122 бакалаври и магистри от випуск 2018 на Техническия факултет се дипломираха

122 бакалаври и магистри, възпитаници на Техническия факултет към Югозападния университет "Неофит Рилски", получиха дипломите си за завършено висше образование. На тържествената церемония, която се проведе днес, с плакет бяха отличени и абсолвентите с най-висок успех от випуск 2018.

Деканът на факултета доц. д-р инж. Снежина Андонова откри тържеството и поздрави абсолвентите с думите:

Пожелавам им от сърце да бъдат здрави преди всичко. Пожелавам им младежки ентусиазъм, много късмет, успехи и вдъхновение при преследване на техните лични и професионални мечти.“

СнимкаНашите специалност са привлекателни и звучат актуално. През последните години се повишава търсенето на инжинерните кадри и на хората в високотехнологично образование. Непрекъснато при нас идват хора от различни индустриални фирми и търсят млади хора с образование, които да бъдат назначени или на стаж, или на по-специфична отговорна позиция. Това ни обнадеждава, че инжинерните кадри имат бъдеще в България“, каза още доц. д-р инж. Снежина Андонова.

СнимкаПриветствие към дипломантите отправи и заместник-ректорът по научно-изследователската дейност и докторантското обучение проф. д-р Георги Апостолов. Той им пожела здраве, късмет и успешна професионална реализация.

СнимкаОт името на абсолвентите с думи на благодарност се обърна Алекс Мекльов от специалност „Компютърни системи и технологии“.

СнимкаПървенец на випуск 2018 е Марио Петров, завършващ специалност „Компютърни системи и технологии“ с успех 5.95. Сред отличниците, получили плакет на университета за показаните високи резултати в процеса на своето обучение са и Алекс Мекльов, Миглена Цекина и Марина Николова.

Музикален поздрав към абсолвентите и гостите поднесе Детско-юношеският фолклорен ансамбъл „Пиринска китка“ с главен художествен ръководител Бистра Бельова.

Снимка

Още снимки можете да видите в галерията, а видео - тук - > 
Вижте още

Общини,НПО и фирми кандидатстват с проекти за управление на отпадъците

Общини, юридически лица със стопанска цел и юридически лица с нестопанска цел  могат да кандидатстват за европейско финансиране за изпълнение на демонстрационни проекти в областта на управлението на отпадъците. Отворената за кандидатстване процедура е по Приоритетна ос 2 „Отпадъци“ на Оперативна програма „Околна среда 2014–2020 г.“. Тя..

публикувано на 24.07.19 в 08:00

Предстоящи събития - 24 юни

Общини, юридически лица със стопанска и нестопанска цел  могат да кандидатстват за европейско финансиране в областта на управлението на отпадъците. Отворената за кандидатстване процедура ще бъде представена днес по време на информационна среща в Благоевград. Банско е домакин на инициативата „Лятна киномания под звездите”. Много адреналин..

публикувано на 24.07.19 в 07:37

Краткотрайни валежи

В Централна България и крайните югоизточни райони ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици, на отделни места интензивни и значителни по количество. Ще има условия и за градушки. Преди обяд все още в много райони ще има валежи, но постепенно дъждът ще спира и облачността ще се разкъсва и намалява. След обяд над по-голямата част от..

публикувано на 24.07.19 в 07:35

Затварят за движение участък от АМ „Струма“ над река Логодашка

До 28 юли ще бъде затворен за движение лот 3.1 от АМ „Струма“  при 93-ти км. над река Логодашка, поради извършване на ремонтни дейности, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Поетапно ще е затворено първо платното за София, а след това и платното за Кулата.  В момента е затворено платното за София и трафикът в тази посока се пренасочва..

публикувано на 23.07.19 в 17:13

Ограничено е движението по пътя Якоруда - Велинград

Река Черна Места е излязла от коритото си и е подкопала пътя между Якоруда и Велинград.  Движението е ограничено в едната лента. Заради проливните дъждове и ниската денивелация водите на реката са излезли от коритото си и са отнесли насипа до ръба на  асфалта.   Пътният участък в посока Якоруда - Велинград е  затворен в едната лента, като с..

публикувано на 23.07.19 в 16:36

Община Перник и кметство в Чикаго, САЩ със съвместни инициативи

Кметът на Община Перник Вяра Церовска получи официална прокламация от името на кмета на предградие Елк Гроув в Чикаго Крейг Джонсън. Документът беше връчен от мениджъра на ФК "Миньор" Чикаго Емил Миланов, който е в Перник по повод 100-годишнината на местния "Миньор". В обръщениието се посочват релизираните съвместни инициативи в резултат..

публикувано на 23.07.19 в 14:44

585 незаети места в училищата след второ класиране в област Благоевград

До края на работния ден днес на сайта на Регионалното управление на образованието - Благоевград ще бъдат публикувани свободните места за трето класиране по държавния план-прием след седми клас за следващата учебна година. До момента свободните места в област Благоевград са 585. Това каза за Радио Благоевград старши експертът от РУО-Благоевград..

публикувано на 23.07.19 в 13:49