Любителска надпревара с мотоциклети в село Корница

Снимка: Радио Благоевград

Днес в сeло Корница се организира Втора традиционна любителска надпревара с мотоциклети. Събитието ще се проведе в землищата на селата Корница, Лъжница и Брезница, община Гоце Делчев, съобщи за РБ Асан Имамов, един от организаторите. Над 130 състезатели са заявили участие в Hard Enduro Корница 2019. Организаторите очакват представители на мотоциклетни клубове от цялата страна, както и гости от чужбина да вземат участие в надпреварата по двете трасета, всяко от които е с дължина от 70 км. 


Вижте още

Фенове на футбола дариха 25 000 лв на Родилното отделение в Благоевград

Фондация „Скапто“ дари на Родилното отделение в Благоевград 25 000 лв. Благодарение на тези средства е обновено отделението по Патологична бременност към МБАЛ Благоевград. Своята благодарност към дарителите изразиха д-р Огнян Митев – директор на МБАЛ Благоевград и началникът на АГО д-р Румяна Костадинова. Парите са събрани от..

публикувано на 22.11.19 в 16:02

РЗИ – Перник проверява качествата на питейната вода

С въвеждането на водния режим в Перник,  местната здравна инспекция извършва ежедневен контролен мониторинг за качествата на питейната вода. Пробонабирането се прави в различни пунктове. От началото на седмицата до днес са взети 34 проби. Готови са резултатите на 26 от тях, като всички те отговарят на контролираните физикохимични и..

публикувано на 22.11.19 в 15:30

На 22 ноември ЮЗУ „Неофит Рилски“ организира уъркшоп на тема: HIGH-TECH TECHNOLOGY IN PHYSICAL THERAPY (LASER THERAPY)

Организирането на уъркшоп на тема: "HIGH-TECH TECHNOLOGY IN PHYSICAL THERAPY (LASER THERAPY)" е част от изпълнението на проект „Насърчаване и повишаване мобилизацията на младежта – културно наследство и спортна валоризация“ (PROMO – YMC(H)A), в който Югозападният университет „Неофит Рилски“ участва като партньор. Той се изпълнява по Програмата за..

обновено на 22.11.19 в 15:02

В края на месеца започва инспектирането на пистите в зимните курорти

Само 4 процента от жалбите в Комисията за защита на потребителите са в сферата на туризма. Според председателя на комисията – Димитър Маргаритов, по-доброто качество на туристическите услуги е в резултат и на съвместните проверки на контролните институции. “Туристическият бизнес у нас все повече осъзнава необходимостта от това да предоставя..

публикувано на 22.11.19 в 14:00

Два случая на африканска чума по свинете в Югозапада

Пореден случай на заболяването африканска чума по свинете е регистриран в Благоевградска област, както и първи в област Кюстендил. Това съобщи за Радио Благоевград инж.Дамян Дамянов – директор на ЮЗДП. Случаите са регистрани на териториите на Дъжавните горски стопанства „Невестино“ и „Симитли“. „Положителни са резултатите от пробите. Те станаха..

публикувано на 22.11.19 в 11:51

Правителството ще отпусне 2,7 милиона лева на Община Перник

Парите са за проект, свързан с реконструкция на утаителите на пречиствателната станция за питейни води, която обслужва Перник и околните села, съобщи пресслужбата на кабинета. Това бе решено на среща на министър-председателя Бойко Борисов с кмета на Перник Станислав Владимиров, на която присъстваха министърът на финансите Владислав Горанов и..

публикувано на 22.11.19 в 10:32
Откриване на празника

За тринадесети път "Мама, татко и аз" в Разлог

По повод Деня на християнското семейство, вчера ръководството на НУ „Яне Сандански“ – гр. Разлог, съвместно с Община Разлог, организираха празник, в който ученици, родители и учители спортуваха заедно в Спортна зала „Септември“. За тринадесета поредна година "Мама, татко и аз" се превърна в празник на толерантността и спортния дух. „Въведение Богородично..

публикувано на 22.11.19 в 10:22