Европейска нощ на музеите в Благоевград

Проявите стартираха в 14:00 часа с дейности за най-малките. Програмата за възрастните бе дадена в 17:00 часа под съпровода на Биг Бенд- Благоевград. 

Зам. кметът Христина Шопова поздрави музейните работници. "Вие вършите страшно много. Опазвате,  изучавате, реализирате нашата история", с тези думи г-жа Шопова се обърна към работещите в музея.  

Връчени бяха и грамоти на сътрудниците,партньорите и съмишлениците на РИМ Благоевград. Сред отличените бяха Таня Йорданова и Златка Георгиева- учители, Галина Илиева- организатор в НЧ "Никола Вапцаров 1866", Борислав Мутафчийски- хореограф на танцов ансамбъл "Вихрен", Емилия Канайкова-бизнесдама и дарител, проф. д и н Рая Заимова-дарител, майор Пламен Велев-партньор на РИМ Благоевград, Янка Иванова-поет и писател. 

Бяха открити и две изложби- на студенти от катедра "Изобразително изкуство" към ЮЗУ "Н. Рилски", както и изложба "Птици".

С ревю-спектакъл "Фолклорно пътешествие" организаторите си поставят за цел да представят красотата на българската носия. 

В 22:00 часа е организирана и Хоротека. 

 

Галерия

Вижте още

Предстоящи събития на 19 октомври

В 25 града в страната ще се проведе инициативата „Поход за свободата“, в подкрепа на жертвите на трафика на хора. Доброволци към Местната комисия за борба с трафика на хора в Благоевград ще участват в инициативата, която цели да се обърне внимание към огромните мащаби на престъплението и търговията с човешки животи и у нас. Перник..

публикувано на 19.10.19 в 08:22

Днес ще бъде слънчево

Предиобед,  в източните райони и на места по поречието на Дунав, ще има ниска облачност или мъгла. Ще бъде почти тихо. Максималните температури в повечето райони ще бъдат между 22° и 27°. Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб,  до умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра..

публикувано на 19.10.19 в 08:07

БАБХ изтегли от пазара над 250 кг пушена риба от Румъния, заразена с Листерия

Пушена риба, в която е установено наличие на Листерия Моноцитогенес, е изтеглена от търговската мрежа, съобщават от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Общото количество на рибата е малко над  251 кг.  Рибата е пушена скумрия във вакуумна опаковка, произведена от "Ocean Fish" – Румъния, с партиден № L 12.11.2019. Заразената риба е..

публикувано на 18.10.19 в 19:23

Стартира Националният студентски фестивал на изкуствата в ЮЗУ „Неофит Рилски“

На 21 октомври тържествено ще бъде открит Националният студентски фестивал на изкуствата, организиран от Факултета по изкуствата към Югозападния университет „Неофит Рилски“. Превърналият се в традиция студентски форум ще стартира в 18:00 ч., в зала „УСЕТ“, с шоу спектакъла „Магията на изкуствата“. Фестивалът дава възможност на студенти от..

публикувано на 18.10.19 в 19:04

В Градската художествена галерия в Благоевград откриха изложба, посветена на свети Лука

В изложбата, открита в Благоевград в Деня на художника, участват над 30 автори от града и региона, а почитателите на изобразителното изкуство могат да се насладят на 59 произведения, предимно живопис, графика, скулптура и приложно изкуство. Изложбата е с конкурсен характер. След предварително направена селекция, по решение на тричленно..

публикувано на 18.10.19 в 18:45

Близо 500 безработни са регистрирани в Дупнишко

483-ма жители на шестте общини от бившата Дупнишка околия са загубили работата си през септември и са се регистрирали в Бюрото по труда. Повече от половината нови безработни са жени, а младежите са 120. Работа през същия месец са започнали 404-ма души. В Дупница без работа са 5,7% от хората в активна възраст. Лек спад на безработицата се..

публикувано на 18.10.19 в 18:41

Министър Росен Желязков: Ще бъде създадена контролирана среда за практическите изпити за шофьори

"Ще се създаде контролирана среда, така че да се пресекат всички възможни корупционни практики при провеждането на практическия изпит на кандидатите за водачи"  – това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по време на работна среща, организирана от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в..

публикувано на 18.10.19 в 18:34