Президентът Румен Радев поздрави завършващите абсолвенти от АУБ

"Вашите ежедневни усилия за качествено образование ще дадат своя резултат години напред. Пожелавам ви успех", с тези думи Държавният глава се обърна към завършващите от АУБ. 

Церемонията уважиха още Валдрин Лука, министър на икономическото образование на Косово, Дрейк Уейзърт-съветник по обществените въпроси на САЩ в България, Джулия Уоткинс-президент емеритус на АУБ (1993-2003), Иван Манев-председател на Настоятелството на АУБ. 

Връчена бе и наградата на Н.Ц.В. Княгиня Мария-Луиза за виден възпитаник на АУБ. 

Радостни от завършването на своите деца бяха и родителите им. "С гордост идваме на днешния ден, за да подкрепим дъщеря ни, която е и отличничка", сподели развълнувана майка.

Завършващите АУБ тази година са 197 бакалаври и 21 магистри. 

Галерия

Вижте още

Югозападният университет става сцена на изкуствата

  Студенти от цялата страна и техни преподаватели се включват в традиционния Национален фестивал на изкуствата, организиран от Факултета по изкуствата към Югозападния университет. Форумът дава възможност на талантливите млади хора да се изявят в областта на театъра, музиката, танците, изобразителното изкуство, киното, модата. Програмата на 12-ото..

публикувано на 21.10.19 в 13:43

Насрочиха нова дата по дело срещу братя Галеви

Окръжният съд в Кюстендил е насрочил нова дата за заседание по делото, което Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество води срещу Ангел Христов и Пламен Галев, известни като "Братя Галеви", за отнемане на престъпно придобито имущество. Това съобщиха от Окръжния съд. Заседанието е насрочено за 2 декември...

публикувано на 21.10.19 в 13:25

Разкриха самоличността на изоставилата бебето си в Петрич

В резултат на проведени действия, във връзка с получен на 18 октомври сигнал за оставено без надзор в сградата на МБАЛ „Югозападна“ в Петрич момиченце на видима възраст около 10-15 дни, от полицейски служители на РУ – Петрич е установено, че извършител на деянието е 38-годишна жена от петричко село. По случая е образувано досъдебно производство...

публикувано на 21.10.19 в 13:12

На местните избори ще се гласува и в болниците в Перник

Пациентите на лечебните заведения в Перник ще могат да гласуват на място на предстоящите на 27 октомври избори за местна власт.  Със заповед на временно изпълняващия длъжността кмет на Община Перник Севделина Ковачева са образувани избирателни секции в МБАЛ „Рахила Ангелова”, Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести и..

публикувано на 21.10.19 в 12:04

Три спасени жени в две акции на ПСС – Дупница

Две спасителни акции са извършили през последните два дни планинските спасители от Дупнишката Планинска спасителна служба, каза началникът ѝ Кирил Чолаков. Миналата нощ спасителите са оказали помощ на две 25-годишни момичета от Израел, изгубили се при преход от Рилските езера към Рилския манастир, в района на Долния рид. Момичетата са успели..

публикувано на 21.10.19 в 12:02

Проверяват община Кочериново за броя на регистрираните жители за изборите

Служители на ДАНС са извършили в петък проверка в община Кочериново, във връзка с предстоящите избори, съобщи заместник-кметът Любка Джонова, временно изпълняваща длъжността кмет на общината. Проверката била свързана с информация за новорегистрираните жители в Кочериново. " Проверката беше извършена в петък за няколко часа, напълно изненадващо..

публикувано на 21.10.19 в 11:48

Откриха незаконно оръжие, боеприпаси и археологически находки в село Ракиловци

Криминалисти от Перник иззеха незаконно притежавано оръжие, боеприпаси и археологически находки. Акцията е проведена в ковачевското село Ракиловци.  Спецполицаите проверили къща, собственост на 65-годишен перничанин.  Намерени и иззети са незаконна пушка 12-и калибър, 32 патрона, 2 металдетектора, голямо количество старинни монети, долиум и 2..

публикувано на 21.10.19 в 11:06