„Летете хвърчила“ - годишен концерт на децата на Благоевград

Годишен концерт „Летете хвърчила“ представиха възпитаниците на Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Концертът се проведе тази вечер в зала „Яворов“. Пред своите семейства и приятели талантливите деца на Благоевград показаха научено в школите на Центъра. Снимка

На сцената бяха представени изпълнения на различни музикални инструменти и красиви танци. Снимка

Приятната атмосфера допълваха и произведенията на учениците от школите по изкуства, които украсяваха фоайето пред зала „Яворов“. В края на програмата децата получиха специални грамоти и почетни плакети за постиженията си.

Оценката на директора на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград Цветанка Гавраилова за изминалата учебна година може да чуете в звуковия файл.Галерия

Вижте още

Поставят нови скулптури в Банско - "С поглед към небето"

На 27 август град Банско ще бъде украсен с нови творби от Илинденски мрамор. Скулптурите, които за четвърта година са дело на докторанти, студенти и възпитаници на Великотърновски университет „Св.св. Кирил и Методий”, превръщат зелените площи на Банско във впечатляващи арт пространства.  Красимир Методиев, Иван Николов, Петър Кондев, Найден Колев..

публикувано на 25.08.19 в 19:53

Тридневен празник на операта в Банско

С тридневен музикален празник „Банско Опера Фест“ отбеляза десетата си годишнина под открито небе. Кметът Георги Икономов даде началото на 22 август. Най-малките зрители станаха участници в първото представление и танцуваха под звуците на Софийската филхармония, а Юлиан Вергов и Герасим Георгиев – Геро им разказаха за чудния о̀перен свят в..

публикувано на 25.08.19 в 18:49

Детският футболен турнир „Евима къп“ стартира в Банско

От днес до 28 август се провежда традиционният международен футболен турнир, който повече от десет години привлича деца от цял свят. Тази година на терените в Банско ще играят 101 отбора от пет страни – България, Ливан, Сърбия, Северна Македония и Румъния. Турнирът предоставя възможност на младите футболисти да създават нови приятелства, а също..

публикувано на 25.08.19 в 17:36

Николина и Мария Чакърдъкови – заедно на сцената в Сандански

Пример за приемственост между поколенията ще даде Николина Чакърдъкова по време на Детски Пирин Фолк тази година. На сцената в Летния театър в Сандански, на 30 август тя ще се представи заедно с дъщеря си Мария Чакърдъкова, като двете в началото на 30-минутния рецитал ще изпълнят в дует две популярни хороводни китки, съобщават организаторите. Това е едва..

публикувано на 25.08.19 в 17:33

Засилен трафик на ГКПП "Кулата"

Интензивен е трафикът на ГКПП „Кулата“. На "изход" има струпване на товарни автомобили, съобщиха за Радио Благоевград от пресцентъра на МВР.  На ГКПП "Илинден" трафикът се осъществява нормално.

публикувано на 25.08.19 в 15:34

Катрин Гемкова – на Световното по таекуондо

Европейската шампионка за 2018 и 2019 г. и спортист номер едно на Банско за 2018 г. – Катрин Гемкова, започва участието си на Световното първенство по таекуондо в Пловдив, съобщават от Пресцентъра на Община Банско. Едномесечената подготовка с националния отбор приключи и вече всички състезатели са в очакване на шампионата.  Oт днес до 30-ти..

публикувано на 25.08.19 в 13:11

Вече трето метално сърце зове за съпричастност в Петрич

Трето метално сърце вече събира пластмасови капачки в Петрич по инициатива на Сдружение "Защото можем".  "Привлече ни най-напред възпитателната страна – децата съвсем осъзнато после разказват, че събират капачки, за "да купим къщички за бебета", т.е. – кувьози." – каза в интервю за Радио Благоевград Митко Станоев – председател на Сдружение "Защото..

публикувано на 25.08.19 в 12:47