Синдикалната федерация на служителите в МВР с декларация до медиите в защита на осъдените благоевградски полицаи


Днес управителните съвети на Синдикалната федерация на служителите в МВР и още четири синдикални организации разпространиха в медиите декларация в защита на осъдените благоевградски антимафиоти по делото "Чората"- Мирослав Писов, Янко Граховски, Георги Калинков, Борислав Механджийски и Иво Иванов. С недоумение и тревога се запознахме с поредната присъда по делото за смъртта на Ангел Димитров – Чората, каза за Радио Благоевград председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов. (чуйте звуковия файл)

В декларацията се посочва: "На организирания от Федерацията през септември 2009 година в София митинг под надслов “Българските полицаи не са убийци”, а и многократно пред медиите ясно сме заявявали, че не можем да приемем за доказан факт това, че петима полицейски служители, избрани практически на случаен принцип и изпратени с ясна задача да задържат лице, са пристъпили към изпълнение на задълженията си и са действали по време на това изпълнение с намерението да отнемат живота му. Поредната присъда по това дело не е в състояние да промени по никакъв начин позицията ни. Както ни повеляват дългът и честта на служители в МВР, ние продължаваме да вярваме в българското правосъдие. Тази вяра ни дава основание да настояваме и да се надяваме делото да бъде преразгледанои поддържа убеждението ни, че справедливостта ще възтържествува.  Да, към нас могат да бъдат отправяни упреци, много от които – основателни.  Но българските полицаи не са убийци. Убедени сме, че това е ясно на нашите сънародници и се надяваме на тяхната подкрепа.Призоваваме всички наши членове и симпатизанти да подкрепят Митинг за справедливост под надслов „Полицаите не са убийци“, който ще се проведе на 09 юни 2019г. от 11 ч. на площад „Света Неделя“ гр. София. Митингът се организира от инициативен комитет „Полицаите не са убийци“, с подкрепата на СО в МВР."

Ние поддържаме исканията на главния прокурор Сотир Цацаров за освобождаването на петимата полицаи, които излежават седемгодишна присъда в затвора в Бобов дол и възобновяване на делото, каза Валентин Попов.  

На 14 юни ВКС ще реши дали да бъде възобновено делото срещу благоевградските антимафиоти.

Вижте още

Нова социална услуга за гражданите на Банско

С новооборудвана кухня и нова кола, община Банско стартира поредната си, осемнайста услуга "Патронажна грижа" за гражданите. С два екипа  за Банско,  Добринище и селата от общината, медицински сестри, санитари, рехабилитатор, социален  работник и психолог ще се грижат за хората в нужда. 

публикувано на 22.10.19 в 19:42

МБАЛ в Разлог вече се отоплява с природен газ

Газификацията на МБАЛ е практично решение за спестяване на средства за отопление. Реализацията на проекта е част от дългосрочната програма на Община Разлог за подобряване на енергийните характеристики на обществените сгради. По този начин се постига устойчив модел на управление на енергийната ефективност и прилагане на гъвкави финансови..

публикувано на 22.10.19 в 15:23

19 367 домакинства в Югозападна България вече са осигурили отоплението си за зимата

Между 40 и 60 лв. е цената на пространствен кубичен метър широколистни дърва за огрев и от 22 до 31 лв. – за иглолистните, закупени директно от временен горски склад на територията на ЮЗДП. По-висока е цената единствено в Благоевград, където в централния склад на горското стопанство в града дървата се предлагат нацепени и нарязани.  При..

публикувано на 22.10.19 в 15:20

Възобновява се програмата „безплатен топъл обяд“ в училища в община Гоце Делчев

От тази седмица в трите основни училища в град Гоце Делчев и в училището в село Баничан отново стартира програмата „Безплатен топъл обяд” за деца в риск, която е част от Общинската превантивна програма.  Още преди 4 години Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в община Гоце Делчев инициира..

публикувано на 22.10.19 в 15:06

Изплащат обезщетения на стопаните от област Перник, заклали прасетата си заради АЧС

Започна изплащането по втория транш на обезщетенията за стопаните от област Перник, които доброволно са унищожили своите прасета заради африканската чума по свинете.  Областният управител Ирена Соколова информира, че от днес до края на седмицата общо 894 стопани, отглеждащи прасета в обекти тип „заден двор” на територията на област Перник, ще..

публикувано на 22.10.19 в 15:01

Бюст на Невена Коканова бе открит днес в Дупница

Бюст на Невена Коканова бе открит днес във фоайето на дупнишкия театър, носещ нейното име.  Паметникът от бронз е дело на скулптора Ставри Калинов. За спомените с голямата българска актриса разказа художественият ръководител на театъра Славчо Пеев. На церемонията в Дупница дойде и актрисата Мария Статулова. С много емоция тя сподели за..

публикувано на 22.10.19 в 14:32

Ученици от Разлог в кампания за подпомагане на родилното отделение в града

Ученици и учители, както и родители от Разлог, подкрепиха  благородната инициатива за подпомагане на родилното отделение на общинската болница. Опазването на околната среда и оползотворяването на ресурсите са едни от каузите на младите хора от Професионалната гимназия по транспорт в Разлог, които преди време показаха как могат да се ползват за..

публикувано на 22.10.19 в 13:42