По-малко престъпления и по-висока разкриваемост на територията на Благоевградска област


  По-малко са регистрираните престъпления и по-висока е тяхната разкриваемост на територията на Благоевградска област за месец април тази година, сравнени със същия месец на 2018 – това отчете на брифинг днес ст. комисар Николай Хаджиев, директор на ОД на МВР-Благоевград. За миналия месец са регистрирани 196 престъпления, спрямо 304 за април 2018-та. Процентът на разкриваемост е 39.09, срещу 36.84 за миналата година. За първите 4 месеца от началото на годината са регистрирани 1013 престъпления, спрямо 1260 за миналата година. Процентът на разкриваемост е 40.08 срещу 39 за м.г. На първо място по разкриваемост е Второ районно управление на МВР-Благоевград, там са и най-много регистрираните престъпления. Доминиращи са криминалните престъпления, няма регистрирани умишлени убийства, 17 са престъпленията по икономическа линия.

  Ст. комисар Николай Хаджиев информира, че продължават съвместните операции с дирекция „Жандармерия“, като се проверяват заложни къщи, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, организират се срещи в малките населени места.

  По линия на пътна безопасност – с 4 по-малко са жертвите в сравнение със същия период на миналата година. Директорът на ОД на МВР-Благоевград увери, че ще се обезпечат абитуриентските балове с полицейско присъствие, както и за матурите са предприети организационно-охранителни действия.

  По отношение предстоящите избори за Европейски парламент на 26 май, ст. комисар Хаджиев, подчерта,  че са предприети дейности по охраната на всички близо 600 секции на територията на ОД на МВР-Благоевград и отправи апел към гражданите при нарушения на изборното законодателство да подават сигнали към МВР.

  Местата за издаване на български документи за самоличност ще работят с удължено работно време и през почивните дни. 


Вижте още

Общини,НПО и фирми кандидатстват с проекти за управление на отпадъците

Общини, юридически лица със стопанска цел и юридически лица с нестопанска цел  могат да кандидатстват за европейско финансиране за изпълнение на демонстрационни проекти в областта на управлението на отпадъците. Отворената за кандидатстване процедура е по Приоритетна ос 2 „Отпадъци“ на Оперативна програма „Околна среда 2014–2020 г.“. Тя..

публикувано на 24.07.19 в 08:00

Предстоящи събития - 24 юни

Общини, юридически лица със стопанска и нестопанска цел  могат да кандидатстват за европейско финансиране в областта на управлението на отпадъците. Отворената за кандидатстване процедура ще бъде представена днес по време на информационна среща в Благоевград. Банско е домакин на инициативата „Лятна киномания под звездите”. Много адреналин..

публикувано на 24.07.19 в 07:37

Краткотрайни валежи

В Централна България и крайните югоизточни райони ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици, на отделни места интензивни и значителни по количество. Ще има условия и за градушки. Преди обяд все още в много райони ще има валежи, но постепенно дъждът ще спира и облачността ще се разкъсва и намалява. След обяд над по-голямата част от..

публикувано на 24.07.19 в 07:35

Затварят за движение участък от АМ „Струма“ над река Логодашка

До 28 юли ще бъде затворен за движение лот 3.1 от АМ „Струма“  при 93-ти км. над река Логодашка, поради извършване на ремонтни дейности, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Поетапно ще е затворено първо платното за София, а след това и платното за Кулата.  В момента е затворено платното за София и трафикът в тази посока се пренасочва..

публикувано на 23.07.19 в 17:13

Ограничено е движението по пътя Якоруда - Велинград

Река Черна Места е излязла от коритото си и е подкопала пътя между Якоруда и Велинград.  Движението е ограничено в едната лента. Заради проливните дъждове и ниската денивелация водите на реката са излезли от коритото си и са отнесли насипа до ръба на  асфалта.   Пътният участък в посока Якоруда - Велинград е  затворен в едната лента, като с..

публикувано на 23.07.19 в 16:36

Община Перник и кметство в Чикаго, САЩ със съвместни инициативи

Кметът на Община Перник Вяра Церовска получи официална прокламация от името на кмета на предградие Елк Гроув в Чикаго Крейг Джонсън. Документът беше връчен от мениджъра на ФК "Миньор" Чикаго Емил Миланов, който е в Перник по повод 100-годишнината на местния "Миньор". В обръщениието се посочват релизираните съвместни инициативи в резултат..

публикувано на 23.07.19 в 14:44

585 незаети места в училищата след второ класиране в област Благоевград

До края на работния ден днес на сайта на Регионалното управление на образованието - Благоевград ще бъдат публикувани свободните места за трето класиране по държавния план-прием след седми клас за следващата учебна година. До момента свободните места в област Благоевград са 585. Това каза за Радио Благоевград старши експертът от РУО-Благоевград..

публикувано на 23.07.19 в 13:49