Европейска нощ на музеите в Благоевград

Проявите стартираха в 14:00 часа с дейности за най-малките. Програмата за възрастните бе дадена в 17:00 часа под съпровода на Биг Бенд- Благоевград. 

Зам. кметът Христина Шопова поздрави музейните работници. "Вие вършите страшно много. Опазвате,  изучавате, реализирате нашата история", с тези думи г-жа Шопова се обърна към работещите в музея.  

Връчени бяха и грамоти на сътрудниците,партньорите и съмишлениците на РИМ Благоевград. Сред отличените бяха Таня Йорданова и Златка Георгиева- учители, Галина Илиева- организатор в НЧ "Никола Вапцаров 1866", Борислав Мутафчийски- хореограф на танцов ансамбъл "Вихрен", Емилия Канайкова-бизнесдама и дарител, проф. д и н Рая Заимова-дарител, майор Пламен Велев-партньор на РИМ Благоевград, Янка Иванова-поет и писател. 

Бяха открити и две изложби- на студенти от катедра "Изобразително изкуство" към ЮЗУ "Н. Рилски", както и изложба "Птици".

С ревю-спектакъл "Фолклорно пътешествие" организаторите си поставят за цел да представят красотата на българската носия. 

В 22:00 часа е организирана и Хоротека. 

 

Галерия

Вижте още

Охранителна и Пътна полиция в Перник засилват контрола на движението в летните месеци

Охранителна и Пътна полиция в Перник засилват контрола на движението в летните месеци, съобщи на пресконференция по повод традиционната акция „Ваканция! Да пазим децата на пътя!” главен инспектор Слави Лазов- началник сектор „Пътна полиция“ в ОД на МВР-Перник. Акцентът ще падне върху използването на обезопасителни колани и системи, установяването на..

публикувано на 27.06.19 в 16:19

Учени от 13 държави участваха в Осмата международна конференция на Природо-математическия факултет

Над 300 учени от 13 държави се включиха в Осмата международна конференция "Съвременни тенденции в науката", организирана от Природо-математическия факултет на ЮЗУ "Неофит Рилски". Научният форум, който се проведе в Университетския център „Бачиново“, бе открит от проф. д-р Марио Митов, заместник-декан на Природо-математическия факултет и..

публикувано на 27.06.19 в 15:59

Общинският съвет-Банско гласува отпускане на финансови средства за ремонт на манастира „Свети Великомъченик Георги Зограф” в Атон

На редовната сесия на ОБС - Банско бе представен отчет за дейността на Общински съвет и ресорните комисии. Бе представен отчет и за изпълнение решенията на Общинския съвет от Общинската администрация. Съветниците отпуснаха десет хиляди лева за дофинансиране на млечната кухня в ДГ „ЗДРАВЕЦ” – Банско.Бяха разисквани въпроси за бъдещи изменения на..

публикувано на 27.06.19 в 15:49

Забраняват къпането в язовири и реки в Разлог

Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев издаде заповед, с която се забранява къпането в язовири, реки и хидротехнически съоръжения, намиращи се на територията на общината.  С цел предотвратяване на инциденти е необходимо забраната да бъде спазвана стриктно. До водните площи, забранени за къпане, са поставени лесно забележими табели, осигурени от..

публикувано на 27.06.19 в 15:23

Горски педагози от ЮЗДП ще участват в Международен форум в Рига

Двама представители на Югозападното държавно предприятие заминават за участие в XIV–ия конгрес по Горска педагогика, който ще се проведе от 1 до 4 юли в латвийската столица Рига. Инж. Вера Станишева – началник отдел „Възобновяване на горите” и инж. Севдалина Димитрова – главен експерт „Защитени територии” са включени в българската група, заедно с..

публикувано на 27.06.19 в 15:19

Регистриран е ръст на горските пожари в област Перник

 От началото на годината в региона са бушували 17 горски пожара, при които са засегнати 998 дка площ. Най- много – осем горски пожара е имало в община Трън. През същия период на миналата година в региона е имало само един пожар със засегната площ от 7 дка. Данните са изнесени на проведеното днес първо за годината редовно заседание на Областния съвет по..

публикувано на 27.06.19 в 15:13

Благоевград - домакин на Европейско първенство по бейзбол

В Благоевград за първи път, от 1 до 6 юли ще се проведе Европейското първенство по бейзбол –група „Б“. В него ще участват отборите на България, Гърция, Израел, Сърбия, Ирландия и Русия. Във връзка с домакинството и с подробности за предстоящия шампионат, президентът на Българската федерация по бейзбол и на благоевградския клуб „Бизоните“ Ясен..

публикувано на 27.06.19 в 14:03