско дете!“

Българските бездетни семейни или несемейни двойки са над 200 000, от които над 50 000 никога няма да станат биологични родители, ако не получат донорски материал. Според изследване на Евростат,  към 2060 г. населението на България ще намалее с още близо 27%, делът на децата до 15 г. ще се свие с най-малко 13%, а населението на възраст между 15 и..

публикувано на 21.10.19 в 20:24

Нова площадка за стрийт фитнес в Благоевград

В парк „Македония“ в Благоевград бе направена първа копка по изграждането на нова спортна площадка. Многофункционалното спортно съоръжение ще бъде на площ от 110 квадратни метра и ще включва три спортни площадки по стрийт фитнес и кросфит. В парк „Бачиново“ и в парк „Даме Груев“ в Благоевград ще се изградят комбинирани съоръжения, всяко с площ от..

публикувано на 21.10.19 в 17:00
Клаудио Локатели

Ексклузивно пред Радио Благоевград: боец от кюрдските "Сили за защита на народа" за войната в Сирия

                       Турската офанзива ще възроди Ислямска държава, казва Клаудио Локатели „Сега Сирия е димяща развалина“ , така започнах статията си преди две години, когато за първи път ви срещнах с италианския военен журналист Клаудио Локатели, дни след като той се завърна от Сирия, след като заедно..

публикувано на 21.10.19 в 12:49

Завърши детско-юношеският турнир по хандбал „Атанас Карабельов“

   В гр. Гоце Делчев завърши първият мемориален международен детско-юношески турнир по хандбал „Атанас Карабельов“. Във финала гръцкият "Драма" победи "Интер" (Благоевград) с 25:21.    Оценките за турнира на Любомир Арнаудов, треньор на "Пирин" (Гоце Делчев), и Райчо Копривленски, един от организаторите на турнира:

обновено на 21.10.19 в 10:32

Проф. Михаил Неделчев: Ние осезаваме света чрез писмената реалност

   На тазгодишното издание на "Аполония" беше представена книгата на проф. Михаил Неделчев „Литературноисторически обзорни сюжети“ – първа от тритомника, който задава въпроса „Как работи литературната история?“. Книгата бе представена и в поредното издание на предаването на Радио Благоевград за литературата като събитие и събитията в литературата..

публикувано на 20.10.19 в 18:41

Ивайло Шопски: Никола Парапанов е личност, която вдъхновява

   На 16 октомври, преди 107 години, Петрич посреща свободата си. Светлата личност, превърнала мечтата  в  неукротима радост, е капитан Никола Парапанов. Днес  паметта за този герой  е възпята и в песен.  Заслугата е на Ивайло Шопски,  създател на каузата „Пътуващо читалище“, който обикаля страната, за да държи жива искрицата и пали огъня на..

публикувано на 20.10.19 в 12:45