Благотворителен концерт за 12-годишната Микаела от Благоевград

| обновено на 22.07.19 в 08:45

Благотворителен концерт в помощ на 12-годишната Микаела ще се проведе в Благоевград. На 26 юли от 19.00 часа в зала „Яворов“ певци и танцьори ще се качат на една сцена, за да подкрепят детето, което се нуждае от средства за спешна операция.

Микаела страда от епилепсия и има тежки пристъпи ежедневно. За да се подобри състоянието й е необходимо да бъде поставен вагусов стимулатор. Операцията може да бъде извършена в болница Аджибадем в Турция, но за целта са необходими 57 080 евро. Към момента семейството на детето се нуждае от още 35 000 лева, за да може Микаела да замине за Турция.

В благотворителния концерт ще вземат участие ТФ „Астра“, Пирински танцов ансамбъл „Вихрен“, ФГ „Веселина“, женска група „Иглика“, певческа група „Златна възраст“, ТК „Българска усмивка“, ДЮФА „Пиринска китка“, ДФТА „Пиринче“. Проявата е подкрепена и от Юлия Белемезова, Тодор Чалгънов, Ивана Спасова, Александрина Механджийска, Лъчезар Кацарски, Константина Димитрова, Кристиян Вакадинов, Карамфил Божиков, Мария и Магдалена Филатови, Васил Лазаров, Христина Маркова, Надя Андонова, Стоян Джельов.

Средства може да бъдат дарени и в платформата „Хелпкарма“.

Дарителска сметка в Обединена българска банка:

IBAN: BG49UBBS80021080823040

BIC: UBBS BGSF

Снимка


Вижте още

Засилен трафик на ГКПП "Кулата"

Интензивен е трафикът на ГКПП „Кулата“. На изход има струпване на товарни автомобили, съобщиха за Радио Благоевград от пресцентъра на МВР.  На ГКПП "Илинден" трафикът се осъществява нормално.

публикувано на 25.08.19 в 15:34

Катрин Гемкова – на Световното по таекуондо

Европейската шампионка за 2018 и 2019 г. и спортист номер едно на Банско за 2018 г. – Катрин Гемкова, започва участието си на Световното първенство по таекуондо в Пловдив, съобщават от Пресцентъра на Община Банско. Едномесечената подготовка с националния отбор приключи и вече всички състезатели са в очакване на шампионата.  Oт днес до 30-ти..

публикувано на 25.08.19 в 13:11

Вече трето метално сърце зове за съпричастност в Петрич

Трето метално сърце вече събира пластмасови капачки в Петрич по инициатива на Сдружение "Защото можем".  "Привлече ни най-напред възпитателната страна – децата съвсем осъзнато после разказват, че събират капачки, за "да купим къщички за бебета", т.е. – кувьози." – каза в интервю за Радио Благоевград Митко Станоев – председател на Сдружение "Защото..

публикувано на 25.08.19 в 12:47

ФК "Кюстендил" танцува по нервите на феновете си

След 10 мача – контроли и за първенство – отборът на ФК "Кюстендил" се сгромоляса, при това като домакин, губейки с 0:1 от скромния  тим на "Пирин" (Разлог). След лекомислено пропиляно първо полувреме, което се запомни само с един удар на В. Анастасов в  лявата сглобка на разложката врата, домакините продължиха учудващо инертно и през втората част...

публикувано на 25.08.19 в 12:18

Над 1200 пожара в страната само за седмица

Областният управител на Перник Ирена Соколова предупреждава населението за поредния ден с високи температури и опасност от пожари. Високият риск, с червен индекс за пожароопасност, е в сила за части в няколко области, сред които и Перник. Предупреждението е получено от Националния институт по метеорология и хидрология.  Особено внимателни..

публикувано на 25.08.19 в 10:47

Аварията в станция при ТЕЦ „Република“ е отстранена

Авария в багерна помпена станция при ТЕЦ „Република“  в Перник е причинила замърсяване на река Струма, съобщиха от РИОСВ. Замърсяването е било в участъка от квартал “Мошино“ в град Перник, до моста при газостанцията край бившия завод“Кристал“. Сигнали за него са постъпили от граждани на „зеления” телефон. При извършената проверка от РИОСВ не е..

публикувано на 25.08.19 в 10:38

Нов маршрут в Природен парк "Беласица"

Съвместната инициатива между Кметство село Беласица, Сдружение "Млад планинар" и Природен парк "Беласица", подкрепена от Община Петрич, приключи със създаването на нов маршрут, чрез който за първи път Подгорието се свързва с хижа "Беласица". Той е отразен в обновената карта на маршрутите в парка, която предстои да бъде популяризирана. Маршрутът е с..

публикувано на 25.08.19 в 10:18