Светослав Костов бе избран за генерален директор на БНР

Светослав Костов
Снимка: БНР

Досегашният директор на Радио София Светослав Костов е новият генерален директор на БНР. Това стана след явно гласуване на петимата членове на Съвета за електронни медии. 

 За Костов гласуваха председателят на СЕМ София Владимирова, Розита Еленова и Бетина Жотева. Иво Атанасов и Ивелина Димитрова предпочетоха Митко Димитров. 

 „Ще работя за Радиото и хората, работещи в Радиото“, коментира Светослав Костов. Той е магистър по "Български език и френски език" от Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", има специализация по журналистика. Стажувал е във Френското национално радио. Преподавател е в Майсторския клас по радиожурналистика в БНР. Преподавател по "Радиожурналистика" и "Спортен коментар" в НСА "В. Левски". Професионалната кариера на Костов започва като репортер във в. "Пловдивски новини" през 1995 г. В радио "Веселина" (Пловдив) ръководи екип "Спорт". От 1998 г. работи в системата на БНР – първо в Радио Пловдив, после в програма "Хоризонт" – репортер, редактор новини, коментатор, водещ на актуални и на развлекателни предавания. С неговия глас слушателите свързват предаванията "Хора, пътища, автомобили" и "Спорт и музика". Бил е продуцент на "Актуални предавания и спорт" в програма "Хоризонт". 

 До финалния етап на конкурса достигнаха досегашният генерален директор на БНР Александър Велев, Валери Тодоров (бивш генерален директор на БНР), Митко Димитров (бивш директор на Радио София), Даниела Манолова – драматург в БНР и Светослав Костов.


Вижте още

Поставят нови скулптури в Банско - "С поглед към небето"

На 27 август град Банско ще бъде украсен с нови творби от Илинденски мрамор. Скулптурите, които за четвърта година са дело на докторанти, студенти и възпитаници на Великотърновски университет „Св.св. Кирил и Методий”, превръщат зелените площи на Банско във впечатляващи арт пространства.  Красимир Методиев, Иван Николов, Петър Кондев, Найден Колев..

публикувано на 25.08.19 в 19:53

Тридневен празник на операта в Банско

С тридневен музикален празник „Банско Опера Фест“ отбеляза десетата си годишнина под открито небе. Кметът Георги Икономов даде началото на 22 август. Най-малките зрители станаха участници в първото представление и танцуваха под звуците на Софийската филхармония, а Юлиан Вергов и Герасим Георгиев – Геро им разказаха за чудния о̀перен свят в..

публикувано на 25.08.19 в 18:49

Детският футболен турнир „Евима къп“ стартира в Банско

От днес до 28 август се провежда традиционният международен футболен турнир, който повече от десет години привлича деца от цял свят. Тази година на терените в Банско ще играят 101 отбора от пет страни – България, Ливан, Сърбия, Северна Македония и Румъния. Турнирът предоставя възможност на младите футболисти да създават нови приятелства, а също..

публикувано на 25.08.19 в 17:36

Николина и Мария Чакърдъкови – заедно на сцената в Сандански

Пример за приемственост между поколенията ще даде Николина Чакърдъкова по време на Детски Пирин Фолк тази година. На сцената в Летния театър в Сандански, на 30 август тя ще се представи заедно с дъщеря си Мария Чакърдъкова, като двете в началото на 30-минутния рецитал ще изпълнят в дует две популярни хороводни китки, съобщават организаторите. Това е едва..

публикувано на 25.08.19 в 17:33

Засилен трафик на ГКПП "Кулата"

Интензивен е трафикът на ГКПП „Кулата“. На "изход" има струпване на товарни автомобили, съобщиха за Радио Благоевград от пресцентъра на МВР.  На ГКПП "Илинден" трафикът се осъществява нормално.

публикувано на 25.08.19 в 15:34

Катрин Гемкова – на Световното по таекуондо

Европейската шампионка за 2018 и 2019 г. и спортист номер едно на Банско за 2018 г. – Катрин Гемкова, започва участието си на Световното първенство по таекуондо в Пловдив, съобщават от Пресцентъра на Община Банско. Едномесечената подготовка с националния отбор приключи и вече всички състезатели са в очакване на шампионата.  Oт днес до 30-ти..

публикувано на 25.08.19 в 13:11

Вече трето метално сърце зове за съпричастност в Петрич

Трето метално сърце вече събира пластмасови капачки в Петрич по инициатива на Сдружение "Защото можем".  "Привлече ни най-напред възпитателната страна – децата съвсем осъзнато после разказват, че събират капачки, за "да купим къщички за бебета", т.е. – кувьози." – каза в интервю за Радио Благоевград Митко Станоев – председател на Сдружение "Защото..

публикувано на 25.08.19 в 12:47