Синдикалната федерация на служителите в МВР с декларация до медиите в защита на осъдените благоевградски полицаи


Днес управителните съвети на Синдикалната федерация на служителите в МВР и още четири синдикални организации разпространиха в медиите декларация в защита на осъдените благоевградски антимафиоти по делото "Чората"- Мирослав Писов, Янко Граховски, Георги Калинков, Борислав Механджийски и Иво Иванов. С недоумение и тревога се запознахме с поредната присъда по делото за смъртта на Ангел Димитров – Чората, каза за Радио Благоевград председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов. (чуйте звуковия файл)

В декларацията се посочва: "На организирания от Федерацията през септември 2009 година в София митинг под надслов “Българските полицаи не са убийци”, а и многократно пред медиите ясно сме заявявали, че не можем да приемем за доказан факт това, че петима полицейски служители, избрани практически на случаен принцип и изпратени с ясна задача да задържат лице, са пристъпили към изпълнение на задълженията си и са действали по време на това изпълнение с намерението да отнемат живота му. Поредната присъда по това дело не е в състояние да промени по никакъв начин позицията ни. Както ни повеляват дългът и честта на служители в МВР, ние продължаваме да вярваме в българското правосъдие. Тази вяра ни дава основание да настояваме и да се надяваме делото да бъде преразгледанои поддържа убеждението ни, че справедливостта ще възтържествува.  Да, към нас могат да бъдат отправяни упреци, много от които – основателни.  Но българските полицаи не са убийци. Убедени сме, че това е ясно на нашите сънародници и се надяваме на тяхната подкрепа.Призоваваме всички наши членове и симпатизанти да подкрепят Митинг за справедливост под надслов „Полицаите не са убийци“, който ще се проведе на 09 юни 2019г. от 11 ч. на площад „Света Неделя“ гр. София. Митингът се организира от инициативен комитет „Полицаите не са убийци“, с подкрепата на СО в МВР."

Ние поддържаме исканията на главния прокурор Сотир Цацаров за освобождаването на петимата полицаи, които излежават седемгодишна присъда в затвора в Бобов дол и възобновяване на делото, каза Валентин Попов.  

На 14 юни ВКС ще реши дали да бъде възобновено делото срещу благоевградските антимафиоти.

Вижте още

В Перник уволняват със съобщение в социалните мрежи

Забавяне на трудовите възнаграждения, „заплати в плик” или работа на пълен работен ден при сключен договор за 4-часов работен ден са най-честите сигнали, подавани в КНСБ от работници в област Перник.  Сред най-засегнатите от сивата икономика са секторите шивашко производство и строителство на съоръжения.  Данните бяха изнесени от КНСБ на..

публикувано на 19.07.19 в 14:53

Кръгла маса за проблемите на ромите в Кюстендил

Добри практики за интеграция на ромите бяха представени на кръгла маса в Кюстендил. Събитието е организирано от сдружението "Ларго" и Българския хелзинкски комитет. По време на срещата, на която присъстваха представители на всички регионални дирекции, имащи отношение по темата, бяха презентирани положителни примери за разрешаване на най-често..

публикувано на 19.07.19 в 14:30
Инж.Дамян Дамянов

На територията на ЮЗДП няма огнища на африканска чума

Това съобщи днес на среща в Югозападното държавно предприятие директорът на предприятието инж. Дамян Дамянов. Ръководителите на 40-те държавни горски и ловни стопанства бяха запознати с мерките за намаляване на популацията на диви свине  и превенция срещу африканската чума.     „ За сведение, в страната огнищата са около 16 на домашни..

публикувано на 19.07.19 в 13:14

Община Перник с нов дългосрочен заем

Общинският съвет в Перник даде съгласие общината да поеме нов дългосрочен дълг в размер на 500 000 лева. Заемът е необходим, за да се осигури част от съфинансиране на проекта за интегриран градски транспорт. С него ще се дофинансира закупуването на нови 13 автобуса за градския транспорт, тъй като при направеното пазарно проучване е установено, че е..

публикувано на 19.07.19 в 13:07

Благотворителен концерт за 12-годишната Микаела от Благоевград

Благотворителен концерт в помощ на 12-годишната Микаела ще се проведе в Благоевград. На 26 юли от 19.00 часа в зала „Яворов“ певци и танцьори ще се качат на една сцена, за да подкрепят детето, което се нуждае от средства за спешна операция. Микаела страда от епилепсия и има тежки пристъпи ежедневно. За да се подобри състоянието й е необходимо..

публикувано на 19.07.19 в 13:02

Coerver coaching и ФК "Кюстендил" подписаха договор

Договор за партньорство между Coerver coaching и ФК "Кюстендил" бе подписан на стадион "Осогово" в града. По тази методика, предназначена за деца от 6 до 14 години работят световно известни клубове в целия свят. Директорът на Coerver coaching в България Георги Захариев заяви, че това партньорство ще допринесе за развитието на младите таланти в..

публикувано на 19.07.19 в 11:04

Започна записването след второ класиране за прием в гимназиите

От днес започва записването след второ класиране за прием след седми клас. То ще продължи и в понеделник, 22 юли.  Второто класиране беше обявено от Министерството на образованието и науката вчера.  Свободните места след второ класиране ще бъдат обявени на 23 юли. "На 24 и 25 юли учениците, които до момента не са успели да се класират никъде..

публикувано на 19.07.19 в 10:46