ЧЕСТИТ 24 МАЙ!

ЕКИПЪТ НА РАДИО БЛАГОЕВГРАД ВИ ЧЕСТИТИ ПРАЗНИКА НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА БЛАГОЕВГРАД!

НЕКА НЕ СТИХВА ЖАЖДАТА ЗА ЗНАНИЯ, ДУХОВНОТО ВЪЗВИСЯВАНЕ И СВЕТЛИЯТ ЗОВ НА БЪЛГАРЩИНАТА У ВСИЧКИ НАС! 
Вижте още
Мая Манолова

Омбудсманът организира приемни в девет общини в Благоевград

На 26 юни омбудсманът Мая Манолова, заместник-омбудсманът Диана Ковачева и експерти от институцията ще приемат граждани в девет общини от Област Благоевград – Белица, Благоевград, Кресна, Петрич, Разлог, Сандански, Симитли, Струмяни и Якоруда.  Общественият защитник Мая Манолова ще приема граждани в Общинската администрация в Благоевград,..

публикувано на 24.06.19 в 15:50

Внимавайте в тунелите "Блатино" и "Кочериново", и при Дупница

Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост през тунела при Дупница на ПП E79, както и в тунелите "Блатино" и "Кочериново" на АМ "Струма", предупреждават от Агенция "Пътна инфраструктура".  Поради профилактични огледи на енергоразпределително дружество на електрическите системи ще се спира захранването на осветлението в трите..

публикувано на 24.06.19 в 14:23

МОСВ напомня за разумно бране на билки

В България се събират около 200 вида лечебни растения, които се използват във фармацевтичната и хранително-вкусовата промишленост, козметиката и народната медицина. По данни от отчетите на Регионалните инспекции по околната среда и водите през последните години в билкозаготвителните пунктове в страната се събират и обработват около 15 000 тона..

публикувано на 24.06.19 в 14:17

Фестивал на любителското творчество на възрастните хора

Кметът на най-голямото пернишко кметство „Изток” откри осмия Регионален фестивал на любителското творчество на възрастните хора от Югозападна България, облечен в граовска носия.  По традиция проявата се провежда в местността „Ладовица“ в квартал „Изток”, чиито поляни са богати на билката еньовче. Еньовденската фолклорна палитра събра над 270..

публикувано на 24.06.19 в 14:14

"Марек" стартира лятна подготовка, лагер няма да има

С група от 22 футболисти на стадион „Бончук“ в Дупница "Марек" започна лятна подготовка. Сред изведените от старши треньора играчи бяха двама от "Пирин"/Благоевград - Никола Атанасов и Илиан Христов и завърналият се от  "Германея"/Сапарева баня/ 31-годишен нападател Димитър Чечев. "Марек" бе напуснат от левия си защитник Евгени Гроздин, който ще..

публикувано на 24.06.19 в 13:53

Еньовден - празник на билки, традиции и обичаи

Историческият музей в град Разлог днес организира празник за децата от Разлог с участието на туристически клуб "Планинарка".  Дворът на музея се превърна в магично място за плетене на венци, разкази за билки и лековити цветя, и с много песни и игри децата научиха за традициите на този ден. Децата с много ентусиазъм заедно с дамите от клуб "Планинарка" и..

публикувано на 24.06.19 в 13:20

"Под манастирската лоза" - за първи път на сцена като самостойно театрално произведение

Днес, от 19:00ч., Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград ще представи спектакъла "Под манастирската лоза" по  Елин Пелин.  "Под манастирската лоза" се поставя за първи път на сцена като самостойно театрално произведение . Цикълът от разкази на Елин Пелин е изключително популярен и отделни части от него са били включвани в..

публикувано на 24.06.19 в 13:17