По-малко престъпления и по-висока разкриваемост на територията на Благоевградска област


  По-малко са регистрираните престъпления и по-висока е тяхната разкриваемост на територията на Благоевградска област за месец април тази година, сравнени със същия месец на 2018 – това отчете на брифинг днес ст. комисар Николай Хаджиев, директор на ОД на МВР-Благоевград. За миналия месец са регистрирани 196 престъпления, спрямо 304 за април 2018-та. Процентът на разкриваемост е 39.09, срещу 36.84 за миналата година. За първите 4 месеца от началото на годината са регистрирани 1013 престъпления, спрямо 1260 за миналата година. Процентът на разкриваемост е 40.08 срещу 39 за м.г. На първо място по разкриваемост е Второ районно управление на МВР-Благоевград, там са и най-много регистрираните престъпления. Доминиращи са криминалните престъпления, няма регистрирани умишлени убийства, 17 са престъпленията по икономическа линия.

  Ст. комисар Николай Хаджиев информира, че продължават съвместните операции с дирекция „Жандармерия“, като се проверяват заложни къщи, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, организират се срещи в малките населени места.

  По линия на пътна безопасност – с 4 по-малко са жертвите в сравнение със същия период на миналата година. Директорът на ОД на МВР-Благоевград увери, че ще се обезпечат абитуриентските балове с полицейско присъствие, както и за матурите са предприети организационно-охранителни действия.

  По отношение предстоящите избори за Европейски парламент на 26 май, ст. комисар Хаджиев, подчерта,  че са предприети дейности по охраната на всички близо 600 секции на територията на ОД на МВР-Благоевград и отправи апел към гражданите при нарушения на изборното законодателство да подават сигнали към МВР.

  Местата за издаване на български документи за самоличност ще работят с удължено работно време и през почивните дни. 


Вижте още

Обновяват училища и детски градини в Гоце Делчев

Обновяват учебните заведения в Гоце Делчев. Проектът е на стойност над 6 милиона лева и по него ще бъдат обновени Второ основно училище „Гоце Делчев“ и детските градини „Калинка“ и „Радост“ в Гоце Делчев. Средствата са по Оперативната програма „Региони в растеж”.  Това е вторият, който стартира от одобрената Инвестиционна програма на общината...

публикувано на 23.10.19 в 13:18

В ЮЗУ представиха условията за отпускане на стипендиите на Германската служба за академичен обмен

Условията и повече информация за кандидатстване за престижните стипендии бяха представени от Даниел Колеша, част от Германската служба за академичен обмен. Програмата ДААД предоставя стипендии за студенти и преподаватели, които искат да учат и да правят научни изследвания в Германия. Стипендиите са краткосрочни - до 6 месеца и дългосрочни - до..

публикувано на 23.10.19 в 13:17

Предадоха изборните книжа на Общинските избирателни комисии в област Кюстендил

Тази сутрин в Областната администрация – Кюстендил беше отпечатано помещението, в което се съхраняваха бюлетините и изборните книжа за провеждане на местния вот на 27 октомври 2019 г. Това се случи в присъствието на областния управител Виктор Янев, главния секретар Гергана Михайлова, служители на администрацията и МВР, представители на всички девет..

публикувано на 23.10.19 в 12:21

Ден на отворените врати в Регионална библиотека - Благоевград

Днес в Регионална библиотека „Димитър Талев“ в Благоевград се провежда Ден на отворените врати. Мотото е „Няма по-верен приятел от книгата“. Инициативата е посветена на 1 – ви ноември – Ден на народните будители. Денят на отворените врати се провежда в Заемната за възрастни. Читатели започнаха да идват още в началото на работния ден. Те бяха..

публикувано на 23.10.19 в 12:10

Протест в Перник срещу замърсяването на река Струма и язовир "Пчелина"

Природозащитници протестираха в Перник срещу замърсяването на река Струма и язовир „Пчелина”. Протестът беше организиран от местния клон на Централната рибоопазваща организация и се състоя пред сградата, в която се помещава Регионалната инспекция по околна среда и водите. Екоактивистите настояха за по-строги мерки срещу замърсителите и обвиниха..

публикувано на 23.10.19 в 11:39

Започна изграждането на тунел „Железница“ от АМ „Струма“

Започна строителството на тунел „Железница“ от автомагистрала „Струма“, както и на пътните участъци непосредствено преди и след него. Съоръжението ще е с дължина около 2 км и ще бъде най-дългият пътен тунел, изграждан досега у нас. Изпълнението е обособено в три части - тунела, пътя преди и след него, за да може на обекта да се работи едновременно и..

публикувано на 23.10.19 в 11:08

Вътрешните министри на България и Северна Македония се срещат на ГКПП "Станке Лисичково"

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще проведе днес от 13.00 часа работна среща с колегата си от Република Северна Македония министър Оливер Спасовски, съобщиха от пресцентъра на МВР. Двамата министри ще присъстват на поредния етап от проекта на дирекция "Вътрешна сигурност" под надслов "Остани чист, кажи НЕ на корупцията".  Проектът се..

публикувано на 23.10.19 в 08:41