Родители се събраха на пореден протест в Благоевград под наслов „Автопоход за нашите деца“

Шествието тръгна от паркинга на ЮЗУ „Неофит Рилски“ и премина през основните булеварди и улици в града. Според родители "прокараните тихомълком промени в Закона за социалните услуги и Закона за защита на детето въплъщават същите идеи на Стратегията за детето". "Притеснява ни това, че държавата абдикира от отговорността си към децата като социалните услуги се предоставят в ръцете на частни организации, което за нас не е правилно. Това отваря поле за корупционни практики и не сме сигурни, че в един момент прекалените правомощия няма да се превърнат в произвол. Настояваме за промени в законите и изобщо за отпадане на промените, които следва да влязат в сила от януари месец 2020 година, тъй като и до сега имаше Закон за закрила на детето", каза Цветелина Попова, един от организаторите на днешния протест в Благоевград. 

Снимка

В началото на юли предстои втора среща в Народното събрание, на която родителите ще изложат искания си. 


Галерия

Вижте още

ВиК-Перник ще изгражда водна инфраструктура със средства по ОП „Околна среда“

Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа договор за изграждане на водна и канализационна инфраструктура с ВиК дружеството в Перник. С реализирането на проекта на „ВиК“ ООД - Перник ще бъде увеличен събраният и третиран товар на замърсяване преди заустването на отпадъчните, ще се намалят загубите на вода във водопреносните мрежи..

публикувано на 21.08.19 в 15:05

671 новорегистрирани жители на община Дупница с право на глас на местните избори

671 новорегистрирани жители на община Дупница ще имат право да гласуват на местните избори през октомври.  Справката е от дирекция ГРАО за периода от началото на годината до 26 април. Тогава изтече 6-месечният срок за уседналост, изискван за местния вот. 108 души са се регистрирали по постоянен адрес в град Дупница и 331 – по настоящ. От..

публикувано на 21.08.19 в 14:21

Китайци обменят опит със служители на ЮЗДП

На 19 и 20 август Югозападното държавно предприятие беше домакин на работно посещение на представители на водещи фирми от Шанхай и Джиангсу, Китай, работещи в сферата на производството и търговията с горски репродуктивни материали.  Целта на посещението бе да се обмени опит и да се обсъдят възможности за бъдеща съвместна работа в..

публикувано на 21.08.19 в 14:06

БАБХ: Изплащането на еднократната помощ за прасетата стартира след 1 септември

След 1 септември ще започне изплащането на еднократната помощ в размер на 300 лв. на стопаните, предприели мерки за почистване и дезинфекция на обектите, след доброволно усвояване на месото от прасетата в личните стопанства.  Право на обезщетение имат стопанствата в 20-километровите санитарни зони около индустриалните ферми и тези, определени..

публикувано на 21.08.19 в 13:15

Нов случай на африканска чума в Държавно ловно стопанство „Витошко – Студена“

Нов случай на африканска чума е регистриран в Държавното ловно стопанство „Витошко – Студена“,  в землището на село Ярлово. Това каза за Радио Благоевград директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов. „ Част от инфектираната зона е и на територията на област Перник“ , уточни диркторът на Държавното..

публикувано на 21.08.19 в 12:34

Село Кашина се подготвя за събор

   Жителите на санданското село Кашина се готвят за събор. Постоянните жители на селото са само 10, но очакват гости от България и чужбина. Празникът се организира от кметството на Кашина, черковното настоятелство и със съдействието на Община Сандански.    Тази година кметският наместник на Кашина Борислав Арнаудов призовава гостите на..

публикувано на 21.08.19 в 12:09

Трето издание на празника на Община Белица „С любов и вяра в общите ценности“

Целта на празника е да даде поле за изява на фолклорни състави и изпълнители от България и чужбина, които да покажат богатството на своя фолклор; да съхрани и популяризира българското и международно народно творчество, и да покаже неговото достойно място сред другите народи. Да представи и популяризира модела на мирно съжителство на етнически и..

публикувано на 21.08.19 в 11:52