Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

26.05.2019г., 12.00-15.00ч., "Неделя у дома" със Зоя Караджова

Василка Стефанова-Казадей и Джанкарло Казадей

12.00 - 15.00 часа

Водещ: Зоя Караджова

Среща със Соня Крънчева – старши учител по история и цивилизация и английски език от СОУ „Братя Каназиреви" - Разлог и деветокласничката Катерина Пандева. С тях ще говорим за историята и поуките от нея.

Катерина Пандева

Актрисата Весела Бабинова, която познаваме от ролите й в Малък градски театър „Зад канала” и в Народния театър „Иван Вазов”. Интервю на Юлия Караджова.

Василка Стефанова-Казадей и Джанкарло Казадей. За любовта от пръв поглед, за тайната на щастливия брак, за Италия, Болоня и разбира се България и Благоевград.

Как младите хора в България намират път към доброволчески изяви? Тодор Бонев и неговите каузи. Интервю на Агнес Манова.

Борис Стрински - дългогодишен диригент на хора на ветераните туристи при дружество „Рилски турист” в град Самоков е удостоен със „Златна лира”. Разговор за формацията, за музиката и планината.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Към следващия етап от ротацията в управлението – мнението на политолога Ивайло Илиев. Българската православна църква след кончината на патриарх Неофит. Разговор с историка проф. Момчил Методиев – главен редактор на списание „Християнство и култура“. Поглед отново към общинските бюджети за тази година – Елза Величкова – кмет на община..

публикувано на 19.03.24 в 08:30

„Здравен компас“ с Лалка Радкова

Кардиометаболитните проблеми при жените като част от движението /Go Red for Women/ „Облечи се в червено в подкрепа на  жените“ инициатива с 20-годишна история и глобална значимост на Американската сърдечна асоциация/. Целта на международната платформа е да повиши информираността за  здравето на сърцето на жените  – доц. Красимир Христова,..

публикувано на 19.03.24 в 08:10

„Събуди деня“ с Мария Благоева

Животът на читалището в община Якоруда и историята на първата киномашина в околията. Разговор със Здравка Гугалова, секретар на НЧ „Светлина“, и с Рукие Крачова, художник. С Калоян Ханджийски коментираме последните политически сътресения в държавата. Гост в студиото. Как ЮЗДП ще отбележи Седмицата на гората. Интервю с инж. Ваня..

публикувано на 19.03.24 в 05:00

"По първи петли“ с Биляна Славчева

На Света гора продължават да се случват чудеса. За вярата и смирението, разказва Васил Петров от Благоевград, който често посещава Зографския манастир, за да помага на монасите и разказва за усещането, което провокира на това свято място. Интервю на Ива Сеизова. Грузия е една от най-старите православни християнски държави. Какво е..

публикувано на 19.03.24 в 03:00

"Сюжети от деня" с Агнес Манова

В рубриката „Трудова борса“ ще представим свободните работни места на територията на община Благоевград, както проекта „Започвам работа – Компонент 3 „Заетост“, който е част от цялостен пакет от мерки, насочени към трудовата интеграция на безработни и неактивни лица с акцент върху лица в неравностойно положение. Трудовият пазар и лицата с..

публикувано на 18.03.24 в 08:30

„Идеи, интереси, бизнес“ с Бойка Браткова

Добър бизнес климат в Благоевград: Доколко мисията е възможна. По темата ще разговаряме със заместник-кмета по образование и бизнес развитие Боряна Шалявска. Банско на финала на зимния сезон – анализ на Зорка Тумбакиева, секретар на Съюза по туризъм в общината. Идеите за развитие на ромската общност и има ли бизнес в писането - ще ни..

публикувано на 18.03.24 в 08:15

“Събуди деня“ с Биляна Славчева

„Актуално“ Започват великденските пости. Какъв трябва да бъде моделът на хранене по време на постите? Ще чуем съветите на проф. Донка Байкова, експерт по хранене и диететика.  „Живей на чисто“ Връзката между човека и реката във фокуса на Часа на Земята. За значението на водните природни ресурси и отражението им върху..

публикувано на 18.03.24 в 05:00