ЧЕЗ извършва инзвънреден отчет на електромерите във връзка с нови цени на електроенергията

Снимка: БГНЕС

Във връзка с определяне от Комисията за енергийно и водно регулиране на нови цени на електроенергията от 1 юли 2019 г., „ЧЕЗ Разпределение България“ АД ще извърши извънредно отчитане на електромерите на клиентите. Графикът на извънредния отчет ще бъде публикуван на сайта на Дружеството www.cez-rp.bg /в секция „Графици“/ на 28 юни, петък. След тази дата информация може да се получи също в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ и на денонощната телефонна линия 0700 10 010.

С цел да се обезпечи бързото и качествено отчитане на електромерите, компанията ангажира допълнително 319 служители. Всички отчетници ще работят с удължено работно време в периода от 01-02.07.2019 г.

Поради физическата невъзможност всички електромери да бъдат отчетени в един и същи ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени.

С цел гарантиране на максимална коректност при фактуриране на консумираната електроенергия, клиентите имат възможност сами да отчетат показанията на електромерите си към 30 юни 2019 г. Самоотчитането е по желание и не отменя извършването на месечен отчет от страна на Дружеството. 

Клиентите, които желаят да се възползват от тази възможност, следва да направят своя отчет на 30 юни 2019 г. и да подадат данните към компанията между 1 и 5 юли  на телефонната линия 0700 10 010(меню 2), на имейл klienti@cez-rp.bg и през уеб-сайтовете www.cez-rp.bg или www.cez.bg, в секция „Електронни услуги“, меню „Деклариране на показания“ или в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ. Те трябва да посочат данните от електромера по всички тарифи, клиентски номер, абонатен номер, трите имена на титуляра и адреса на обекта, за който се декларират показания. Подадените данни от самоотчета през този период се считат за отчетено потребление към 30.06.2019 г., включително.  

Фактурите през месец юли ще съдържат информация за консумираната електроенергия  за два отчетни периода – по стари и по нови цени.


Вижте още

Зам.-кметът на Перник инспектира строителството на новото кръгово кръстовище в квартал „Изток”

Зам.-кметът на Перник Владислав Караилиев е инспектирал строителството на новото кръгово кръстовище в квартал „Изток”, съобщиха от общинския пресцентър. Обектът е на стойност над 1.8 млн. лева с ДДС и освен пътната част, включва изграждането на водопровод  по ул. „Юрий Гагарин” с дължина 271 м , битов и дъждовен канал, както и монтирането на ново улично..

публикувано на 23.08.19 в 15:12

„Орлетата“ летят към втора победа!

   Отборът на "Пирин" (Благоевград) тренира усилено за неделния си домакински мач със "Спартак" (Плевен) от 6-я кръг на Втора футболна лига. Днес договор с "Пирин" подписа най-новото попълнение – централният защитник Павел Виданов, бивш национал. В групата за мача в неделя ще бъде и бразилецът Габриел да Силва. Отново ще отсъства бранителят Румен..

публикувано на 23.08.19 в 14:15

Незаконният автопарк под моста край Бело поле е премахнат

  Репортерска проверка на Радио Благоевград и експерти от Агенция пътна инфраструктура установи, че техниката, която бе разположена под мостовото съоръжение при 87-и км на АМ „Струма“,  край благоевградското село Бело поле, вече е премахната. „На нарушителя – строителната фирма „Грома холд“, ще бъде наложен Акт за административно нарушение, в размер..

публикувано на 23.08.19 в 14:00

Пускат движението за лекотоварни коли по АМ „Струма“ в посока София

   “В ъзможно e още днес да бъде пуснато движението на лекотоварни коли по магистралата в посока София“,  прогнозира Георги Терзийски, член на УС на АПИ, който днес провери на какъв етап е разчистването на пространството под моста на АМ „Струма“ при Дупница. Максималният срок за пускане на платното в посока Кулата е четири месеца. Ремонтните..

публикувано на 23.08.19 в 13:52

Георги Терзийски: Имаме готовност до края на деня да пуснем платното в посока София на АМ “Струма”

   Започва изпитването на товароносимостта на моста на АМ „Струма“ край Дупница. Очаква се движението в платното в посока София да бъде пуснато още днес за лекотоварните автомобили. Това съобщи преди минути в ефира на Радио Благоевград председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски. Той проверява..

публикувано на 23.08.19 в 09:58

6 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област

   Горели са сухи треви и храсти. Един от пожарите все още се гаси – той възникна снощи,  малко преди 20.00 ч., в землището на с. Джерман, локализиран е, гасенето продължава от служители на РСПБЗН – Дупница, местно население и служители на горското стопанство.

публикувано на 23.08.19 в 09:56

Откриването на Банско Опера Фест 2019 премина „по ноти”

    Десетият юбилей на фестивала на класиката в музиката събра на площада в Банско стотици ценители на оперното изкуство. И като подарък за „дете”, израснало под грижите на организаторите от Община Банско, първото представление бе насочено към вниманието на малките зрители. Софийската филхармония и детска музикално-образователна програма..

публикувано на 23.08.19 в 09:03