Започват ремонтни дейности по улиците в Кюстендил

Изкърпването на улиците в Кюстендил започва от днес, съобщи на брифинг кметът на общината Петър Паунов. Той уточни, че ремонтните дейности са съобразени с метеорологичната прогноза. "Ще се работи само тогава, когато не вали", каза Паунов. 

Петър Паунов апелира за повишено внимание от страна на водачите. Улиците, които ще обхване първият етап от асфалтирането, са 34, включващи райони от централната градска част, входните артерии на града и част от ж.к. "Герена". Кметът изрази молба към водачите на моторно-превозни средства за избягване на централната улица "Цар Освободител", докато се извършват ремонтите.

Паунов съобщи още, че предстои традиционната ИТ-конференция - BizzIT. Събитието се организира за четвърта поредна година. Целта му е да въведе учениците от града в новите технологии и възможностите, които предоставя ИТ-секторът. Откриването на форума е утре, от 10,30 часа, в Килийното училище в Кюстендил. "Гост през тази година ще бъде доскорошния художествен директор в "Пиксар" Антони Христов, а темата на предстоящото събитие са култура и художествено приложение в ИТ-сектора", уточни Паунов.

Той съобщи, че по проект със сръбската община Лебане, е отпуснато европейско финансиране за ремонт на втория етаж от училището в кюстендилското с. Слокощица, което ще се превърне в зелено училище за срок от 24 месеца. "Целта е да се развиват обучения с екологични акценти", каза кметът на Кюстендил. Общото финансиране по проекта е 424 хилади евро, от които за община Кюстендил са предвидени 272 141 евро.


Вижте още

Нова социална услуга за гражданите на Банско

С новооборудвана кухня и нова кола, община Банско стартира поредната си, осемнайста услуга "Патронажна грижа" за гражданите. С два екипа  за Банско,  Добринище и селата от общината, медицински сестри, санитари, рехабилитатор, социален  работник и психолог ще се грижат за хората в нужда. 

публикувано на 22.10.19 в 19:42

МБАЛ в Разлог вече се отоплява с природен газ

Газификацията на МБАЛ е практично решение за спестяване на средства за отопление. Реализацията на проекта е част от дългосрочната програма на Община Разлог за подобряване на енергийните характеристики на обществените сгради. По този начин се постига устойчив модел на управление на енергийната ефективност и прилагане на гъвкави финансови..

публикувано на 22.10.19 в 15:23

19 367 домакинства в Югозападна България вече са осигурили отоплението си за зимата

Между 40 и 60 лв. е цената на пространствен кубичен метър широколистни дърва за огрев и от 22 до 31 лв. – за иглолистните, закупени директно от временен горски склад на територията на ЮЗДП. По-висока е цената единствено в Благоевград, където в централния склад на горското стопанство в града дървата се предлагат нацепени и нарязани.  При..

публикувано на 22.10.19 в 15:20

Възобновява се програмата „безплатен топъл обяд“ в училища в община Гоце Делчев

От тази седмица в трите основни училища в град Гоце Делчев и в училището в село Баничан отново стартира програмата „Безплатен топъл обяд” за деца в риск, която е част от Общинската превантивна програма.  Още преди 4 години Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в община Гоце Делчев инициира..

публикувано на 22.10.19 в 15:06

Изплащат обезщетения на стопаните от област Перник, заклали прасетата си заради АЧС

Започна изплащането по втория транш на обезщетенията за стопаните от област Перник, които доброволно са унищожили своите прасета заради африканската чума по свинете.  Областният управител Ирена Соколова информира, че от днес до края на седмицата общо 894 стопани, отглеждащи прасета в обекти тип „заден двор” на територията на област Перник, ще..

публикувано на 22.10.19 в 15:01

Бюст на Невена Коканова бе открит днес в Дупница

Бюст на Невена Коканова бе открит днес във фоайето на дупнишкия театър, носещ нейното име.  Паметникът от бронз е дело на скулптора Ставри Калинов. За спомените с голямата българска актриса разказа художественият ръководител на театъра Славчо Пеев. На церемонията в Дупница дойде и актрисата Мария Статулова. С много емоция тя сподели за..

публикувано на 22.10.19 в 14:32

Ученици от Разлог в кампания за подпомагане на родилното отделение в града

Ученици и учители, както и родители от Разлог, подкрепиха  благородната инициатива за подпомагане на родилното отделение на общинската болница. Опазването на околната среда и оползотворяването на ресурсите са едни от каузите на младите хора от Професионалната гимназия по транспорт в Разлог, които преди време показаха как могат да се ползват за..

публикувано на 22.10.19 в 13:42