Събират средства за семействата на осъдените благоевградски антимафиоти

Синдикалната федерация на служителите в Mинистерство на вътрешните работи инициира кампания за набиране на средства в помощ на семействата на осъдените по делото „Чората“. 

 Кампанията стартира днес и приключва на 30 юни 2019г. Сметката на дарителската кампания, по която се набират средствата, може да бъде намерена на фейсбук страницата на федерацията и на фейсбук страницата „Полицаите не са убийци!“. Това каза за Радио Благоевград председателят на Синдикалната федерация на служителите в Mинистерство на вътрешните работи Валентин Попов. „Както ни повеляват дългът и честта на служители в МВР, ние продължаваме да вярваме в българското правосъдие. Тази вяра ни дава основание да настояваме и да се надяваме делото да бъде преразгледано и поддържа убеждението ни, че справедливостта ще възтържествува“, заяви Валентин Попов.

На 19 април ВКС постанови по 7 години затвор за петимата полицаи от ОДМВР-Благоевград, участвали в полицейска операция „Респект“ на 10 ноември 2005г., в рамките на която при полицейско задържане почина Ангел Димитров - „Чората“.


Вижте още

ЦИК проведе обучение в Перник

Централната избирателна комисия проведе обучение на общинските избирателни комисии в област Перник. Инструкциите и новите моменти в изборния процес разясниха членовете на ЦИК Георги Баханов и Николай Николов. Основни акценти в обучението бяха отделни моменти от указанията, свързани с изборния ден и работата на ангажираните в него...

публикувано на 17.10.19 в 14:45

Продължават проявите, предшестващи празника на Дупница

Днес може да бъде видяна, от 19:00 часа, премиерата на "Ъндърграунд", по Христо Бойчев, поставена в ОбДТ "Невена Коканова". С изложба на детски рисунки “Моят свят в моя град”, която ще бъде открита във фоайето на Община Дупница, продължават утре събитията по повод празника на града. Отново утре, 18 октомври, от 19 ч., в салона на ОбДТ "Невена..

публикувано на 17.10.19 в 14:27

Сериозни глоби за изгаряне на отпадъци застрашават нарушителите, съобщиха от РИОСВ – Перник

При проверките екоинспекторите ще обръщат особено внимание на нерегламентираното изгаряне на излезли от употреба гуми, отработени масла, отпадъци от текстил, дървени дограми и други лесно запалими материали, тъй като това е процес, при който се отделят вредни емисии в атмосферата, които са канцерогенни.  При констатиране на нарушения от страна..

публикувано на 17.10.19 в 13:52

Стартира изграждането на канализацията на село Драгичево

Стартира изграждането на един от най-важните обекти в община Перник – канализацията на Драгичево, най-голямото село в общината. Днес беше направена символичната първа копка на първия етап от канализацията. Обектът е на стойност 1.7 млн. лв. без ДДС, а финансирането е по ПУДООС. С изграждането на канализацията ще се преустанови изтичането на битовите..

публикувано на 17.10.19 в 13:31

Ученическият конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“ ще се проведе за единадесета поредна година

Дирекция „Национален парк „Рила“, в партньорство с Националния дворец на децата, РУО – Благоевград, община Благоевград и ЦПЛР (Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград), организират Националния ученически конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“.  Конкурсът се провежда за единадесета поредна година – пет..

публикувано на 17.10.19 в 13:02

Oктомврийска детска музейна работилница в Кюстендил

От днес до 19 октомври,  в Музейния  детски кът при Регионалния  исторически музей в Кюстендил, ще се проведе поредната музейна работилница за деца, съобщиха от музея.  Темата този месец е вдъхновена от достигнали до нас културни паметници, изобразяващи характерните особености на региона. Това са античните подови мозайки на Пауталия.  В рамките на..

публикувано на 17.10.19 в 12:52

Започва реконструкция на част от дворните пространства на детски градини в община Гоце Делчев    

Реконструкция на част от дворните пространства на детски градини в община Гоце Делчев започва от следващата седмица. Средствата, които ще бъдат вложени, са в размер на 306 386.13 лв. без ДДС и са осигурени изцяло от общинския бюджет.  Част от дворните пространства на общо пет детски градини в община Гоце Делчев ще бъдат напълно обновени. Това..

публикувано на 17.10.19 в 12:01