Кирилка Симеонова: Да гледаме с широко отворени очи цветята, които правят живота ни по-цветен и красив

СнимкаСнимка

  Благоевградчанката Кирилка Симеонова е истинска кралица  на цветята, които изработва от дизайнерски хартии години наред. Цветята са неразделна част от нейния живот. Носят  уют и красота, създават настроение. „Животът ми е цветен с тях, искам да го направя цветен и красив и за хората“ – казва Кирилка.

  Палитрата  от разноцветни хартии тя превръща в огромни красиви рози, божури, маргарити – подходяща декорация за нашите лични празници. Цветнтите пана могат да допълнат успешно и всеки интериор.

  В началото се захласнала по букетите с бонбони и си казала, че това може да прави и тя. Първото руло хартия е в розов цвят и естествено започнала да изработва рози. Разглеждала руски сайтове, които имат школа в изработването на цветя от хартия.

  Кирилка Симеонова е работила 26 години в обувна фабрика. След това продължила в частния сектор пак с обувките  – на пръв поглед две несъвместими дейности, но и да направиш обувки съвсем не е лесно. „И при обувките, както и при цветята, от отделни детайли трябва да сглобиш готов продукт. Изцяло съм погълната от изработването на цветята и нямам минута свободна, дори и когато си отпочивам пак изработвам цветя, и се радвам, че хората проявяват интерес не само към самите цветя, а и към декорации на сватби, момински партита, кръщенета“ – казва с усмивка майсторката.  Тя си спомня и за изработената от нея огромна червена роза, подарена от благоевградчанката Оксана Данаилова на „кралицата на руския шансон“ Елена Ваенга, след концерт в Зала 1 на НДК.

 СнимкаСнимка

 „Когато видях снимката на розата  в самолета, качена  в „Инстаграм“, се почувствах невероятно горда и щастлива“ – допълни Кирилка и уточни, че удоволствието при изработването на  100 рози  е по-голямо, отколкото физическата умора. „Това е начин човек да  се изолира от проблемите и дразнителите, съсредоточава се към изработването на поредното цвете“ – казва  Кирилка Симеонова и отправя послание – „ да гледаме с широко отворени  очи към цветята – независимо дали са в градината, във вазата. С тяхната красота можем да направим и живота си по-красив и по-приятен“.Чуйте звуковия файл...

Галерия

Вижте още

Две религии – един празник

На Петковден в гърменското село Скребатно, което е със смесено население, жителите – християни и мюсюлмани заедно отбелязват храмовия празник на възрожденската църква „Св. Параскева”. Тя е построена преди 184 години от християни, но възстановяването се прави със средства на мюсюлмани.  В инициативата за спасяването на храма активно се включват от..

публикувано на 14.10.19 в 13:33

Стефан Дечев: Историята е по-сложна и от македонската, и от българската гледна точка

Това заяви в предаването за история и национална култура на Радио Благоевград „Изгрей зора“ днес доц. Стефан Дечев, във втория разговор, посветен на проблемите в българо-македонските отношения... „Нито българският, нито македонския исторически разказ за, например, Втората световна война могат да ни представят нейната сложна картина, в която..

публикувано на 13.10.19 в 13:17

Над 30 хиляди туристи от 71 държави са посетили Хераклeя Синтика

  Откритите ценни находки през тази година са една от основните причини за засилващия туристически интерес към античното селище Хераклея Синтика. „От откриването на обекта досега, през него са минали туристи от 71 държави, като само през първите 6 месеца на годината, броят им е над 30 хиляди. Това е едно наистина много голямо постижение“-..

публикувано на 11.10.19 в 15:21

Знаем ли кой е Гълъб Георгиев?

Безспорен факт е, че местното самоуправление в отделните общества, се гради върху основи, поставени в предишни периоди.  Надграждането пък е част от процеса на развитие и би трябвало да е в синхрон със съвременните условия. В своята най-нова история, датираща от Балканската война до наши дни, Благоевград е управляван от 42-а кметски екипа. Един..

публикувано на 11.10.19 в 14:03

Любима Петрова-началник на Държавен архив-Благоевград: „67 години опазваме паметта на поколения от Пиринско“

10 октомври е празника на българските архивисти. На хората, които работят за опазване на колективната памет на нацията. 67 години Държавен архив – Благоевград събира и опазва паметта на поколения от Пиринско. За този период са събрани близо 3000 архивни фонда. Това са над 200 хиляди архивни единици, или папки с документи, събирани от поколения..

публикувано на 10.10.19 в 15:57

10 октомври – Световен ден за психичното здраве

Според данните на Световната здравна организация над 450 млн. души по света имат психични разстройства. Българите най-често страдат от тревожни разстройства. Това пише на сайта си Министерството на здравеопазването. Статистиката показва, че у нас по-често боледуват жените, освен това те по-често се обръщат за професионална помощ от мъжете.  По..

публикувано на 10.10.19 в 13:26

Около 80% от автосервизите у нас са в сферата на сивата икономика

Около 80% от автосервизите у нас са в сферата на сивата икономика. Това показват наблюденията на експертите. В момента у нас няма закон, по който автосервизите могат да се лицензират. Те работят по собствени норми, като основно изискване е да спазват данъчните закони, да издават документи за извършените ремонти, да поемат гаранции за качеството на..

публикувано на 10.10.19 в 10:25