Родители от Благоевград на автопоход срещу Закона за закрила на детето

С поредно протестно автошествие десетки жители на Благоевград изразиха недоволството си срещу Стратегията за детето и казаха “Аз обичам семейството си и българските ценности”.

Снимка

Протестиращите не са съгласни с промени в Закона за социалните услуги и Закона за закрила на детето. Според загрижените родители, предвидените нововъведения продължават да въплъщават идеите на Стратегията за детето, която за момента е спряна. Такова е мнението и на Елена Терзийска - един от организатите. /Чуйте звуковия файл./

Снимка

По-рано през деня родители от цялата страна се срещнаха в Народното събрание с представители на политическите партии. На срещата присъства и Светла Трингалова от Благоевград, която я определи като не особено ползотворна. /Причините - чуйте в звуковия файл./


Вижте още

54-годишен мъж от Благоевград е задържан на основание Европейска заповед за арест

Окръжният съд в Благоевград взе най-тежката мярка за неотклонение –  „ задържане под стража“ – по отношение на Ст.Д.А от Благоевград, по искане на Окръжната прокуратура по чл.43, ал. 2 от Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест на исканото лице.  54-годишният мъж е задържан на 22 август, около 21.00 часа, на  аерогара..

публикувано на 23.08.19 в 18:50

Община Благоевград осигурява 20 работни места за домашни помощници

Община Благоевград, в качеството си на бенефициент по проект “Патронажна грижа в Община Благоевград”, финансиран по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси 2014 – 2020 г., осигурява 20 работни места за домашни помощници.  В рамките на 12 месеца Община Благоевград ще подкрепи 130 лица с увреждания и възрастни хора чрез предоставяне..

публикувано на 23.08.19 в 17:09

След 16 часа̀ се пуска движението на леките коли за Кулата в едното платно на АМ „Струма“ край Дупница

Днес след 16 часа̀ днес ще бъде възстановено движението на леките коли, пътуващи към Кулата, в участъка от АМ „Струма“ край Дупница. Извършените днес тестове на носимоспособността на съоръжението при 62-ри км потвърдиха първоначалните оценки на експерти, че е възможно пускане на трафика в платното за София, което е по-слабо засегнато от пожара в..

публикувано на 23.08.19 в 16:12

Зам.-кметът на Перник инспектира строителството на новото кръгово кръстовище в квартал „Изток”

Зам.-кметът на Перник Владислав Караилиев е инспектирал строителството на новото кръгово кръстовище в квартал „Изток”, съобщиха от общинския пресцентър. Обектът е на стойност над 1.8 млн. лева с ДДС и освен пътната част, включва изграждането на водопровод  по ул. „Юрий Гагарин” с дължина 271 м , битов и дъждовен канал, както и монтирането на ново улично..

публикувано на 23.08.19 в 15:12

„Орлетата“ летят към втора победа!

   Отборът на "Пирин" (Благоевград) тренира усилено за неделния си домакински мач със "Спартак" (Плевен) от 6-я кръг на Втора футболна лига. Днес договор с "Пирин" подписа най-новото попълнение – централният защитник Павел Виданов, бивш национал. В групата за мача в неделя ще бъде и бразилецът Габриел да Силва. Отново ще отсъства бранителят Румен..

публикувано на 23.08.19 в 14:15

Незаконният автопарк под моста край Бело поле е премахнат

  Репортерска проверка на Радио Благоевград и експерти от Агенция пътна инфраструктура установи, че техниката, която бе разположена под мостовото съоръжение при 87-и км на АМ „Струма“,  край благоевградското село Бело поле, вече е премахната. „На нарушителя – строителната фирма „Грома холд“, ще бъде наложен Акт за административно нарушение, в размер..

публикувано на 23.08.19 в 14:00

Пускат движението за лекотоварни коли по АМ „Струма“ в платното в посока София

   “В ъзможно e още днес да бъде пуснато движението на лекотоварни коли по магистралата в платното - посока София“,  прогнозира Георги Терзийски, член на УС на АПИ, който днес провери на какъв етап е разчистването на пространството под моста на АМ „Струма“ при Дупница. Максималният срок за пускане на платното в посока Кулата е четири месеца...

публикувано на 23.08.19 в 13:52