Слушатели сигнализират: Пътят към местността Бодрост е опасен, дървета и храсти пречат на видимостта

     Община Благоевград започва да разчиства трасето след намесата на Радио Благоевград

     През лятото трафикът по пътя към местността Бодрост е изключително интензивен. По него се движат автомобили, колоездачи и пешеходци. Репортерска проверка на Радио Благоевград установи, че храсти и дървета пречат на движението, най-вече в участъците с остри завои. Там растителността намалява видимостта на шофьорите и създава предпоставки за пътни произшествия. Граждани информират, че пътят е много приятен и живописен, но действително има опасни участъци. На места растителността е избуяла и намалява възможностите на шофьорите да реагират. Пътуващите с автомобили и колоездачи апелират за концентрация и бдителност по пътя към Бодрост.

     Радио Благоевград подаде сигнал в община Благоевград. От администрацията отговориха: "Фирмата, натоварена с почистването на пътя вече е започнала работа. Ако метеорологичните условия позволяват, дърветата и храстите ще бъдат орязани в кратък срок и пътят ще бъде обезопасен. Гражданите трябва да знаят, че обезопасяването на 30-километровото трасе към курортната местност ще бъде продължителен процес. Поради тази причина призоваваме всички, които се движат по пътя, да бъдат търпеливи и внимателни". 


Вижте още

Две религии – един празник

На Петковден в гърменското село Скребатно, което е със смесено население, жителите – християни и мюсюлмани заедно отбелязват храмовия празник на възрожденската църква „Св. Параскева”. Тя е построена преди 184 години от християни, но възстановяването се прави със средства на мюсюлмани.  В инициативата за спасяването на храма активно се включват от..

публикувано на 14.10.19 в 13:33

Стефан Дечев: Историята е по-сложна и от македонската, и от българската гледна точка

Това заяви в предаването за история и национална култура на Радио Благоевград „Изгрей зора“ днес доц. Стефан Дечев, във втория разговор, посветен на проблемите в българо-македонските отношения... „Нито българският, нито македонския исторически разказ за, например, Втората световна война могат да ни представят нейната сложна картина, в която..

публикувано на 13.10.19 в 13:17

Над 30 хиляди туристи от 71 държави са посетили Хераклeя Синтика

  Откритите ценни находки през тази година са една от основните причини за засилващия туристически интерес към античното селище Хераклея Синтика. „От откриването на обекта досега, през него са минали туристи от 71 държави, като само през първите 6 месеца на годината, броят им е над 30 хиляди. Това е едно наистина много голямо постижение“-..

публикувано на 11.10.19 в 15:21

Знаем ли кой е Гълъб Георгиев?

Безспорен факт е, че местното самоуправление в отделните общества, се гради върху основи, поставени в предишни периоди.  Надграждането пък е част от процеса на развитие и би трябвало да е в синхрон със съвременните условия. В своята най-нова история, датираща от Балканската война до наши дни, Благоевград е управляван от 42-а кметски екипа. Един..

публикувано на 11.10.19 в 14:03

Любима Петрова-началник на Държавен архив-Благоевград: „67 години опазваме паметта на поколения от Пиринско“

10 октомври е празника на българските архивисти. На хората, които работят за опазване на колективната памет на нацията. 67 години Държавен архив – Благоевград събира и опазва паметта на поколения от Пиринско. За този период са събрани близо 3000 архивни фонда. Това са над 200 хиляди архивни единици, или папки с документи, събирани от поколения..

публикувано на 10.10.19 в 15:57

10 октомври – Световен ден за психичното здраве

Според данните на Световната здравна организация над 450 млн. души по света имат психични разстройства. Българите най-често страдат от тревожни разстройства. Това пише на сайта си Министерството на здравеопазването. Статистиката показва, че у нас по-често боледуват жените, освен това те по-често се обръщат за професионална помощ от мъжете.  По..

публикувано на 10.10.19 в 13:26

Около 80% от автосервизите у нас са в сферата на сивата икономика

Около 80% от автосервизите у нас са в сферата на сивата икономика. Това показват наблюденията на експертите. В момента у нас няма закон, по който автосервизите могат да се лицензират. Те работят по собствени норми, като основно изискване е да спазват данъчните закони, да издават документи за извършените ремонти, да поемат гаранции за качеството на..

публикувано на 10.10.19 в 10:25