Кирилка Симеонова: Да гледаме с широко отворени очи цветята, които правят живота ни по-цветен и красив

СнимкаСнимка

  Благоевградчанката Кирилка Симеонова е истинска кралица  на цветята, които изработва от дизайнерски хартии години наред. Цветята са неразделна част от нейния живот. Носят  уют и красота, създават настроение. „Животът ми е цветен с тях, искам да го направя цветен и красив и за хората“ – казва Кирилка.

  Палитрата  от разноцветни хартии тя превръща в огромни красиви рози, божури, маргарити – подходяща декорация за нашите лични празници. Цветнтите пана могат да допълнат успешно и всеки интериор.

  В началото се захласнала по букетите с бонбони и си казала, че това може да прави и тя. Първото руло хартия е в розов цвят и естествено започнала да изработва рози. Разглеждала руски сайтове, които имат школа в изработването на цветя от хартия.

  Кирилка Симеонова е работила 26 години в обувна фабрика. След това продължила в частния сектор пак с обувките  – на пръв поглед две несъвместими дейности, но и да направиш обувки съвсем не е лесно. „И при обувките, както и при цветята, от отделни детайли трябва да сглобиш готов продукт. Изцяло съм погълната от изработването на цветята и нямам минута свободна, дори и когато си отпочивам пак изработвам цветя, и се радвам, че хората проявяват интерес не само към самите цветя, а и към декорации на сватби, момински партита, кръщенета“ – казва с усмивка майсторката.  Тя си спомня и за изработената от нея огромна червена роза, подарена от благоевградчанката Оксана Данаилова на „кралицата на руския шансон“ Елена Ваенга, след концерт в Зала 1 на НДК.

 СнимкаСнимка

 „Когато видях снимката на розата  в самолета, качена  в „Инстаграм“, се почувствах невероятно горда и щастлива“ – допълни Кирилка и уточни, че удоволствието при изработването на  100 рози  е по-голямо, отколкото физическата умора. „Това е начин човек да  се изолира от проблемите и дразнителите, съсредоточава се към изработването на поредното цвете“ – казва  Кирилка Симеонова и отправя послание – „ да гледаме с широко отворени  очи към цветята – независимо дали са в градината, във вазата. С тяхната красота можем да направим и живота си по-красив и по-приятен“.Чуйте звуковия файл...

Галерия

Вижте още

„Мечи крос - Белица - 2019“ събира отново любители на спорта и природата

“ Тази година, отново решихме да направим „Мечи крос - Белица - 2019“, за четвърти път, като пробегът ще бъде на две дистанции. Първата ще бъде на 4 км. , тръгва се от центъра на Белица, в събота, в 10.30 ч. Това е по-кратката дистанция, която е предназначена най-вече за децата. Втората дистанция е 12.7 км. , тя е малко..

публикувано на 18.07.19 в 16:38

Празник на българския дух в Новоселяне

За втора поредна година бобовдолското село Новоселяне събра самодейни таланти от цялата страна. Малки и големи, чрез музика и танц демонстрираха, че наистина обединението ни прави силни. Това е и идеята за създаването на фолклорния събор, посветен на годишнината от рождението на Васил Левски. А ако някои се чудят, къде точно се намира..

публикувано на 18.07.19 в 16:12

Васил Говедарски от село Овчарци: Да правя диви животни от дърво с моторен трион - за мен е истинско удоволствие

Четири години 35-годишният Васил Говедарски от село Овчарци, община Сапарева баня, вае диви животни от дърво с моторен трион. В началото започнал да реже дърва за огрев и от дънер, който го впечатлил, за минути с резачката направил бухал. И така до днес – над 300 дърворезби на животни. Превърнал е ателието си в уютен дом за мечки, глигани,..

публикувано на 18.07.19 в 14:42

Лъвски скок или урок по родолюбие

   Над 70 момчета и момичета на възраст от 5 до 16 години участваха в 15-то издание на състезанието „Лъвски скок“, чиито организатори са Община Благоевград и лекоатлетически клуб „Джордан“ в Благоевград. Инициативата е в памет на 182-та година от рождението на Васил Левски и припомня един паметен момент от живота на Апостола - като участник в..

публикувано на 18.07.19 в 14:01

С фолклорен събор почитат Васил Левски в Новоселяне

Над хиляда самодейци от цялата страна се включиха във фолклорен събор, посветен на годишнината от рождението на Апостола на Свободата, Васил Левски. Домакин на патриотичната проява е бобовдолското село Новоселяне. Местното читалище и общинската администрация в Бобов дол са съорганизатори на уникалното за страната ни събитие. За втора..

публикувано на 18.07.19 в 13:45

Д-р Владислав Улевинов: „Имам много идеи за възраждането на болницата с мисъл за здравето на хората“

  Д-р Владислав Улевинов е новият мениджър на МБАЛ „Иван Скендеров“ в град Гоце Делчев.  Работил е дълги години в УМБАЛ „Александровска“ – София, в Специализираната болница по белодробни болести „Света София“ като детски пулмолог, а от 2016 г. до момента – в болница „Уни хоспитъл“ в град Панагюрище, като завеждащ детска пулмология. Притежава..

публикувано на 16.07.19 в 14:37

Емил Нешев: Спасителните операции по въздух в българските планини спират заради липсата на държавна политика

        До момента инцидентите във високата планина са обслужвани от 2 хеликоптера на частен оператор, оборудвани като въздушни линейки със всичко необходимо, за да транспортират и оказват помощ на пострадали. Заради липсата на създаване на достатъчно работа обаче, на оператора му стана неизгодно да поддържа 2 налични хеликоптера,  чрез които –..

публикувано на 16.07.19 в 14:06