Разкъсана облачност намаляваща до предимно слънчево

Днес ще има разкъсана облачност намаляваща до предимно слънчево. След обяд, главно над източните и планинските райони, отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места там ще превали и прегърми. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина временно силен западен вятър. Максималните температури ще са предимно между 22° и 27°.

Преди обяд в планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще е ветровито, с умерен, по високите и открити части - силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 10°.


Вижте още

Кметове настояват държавата да рестартира процеса по придобиване на собствеността върху близо 3000 язовира

  Кметове настояват  държавата да  рестартира процеса по  придобиване на собствеността върху  близо 3000 язовира, тъй като  разходите  и административния русерс за тяхното поддържане  не са по силите на местната власт, а проливните дъждове  създават реална опасност  особено в планинските райони.     Язовирите, които са в тежест на общините..

публикувано на 16.07.19 в 18:45

Областни администрации набелязват мерки за борба със заразата-африканска чума

Органите на МВР и ДАИ ще осъществяват постоянен контрол за нерегламентирано транспортиране на домашни прасета на територията на област Перник, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Мярката е предприета заради регистрираните в страната случаи на африканска чума по свинете. С цел недопускане на заразата в региона на заседание на Областната..

публикувано на 16.07.19 в 18:37

Гривни за електронно наблюдение ще следят лицата под домашен арест в Благоевградскo

Системата за електронно наблюдение на правонарушителите вече е налична и на територията на областта. Тя е въведена в експлоатация със заповед на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ към Министерство на правосъдието, а териториалните служби имат готовност да я прилагат. Така наречените „гривни за електронно наблюдение“ са с..

публикувано на 16.07.19 в 17:29

ЦСМП – Благоевград с нова високотехнологична линейка

     С нова линейка вече разполага ЦСМП – Благоевград. Тя е една от 400-те, с които ще бъде модернизирана спешната помощ по проект на Министерството на здравеопазването.       „Все още автомобилът не е пуснат в експлоатация, необходимо е да бъде обучен екип за работа с медицинското оборудване“,  съобщи за Радио Благоевград д-р Красимир..

публикувано на 16.07.19 в 16:52

МОН ще проверява две дупнишки училища

     Проверка на две дупнишки училища разпореди Министерство на образованието.      Поводът са нарушения в приема за първи клас в училищата “Евлоги Георгиев” и “Св. Паисий Хилендарски”. Сигнал за тях подаде директорът на ОУ “Неофит Рилски” Бистра Стойкова. Според нея са налице нарушения както на Системата за прием на първокласници ,..

публикувано на 16.07.19 в 15:33

Предлагат промяна, свързана с автобусна линия в Перник

     Два от курсовете по градската автобусна линия с № 7 по маршрута кв. „Могиличе” – кв. „Калкас” в Перник да бъдат възложени за изпълнение на общинската фирма „Градски транспорт”, предлага кметът Вяра Церовска.      Промяната се налага заради депозирана молба от титулярния превозвач, в която се настоява последните два курса в разписанието..

публикувано на 16.07.19 в 13:05

С евросредства ремонтират улици в община Гърмен

     Улици в шест населени места на община Гърмен се ремонтират с европейски средства. Договорът между местната власт и Държавен фонд „Земеделие“ бе подписан по Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.      Проектът „Реконструкция на улична мрежа в населени места на територията на община Гърмен“ включва по два обекта в..

публикувано на 16.07.19 в 12:53