Започват ремонтни дейности по улиците в Кюстендил

Изкърпването на улиците в Кюстендил започва от днес, съобщи на брифинг кметът на общината Петър Паунов. Той уточни, че ремонтните дейности са съобразени с метеорологичната прогноза. "Ще се работи само тогава, когато не вали", каза Паунов. 

Петър Паунов апелира за повишено внимание от страна на водачите. Улиците, които ще обхване първият етап от асфалтирането, са 34, включващи райони от централната градска част, входните артерии на града и част от ж.к. "Герена". Кметът изрази молба към водачите на моторно-превозни средства за избягване на централната улица "Цар Освободител", докато се извършват ремонтите.

Паунов съобщи още, че предстои традиционната ИТ-конференция - BizzIT. Събитието се организира за четвърта поредна година. Целта му е да въведе учениците от града в новите технологии и възможностите, които предоставя ИТ-секторът. Откриването на форума е утре, от 10,30 часа, в Килийното училище в Кюстендил. "Гост през тази година ще бъде доскорошния художествен директор в "Пиксар" Антони Христов, а темата на предстоящото събитие са култура и художествено приложение в ИТ-сектора", уточни Паунов.

Той съобщи, че по проект със сръбската община Лебане, е отпуснато европейско финансиране за ремонт на втория етаж от училището в кюстендилското с. Слокощица, което ще се превърне в зелено училище за срок от 24 месеца. "Целта е да се развиват обучения с екологични акценти", каза кметът на Кюстендил. Общото финансиране по проекта е 424 хилади евро, от които за община Кюстендил са предвидени 272 141 евро.


Вижте още

Слънчево и до 31 градуса днес

Днес ще е предимно слънчево с висока облачност.  След обяд над западните райони ще се образуват купести облаци и на отделни места, главно в планините, ще превали и прегърми. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 26 и 31 градуса.

публикувано на 27.05.19 в 05:23

29,86% избирателна активност в област Кюстендил

Избирателната активност в Кюстендилска област, по окончателни данни от Районната избирателна комисия, днес е била 29,86 процента. "Не помня да е имало по-ниска активност", каза председателят на РИК Красимир Петров. Най-висок е процентът на гласувалите в община Трекляно - 64,62 процента, а най-нисък в община Кюстендил - 28,27 процента.  Към..

публикувано на 26.05.19 в 21:40

В Пернишко най-активно са гласували в Ковачевци

Изборният ден в Перник приключи. Според последната официална информация към 19 часа избирателната активност в региона е 32.6 процента, срещу 36.51 на сто на изборите през 2014 година. Най- активно се е гласувало днес в Ковачевци, където повече от половината избиратели - 55.98 на сто, са гласували. Висока избирателна активност е отчетена и в..

публикувано на 26.05.19 в 21:15

Изборният ден в Югозапада завърши в спокойна обстановка

Към 20:20 часа изборният процес във всички избирателни секции на територията на ОД наМВР-Благоевград е приключил. Няма данни за възникнали проблеми и инциденти. Създадена е необходимата организация за съпровождане и транспортиране на изборните протоколи и материали. Обстановката в зоните за отговорност на РД“Гранична полиция“ е нормална...

публикувано на 26.05.19 в 20:47

Много млади хора от Разлог дадоха своя глас в изборния ден

Спокойно, без инциденти и нарушения на изборния процес премина денят на евровота в Разлог и Банско. Изборният ден в община Банско приключи при изключително голяма избирателна активност – 56.83%, а в Разлог 42.04% от избирателите упражниха правото си на глас. През целият ден в Банско активността бе значително по-голяма в сравнение с другите..

публикувано на 26.05.19 в 20:31

Водачът на листата на ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел гласува в родния си град Хаджидимово

"Гласувах за обединена Европа и в същото време за силна България в обединена Европа. Гласувах за България, която е наша кауза, да бъде уважавана! България да е сред активните страни-членки, която да задава приоритети в европейския дневен ред", каза Мария Габриел.

публикувано на 26.05.19 в 20:12

Най-висока избирателна активност в община Белица

„27,75% е избирателната активност в област Благоевград към 17.30 часа“, съобщиха на пресконференция в 18 ч. от Районната избирателна комисия в Благоевград. Най-активни са били гласоподавателите в община Белица - 53,31%, следвани от тези в Банско, където са гласували 51,02% от имащите право на глас. Избирателната активност в Благоевград към този..

публикувано на 26.05.19 в 19:22