Президентът Румен Радев поздрави завършващите абсолвенти от АУБ

"Вашите ежедневни усилия за качествено образование ще дадат своя резултат години напред. Пожелавам ви успех", с тези думи Държавният глава се обърна към завършващите от АУБ. 

Церемонията уважиха още Валдрин Лука, министър на икономическото образование на Косово, Дрейк Уейзърт-съветник по обществените въпроси на САЩ в България, Джулия Уоткинс-президент емеритус на АУБ (1993-2003), Иван Манев-председател на Настоятелството на АУБ. 

Връчена бе и наградата на Н.Ц.В. Княгиня Мария-Луиза за виден възпитаник на АУБ. 

Радостни от завършването на своите деца бяха и родителите им. "С гордост идваме на днешния ден, за да подкрепим дъщеря ни, която е и отличничка", сподели развълнувана майка.

Завършващите АУБ тази година са 197 бакалаври и 21 магистри. 

Галерия

Вижте още
 ОД на МВР в Благоевград

ОД на МВР Благоевград с нов директор

Със заповед на министъра на вътрешните работи, считано от 17.06.2019 г. старши комисар Дойчин Дойчинов е назначен за директор на ОД на МВР-Благоевград.  Главният секретар на МВР представи пред състава новия директор на ОД на МВР-Благоевград - старши комисар Дойчин Дойчинов.

публикувано на 17.06.19 в 19:42

Традициите оживяват на V-ти Фолклорен танцов фестивал „Хоро край Пирина“

Културно наследство, бит, традиция, танци и багри ще „разлюлеят“ на 22 и 23 юни Сандански и  Мелник.  V Фолклорен танцов фестивал „Хоро край Пирина“ отново ще покаже магията на българския фолклор с гости от цяла България.  Изявата  на участниците ще бъде на 22.06 (събота) с пъстро дефиле, което ще тръгне от пл. “България“  в 17:30 до Летен театър,..

публикувано на 17.06.19 в 19:32

Благоевградският драматичен театър представя спектакъла „Под манастирската лоза”

На 24 юни, от 19:00ч., на голяма сцена, Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград ще представи спектакъла "Под манастирската лоза" по  Елин Пелин.   "Под манастирската лоза" се поставя за първи път на сцена като самостойно театрално произведение. Цикълът от разкази на Елин Пелин е изключително популярен и отделни части от него..

публикувано на 17.06.19 в 16:40

Със стихотворението ,,Апостоли на свободата" ученик от Добринище спечели трето място в конкурс

Юри Друнчилов от Добринище спечели трето място в конкурса по превенция на наркоманите със стихотворението ,,Апостоли на свободата".  Конкурсът е традиционен и се организира от Община Благоевград и Общински съвет по наркотични вещества - Благоевград. Темите, върху които тази година децата писаха бяха в две категории. "Моят любим национален герой" -..

публикувано на 17.06.19 в 16:25

Спряха инсталацията за сушене на въглища, намираща се на площадката на ТЕЦ „Република”

След множество сигнали за замърсяване на въздуха в Перник, със заповед на директора на местната РИОСВ е спряна Инсталацията за сушене на въглища, намираща се на площадката на ТЕЦ „Република”, съобщават от екоинспекцията.  Мярката е била предприета през месец май след многократни сигнали за миризма на бакелит. Инсталацията се стопанисва от частна фирма и..

публикувано на 17.06.19 в 15:25

Нова детска плащадка изгражда община Дупница в жк “Елица”

Финансирането от 10 000 лева е осигурено от ПУДООС. Ще се монтират нови съоръжения за игра, ще бъде обособено и място за отдих.  Продължава възстановяването на площадката в кв. “Възход”. Предстои ремонт и на детския кът в градинката зад полицията. През миналата година тя бе ремонтирана 4 пъти и два пъти от началото на тази. От общината призовават..

публикувано на 17.06.19 в 15:06

Курбан за здраве на жителите на Благоевград

В мемориалния комплекс „Памет и вяра“ над Благоевград днес кметът на общината Атанас Камбитов даде курбан за здраве. За четвърти пореден път на празника „Свети Дух“ тук се събраха жители на общината, за да почетат църковния празник. Отслужен бе водосвет за здраве от председателя на църковното настоятелство отец Андон Шавулев.  На курбана за..

публикувано на 17.06.19 в 14:40