Открито студио на Радио Благоевград в Езиковата гимназия "Акад.Людмил Стоянов"

6
Открито студио на Радио Благоевград

"Традиция и възход" – под това мото преминаха официалните чествания на 35-тата годишнина от създаването на благоевградската Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“. По повод годишнината Радио Благоевград предложи на слушателите си в "Часът за образование" в предаването "Днес" един час в Езиковата гимназия с открито студио. В него участваха учителите Красимира Топузова и Ирина Реджова, и учениците Моника Митова и Петър Петров, също и директорът на гимназията Тина Попова. Водещ на откритото студио бе Мариана Попова.

Красимира Топузова и водещата на откритото студио Мариана Попова

Красимира Топузова е преподавател по английски език в ЕГ “Академик Людмил Стоянов“. Тя е в училището от самото му създаване. Десетки випуски са преминали през нейните часове. Гордее се с това, че е имала възможност да наблюдава и да участва в процеса на израстване на Езиковата гимназия. Работи с удоволствие и в синхрон с екип от професионалисти. Разказва, че всички преподаватели в училището са изключително подготвени и квалифицирани. За нея е изключително важен фактът, че е имала възможност да участва в подготовката на 35-годишния юбилей на Езиковата гимназия. Незабравима ще остане срещата й с внучката на патрона на училището – академик Людмир Стоянов, Алисия Санча, която живее и работи във Виена. След месец тя ще открие иззложба в София и по този повод е поканила всички преподаватели и възпитаници на гимназията на откриването й. Има приемственост между поколенията учители и ученици и това е проличало на тържествиня концерт в зала „Яворов“ в Благоевград, категорична е Красимира Топузова. 

Ирина Реджова и водещата Мариана Попова

Ирина Реджова преподава по български език и литература от три години в Езикавата гимназия. Тя е автор на сценария на големия концерт по повод юбилея на училището. На него дойдоха много бивши учители и ученици, за да изразят своята благодарност към езиковото училище, което им е дало възможност за развитие. Ирина Реджова съветва своите ученици никога да не забравят родното школо. Този съвет ще последват със сигурност Моника Митова от 11 "Б" клас и знаменосецът на гимназията Петър Петров от 12 "Д" клас. И двамата мечтаят да продължат образованието си в чужбина, но да се върнат в родината, за да приложат на практика наученото. Моника има зад гърба си много награди и успехи в различни форуми. Незабравима за нея ще остане срещата й с вицепрезидента на РБългария Илияна Йотова. Със своите успехи е горд и Петър, който залага изключително много на чуждоезиковото обучение. Ирина Реджова, Моника Митова, Петър Петров с водещата Мариана Попова
Още снимки можете да видите в галерията

Галерия

Вижте още
Професор Йордан Гошев - декан на Факултета по изкуствата

Нова научна лаборатория за културен туризъм

Лабораторията е към катедра „Културология“ във Факултета по изкуствата в ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград. Тя бе открита официално от проф. Йордан Гошев в присъствието на студенти и преподаватели. (чуйте звуковия файл) Лабораторията вече се използва за обучение на студентите и докторантите от специалностите „Култура и културен туризъм“ и..

публикувано на 23.05.19 в 14:15

Говорим по-евтино в Европейския съюз

  От 15 май влязоха в сила нови пределни цени за всички международни повиквания и съобщения в ЕС. Потребителите, които се обаждат от своята държава към друга държава от ЕС, вече плащат не повече от 19 цента на минута (+ ДДС) и 6 цента за съобщение съобщение (+ ДДС).  „Важно уточнение е, че тези цени не важат за бизнес клиентите, което..

публикувано на 22.05.19 в 16:45

Детски панаир в Благоевград

Панаирът ще се състои на 25 и 26 май на площад „Македония“ в областния център. Събитието се реализира от фондация „Изиарт“ с подкрепата на община Благоевград. В ателиетата по живопис, стъклопис, пясъчни рисунки децата ще могат да демонстрират творческите си възможности. Новост тази година ще бъде ателието по тъкачество и ателието за..

публикувано на 22.05.19 в 16:41

Глад за кадри и в строителния бранш

За кризата в строителния бранш си говорим отдавна. А и не само в този сектор на българската икномика вече се усеща съществен глад за кадри. Какво се случва в бранша?! Според председателя на Камарата на строителите в Пиринско, инж. Петър Байкушев, въпреки че се наблюдава леко раздвижване и вливане на нови сили в сектора, все още ситуацията..

публикувано на 22.05.19 в 10:58
Доц.Сотир Марчев

Кардиологът доц. Сотир Марчев: Не измервайте артериалното си налягане по няколко пъти на ден

Това заяви в интервю за здравния час на Радио Благоевград кардиологът доц. Сотир Марчев. (чуйте звуковите файлове) При измерване на артериалното налягане трябва да се избягват крайностите – препоръча той.  От една страна са хората, които нямат представа какви са им стойностите, което е опасно. Опасна и другата..

публикувано на 21.05.19 в 17:07
Гъба Аурикулария в природата

Лекарствени гъби действат благоприятно върху редица заболявания

Използването на лечебните гъби с цел подобряване здравословното състояние датира от хилядолетия. Произходът на тези гъби идва от Япония, Непал, Индия. Дори и в традиционната медицина чрез лечебни гъби има създадени лекарствени продукти, които се използват в борбата с онкологичните заболявания. „Най-широко разпространени са  10 гъби, които са..

публикувано на 21.05.19 в 16:59
Огнян Механджиев

Огнян Механджиев: Художникът трябва да може да прави всичко

Около 40 картини - 20-тина акварели, пастели и други произведения са показани в изложбата-базар на известния благоевградски художник Огнян Механджиев.  До 20 юни тя остава в малката зала на Градската художествена галерия в Благоевград.  Арт събитието е организирано по идея на Движение „Ние жените“-Благоевград и с любезното съдействие на..

публикувано на 20.05.19 в 17:27