122 бакалаври и магистри от випуск 2018 на Техническия факултет се дипломираха

122 бакалаври и магистри, възпитаници на Техническия факултет към Югозападния университет "Неофит Рилски", получиха дипломите си за завършено висше образование. На тържествената церемония, която се проведе днес, с плакет бяха отличени и абсолвентите с най-висок успех от випуск 2018.

Деканът на факултета доц. д-р инж. Снежина Андонова откри тържеството и поздрави абсолвентите с думите:

Пожелавам им от сърце да бъдат здрави преди всичко. Пожелавам им младежки ентусиазъм, много късмет, успехи и вдъхновение при преследване на техните лични и професионални мечти.“

СнимкаНашите специалност са привлекателни и звучат актуално. През последните години се повишава търсенето на инжинерните кадри и на хората в високотехнологично образование. Непрекъснато при нас идват хора от различни индустриални фирми и търсят млади хора с образование, които да бъдат назначени или на стаж, или на по-специфична отговорна позиция. Това ни обнадеждава, че инжинерните кадри имат бъдеще в България“, каза още доц. д-р инж. Снежина Андонова.

СнимкаПриветствие към дипломантите отправи и заместник-ректорът по научно-изследователската дейност и докторантското обучение проф. д-р Георги Апостолов. Той им пожела здраве, късмет и успешна професионална реализация.

СнимкаОт името на абсолвентите с думи на благодарност се обърна Алекс Мекльов от специалност „Компютърни системи и технологии“.

СнимкаПървенец на випуск 2018 е Марио Петров, завършващ специалност „Компютърни системи и технологии“ с успех 5.95. Сред отличниците, получили плакет на университета за показаните високи резултати в процеса на своето обучение са и Алекс Мекльов, Миглена Цекина и Марина Николова.

Музикален поздрав към абсолвентите и гостите поднесе Детско-юношеският фолклорен ансамбъл „Пиринска китка“ с главен художествен ръководител Бистра Бельова.

Снимка

Още снимки можете да видите в галерията, а видео - тук - > 
Вижте още

Банско отново посрещна празника под звуците на безсмъртния химн "Върви, народе възродени"

Банско с особена гордост посреща всяка година този ден. Градът, дал на България Паисий, Неофит Рилски, художници, поети, просветители и книжовници, и тази година видя празника на българското слово през грейналите очи на своите деца, които следват заветите на великите банскалии. На централния площад се състоя вълнуващо тържество, на което кметът..

публикувано на 24.05.19 в 18:32

24 май в Симитли

  Няколко празника обедини днешната дата – 24 май - Деня на братята първоучители Кирил и Методий, 50-ата годишнина от обявяването на Симитли за град и патронен празник на две училища. Грандиозно и запомнящо се дефиле събра учениците от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ Симитли, СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – село Крупник и ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – село..

публикувано на 24.05.19 в 15:52

Юбилейна изложба на Елица Тодорова в кюстендилската галерия

   "Рисуването е моят живот и така ще бъде до последно!", каза художничката, вярна на желанието си да бъде себе си в изкуството.      Елица Тодорова е завършила живопис при проф. Дечко Узунов в Националната художествена академия. От 1956 г. свързва трайно живота си с Кюстендил и успява да се утвърди като един от най-ярките представители на..

публикувано на 24.05.19 в 15:22

Община Сандански награди заслужили директори, учители и ученици

Директори на училища и детски градини, учители и ученици от община Сандански получиха грамоти и плакети на официална церемония на площад "България". Отличията връчи лично кметът на общината Кирил Котев. През погледа на учители, родители, ученици, възпитаници на детски градини, десетки просветни и културни дейци получиха своето признание за принос в..

публикувано на 24.05.19 в 14:43

С парад на книгата Перник отбеляза 24 май

23 представителни блока на ученици от всички училища на територията на общината участваха в празничното шествие, което премина през центъра на града. Ученици и учители дефилираха с любимите си книги в ръце. И тази година беше спазена традицията за щафетното предаване на символното "Знаме на знанието" от Випуск 2019 на Випуск 2020. В приветствието си по..

публикувано на 24.05.19 в 14:27

Петима учители от кюстендилски училища бяха наградени днес с почетното отличие на министерството на образованието и науката "Неофит Рилски"

 Наградите връчи началникът на РУО в Кюстендил Мая Стоянова.  Отличени бяха педагозите Донка Стоянова - учител от Езиковата гимназия, Велина Александрова - учител в ОУ "Ильо Войвода", Биляна Йорданова - от природоматематическата гимназия, Лилия Александрова - ОУ "Пайсий Хилендарски" и Иво Пенев от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий".    Денят на..

публикувано на 24.05.19 в 14:10

Благоевград отбелязва 24 май

Проявите по повод празника започнаха в 10.00 часа в двора на НХГ "Св. св. Кирил и Методий" - Благоевград. С тържествена церемония Гимназията почете днешния ден.  Директорът Марин Митов поздрави учителите и културните дейци по повод 24 май и пожела успех на завършващите „ За вас това е последен празник в гимназията. Следвайте мечтите си и не..

публикувано на 24.05.19 в 12:39