"Пирин" остана във Втора лига!

На стадион „Христо Ботев“ в Благоевград в мач от последния 30-и кръг на Втора футболна лига,  "Пирин" победи втория отбор на "Лудогорец" с 1:0 и успя да запази мястото си в професионалния футбол.

“Орлетата“ натискаха съперника си през целия мач, но липсата или на точен голов пас, или на последен удар бе причина нулевото равенство да се запази доста време. В 22-а минута с индивидуален пробив Емил Петров финтира няколко разградски защитници, като третият от тях го фаулира. Главният съдия Димитър Димитров без колебание посочи бялата точка, но Димитър Благов пропусна дузпата - ударът му в долния ляв ъгъл бе спасен с лекота от вратаря на "Лудогорец"  Вл.Русанов.

След като сам си направи мача труден, през второто полувреме "Пирин" продължи да атакува, като пропуските и неточностите бяха съществена част от играта му. Това наложи в игра да влязат две резерви, които обърнаха мача: в 83-а минута  Веселин Любомиров бе покосен в пеналта на гостите и Владислав Златинов хладнокръвно реализира втората отсъдена дузпа.

Със спечелените 3 точки  "Пирин" остана във Втора лига, като изпрати  в аматьорския футбол  изпадащите "Несебър" и "Добруджа".


Вижте още

Пианистът Тодор Петров изнесе концерт в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Известният български пианист Тодор Петров гостува на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Той изнесе концерт в новата концертна зала на университета, където зрителите се насладиха на изпълнения от висока класа. Сред разнообразната публика имаше и гости от съседна Гърция.  Концертът на пианиста Тодор Петров предизвика интереса на..

публикувано на 23.10.19 в 16:52

Изложба „Мегалитни култови паметници от Балкано-Анатолийския регион“ бе открита в ЮЗУ „Неофит Рилски“

17 фото пана бяха представени днес в рамките на изложбата „Мегалитни култови паметници от Балкано-Анатолийския регион“, която бе представена в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Събитието, което е в рамките на Националния студентски фестивал на изкуствата, бе открито от гл. ас. д-р Антон Генов. Приветствие към участниците отправи заместник-деканът на..

публикувано на 23.10.19 в 16:30

Министърът на икономиката Емил Караниколов посети Симитли

Министърът на икономиката Емил Караниколов днес посети Симитли и направи оглед на терените за бъдещата индустриална зона. На среща с представители на общината министър Караниколов заяви, че развитието на индустриалните зони ще повиши инвеститорския интерес в региона и България. Създаването на нова зона се налага заради изявен интерес от..

публикувано на 23.10.19 в 16:18

Продължава изпълнението на съвместен проект срещу корупцията на Балканите

Министрите на вътрешните работи на България Младен Маринов и на Северна Македония Оливер Спасовски се срещнаха днес на граничния пункт Станке Лисичково, близо до Благоевград. Те имаха възможност да разговарят за изпълнението на съвместния проект „Остани чист, кажи не на корупцията“, осъществяван от Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР, в..

публикувано на 23.10.19 в 16:10

За пазара на труда и трудовото законодателство

Какъв е пазарът на труда в региона, какво е състоянието по опазване на трудовото законодателство и накъде върви социалната политика – това бяха отправните точки в днешния редовен брифинг на областните представителства в Благоевград на Агенцията по заетостта, Инспекцията по труда и Дирекцията по социално подпомагане. Лек спад в нивото..

публикувано на 23.10.19 в 15:53

Студенти от пет университета представиха творбите си на изложба в ЮЗУ „Неофит Рилски“

В Югозападния университет „Неофит Рилски“ бе открита дванадесетата национална изложба-конкурс – живопис, графика и скулптура. Събитието откри ръководителят на катедра „Изобразително изкуство“ проф. д-р Емил Куков. Приветствия към участниците отправи деканът на Факултета по изкуствата проф. д.н.к. Васил Марков. В експозицията, която е..

публикувано на 23.10.19 в 15:02

Обновяват училища и детски градини в Гоце Делчев

Обновяват учебните заведения в Гоце Делчев. Проектът е на стойност над 6 милиона лева и по него ще бъдат обновени Второ основно училище „Гоце Делчев“ и детските градини „Калинка“ и „Радост“ в Гоце Делчев. Средствата са по Оперативната програма „Региони в растеж”.  Това е вторият, който стартира от одобрената Инвестиционна програма на общината...

публикувано на 23.10.19 в 13:18