Нов младши съдия встъпи в длъжност в Окръжен съд – Благоевград

В първия ден на юли, на официална церемония в Окръжен съд – Благоевград, след спечелен конкурс и успешно завършено 9-месечно обучение в Националния институт на правосъдието, в длъжност встъпи младши съдия Александър Трионджиев. Той беше представен на колегите си от заместник-председателя на Окръжния съд-съдия Лилия Масева, която от свое име, от името на председателя Катя Бельова, както и от името на всички окръжни съдии, отправи приветсвие към новото попълнение, като му пожела дълъг и успешен професионален път в служба на справедливостта, изпълнен с безпристраност и в полза на обществото. 

Пред магистратите от Окръжен съд - Благоевград, Александър Трионджиев тържествено положи клетва да отстоява върховенството на закона. След приключване на официалната част младши съдия Трионджиев получи поздравления от своите колеги окръжни съдии, също и от окръжния прокурор Ивайло Филипов, който присъстваше на церемонията. 

Младши съдия Александър Трионджиев е на 31години. Роден е в Благоевград, но от години работи и живее в София. Завършил е с отличие Юридическия факултет в СУ „Св.Климент Охридски“, работил е като юрисконсулт и адвокат.


Вижте още

Определиха носителя на Националната награда по фотография „Анастас Карастоянов” за 2019

В Самоков се проведе заседание на журито, с председател кметът Владимир Георгиев, за определяне на носителя на Националната награда по фотография „Анастас Карастоянов” за 2019 г., съобщиха от общинския пресцентър. Членовете на журито прегледаха над 1000 фотографии, изпратени от близо 100 автори за участие в конкурса на община Самоков за определяне..

публикувано на 13.11.19 в 18:54

Починал е мъжът, блъснат от влак край Благоевград

Блъснатият от пътнически влак на жп надлеза в района на Благоевград мъж е починал. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР –  Благоевград. По случая е образувано досъдебно производство. 

публикувано на 13.11.19 в 16:56

Кметът на Разлог обяви работните си приоритети

Веднага след полагане на клетва днес, кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев обяви, че сред първите задачи, които предстои да бъдат изпълнени, са подготовка на новия бюджет на община Разлог и важни структурни промени в общинска администрация. " Ще предложа нова структура на общината, тъй като  има да се прецизират някои неща по отношение..

публикувано на 13.11.19 в 16:50

Пътнически влак блъсна мъж край Благоевград

Пътнически влак блъсна мъж на жп линия под ПП Е–79 в района на Благоевград. Влакът, движещ се в посока на Петрич, блъска 59-годишния мъж. Сигналът за инцидента е подаден в полицията около 15:00 часа. Пострадалият е транспортиран за оказване на медицинска помощ в МБАЛ – Благоевград. Движението на влаковете в района на инцидента не е спряно,..

публикувано на 13.11.19 в 15:46

Театърът в Дупница с ново попълнение

Божидар Попчев е новото попълнение в трупата на Драматичен театър “Невена Коканова” – Дупница. 44-годишният актьор е избран чрез кастинг. За щатната позиция са се явили шестима кандидати, като нито един от тях не е дупничанин, съобщи директорът на театъра Валентин Балабанов. Попчев попълва състава на мястото на пенсионирания Георги..

публикувано на 13.11.19 в 14:44
Красимир Герчев

Красимир Герчев положи клетва като кмет на община Разлог за трети мандат

Красимир Герчев положи клетва заедно с 21 избрани общински съветници. Заседанието бе открито от областния управител Бисер Михайлов, който призова представителите на местната власт в Разлог да работят отговорно, принципно, водени от желанието за приемане на решения за развитието на общината и добруването на хората, и да избягват популизма и..

публикувано на 13.11.19 в 12:54

Административен съд – Благоевград откри производство по оспорване изборите за общински съветници в община Струмяни

След като изслуша страните по делото, Административен съд – Благоевград откри производство по оспорване истинността на протоколите на всички секционни избирателни комисии на територията на общината и протокола на ОИК Струмяни. Съдът намери за неоснователно искането на жалбоподателя за ръчно броене на бюлетините във всичките 17 секционни..

публикувано на 13.11.19 в 12:49