В Дупница изграждат стрийт-фитнес площадка

     Стрийт-фитнес площадка изгражда община Дупница в Градската градина.

     Идеята е на група младежи, трениращи уличен фитнес. Мястото е зелена площ, от години превърната в нерегламентиран паркинг. Ще бъде поставено професионално фитнес съоръжение, което може да се ползва от няколко души едновременно. Монтирането му започва утре. Предвижда се обособяването на подобна площадка и в парк “Рила”. Общината обмисля от следващата година да организира и турнири по стрийт-фитнес в Дупница.


Вижте още

Coerver coaching и ФК "Кюстендил" подписаха договор

Договор за партньорство между Coerver coaching и ФК "Кюстендил" бе подписан на стадион "Осогово" в града. По тази методика, предназначена за деца от 6 до 14 години работят световно известни клубове в целия свят. Директорът на Coerver coaching в България Георги Захариев заяви, че това партньорство ще допринесе за развитието на младите таланти в..

публикувано на 19.07.19 в 11:04

Започна записването след второ класиране за прием в гимназиите

От днес започва записването след второ класиране за прием след седми клас. То ще продължи и в понеделник, 22 юли.  Второто класиране беше обявено от Министерството на образованието и науката вчера.  Свободните места след второ класиране ще бъдат обявени на 23 юли. "На 24 и 25 юли учениците, които до момента не са успели да се класират никъде..

публикувано на 19.07.19 в 10:46

Лятна филмомания 2019 Банско – Екстремно кино под звездите

История, приключения, пътешествия, алпинизъм, екстремни ски, сърфинг в океански води, планинско бягане, сноу кайтинг (комбинация от ски или сноуборд и кайт/“хвърчило”), екстремна фотография, Base jumping, екстремен байк, катерене...Това предлага станалото традиция за Банско Лятно кино под звездите. В центъра на града всички ще могат да се насладят..

публикувано на 19.07.19 в 10:03

Падна стена на КЕЧ-а в Дупница

Част от стената на бившия КЕЧ в Дупница се е срутила през нощта.  Няма информация за пострадали.   Срутището е на ул. “Екзарх Йосиф”, в непосредствена близост до детската площадка и блоковете в жк ”Дупница”. Тухли са се пръснали по тротоара и част от пътното платно. Мястото все още не е обезопасено и има реален риск от инциденти.

публикувано на 19.07.19 в 09:43

ЮЗДП с мерки за намаляване популацията на диви свине

Директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов свиква работно съвещание с ръководителите на 40-те държавни горски и ловни стопанства.  Срещата е от 10:30часа и е във връзка със създаването на организация за намаляване популацията на дивите свине, като вектори за разпространение на африканската чума и мерки за биосигурност при транспортиране, вземане на..

публикувано на 19.07.19 в 08:04

Общинските съветници в Перник заседават днес

Общинският съвет в Перник ще заседава днес. На сесията ще бъде разгледана докладна на кмета Вяра Церовска за поемането на нов дългосрочен кредит в размер на 500 000 лева от фонд "Флаг". Парите са необходими, за да се дофинансира закупуването на 13 нови автобуси по линия на проекта за интегриран градски транспорт. Дофинансирането се налага, тъй..

публикувано на 19.07.19 в 07:58

Предстоящи събития на 19 юли

Директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов свиква работно съвещание в 10.30 часа днес с ръководителите на 40-те държавни горски и ловни стопанства. Общинският съвет в Перник ще заседава днес. На сесията ще бъде разгледана докладна на кмета Вяра Церовска за поемането на нов дългосрочен кредит в размер на 500 000 лева..

публикувано на 19.07.19 в 07:56