Мотористи от цяла България и съседните страни се събират на мотосъбор „Предел 2019“

За 13-а поредна година местността „Предел“ събира стотици рокери и мотористи на мотосъбор „Предел 2019“. Събитието започва тази вечер и ще продължи до 21 юли. Организатори са мото клуб „Пирински вълци“, със съдействието на Община Разлог.

Очакваме много гости, мотористи, не само от България, но и от съседните Македония, Сърбия и Гърция“, каза за Радио Благоевград Методи Методиев – Вожда от мото клуба – организатор.

СнимкаТази вечер след официалното откриване на сцената ще се изявят групите „Джанките (Бяло фередже)“ и Цунами Рок бенд.

Програмата продължава в съботния ден. В 12:30 часа ще се проведе водосвет за здраве, ще бъде осветен и раздаден курбан. От 13.30 часа започва традиционната почетна обиколка на град Разлог, след която майстори на стънта ще покажат своите умения на отсечката в началото на града. Мотосъборът продължава в следобедните часове на „Предел“, където игрите ще бъдат съпроводени и с награди за най-добрите. Вечерта на сцената ще излязат групите „CATORGA“ и „ЕР ГОЛЕМ“.

По време на събора няма да се допуска форсиране (прекъсвачи) на мотори извън игрите“, предупреждават организаторите.

За безпроблемното протичане на събитието са осигурени полицейски и медицински екипи.


Галерия

Вижте още

Галя Куо: Фолклорът – доброто и красивото лице на България пред света

„ Фолклорът е доброто и красивото лице на България пред света. Искам повече хора да го видят, да го опознаят, да го заобичат “ - каза в предаването „Ефир за приятели“ Галя Милушева-Куо. Галя е родена в Благоевград, но от близо три десетилетия живее в Чикаго. Заедно със съпруга си, китаецът Джон Куо, са директори на ансамбъла „Балкански..

публикувано на 18.08.19 в 10:54

Пази живота на пътя – шофирай трезво и отговорно!

„Пази живота на пътя – шофирай трезво и отговорно“  бе темата на семинара, огранизиран от Главна дирекция „Национална полиция“, който показа какви са усилията на най-важните държавни институции, имащи отношение към темата " безопасно движение".  На семинара бе отчетено, че има намаляване на жертвите при пътно-транспортните произшествия, в..

публикувано на 16.08.19 в 17:44
Антония Дуенде

Да нарисуваш джаза

Срещнах я в Банско по време на джаз фестивала. Седеше на първия ред и рисуваше. Пастелите се сменяха, а движенията й следваха ритъма на музиката. Потопена в мига и някак изолирана от околния свят, дори не забеляза, че я снимам. Заговорих я едва когато сетът приключи, а портретът беше готов. Разбрах, че е българка. Живее в Германия, но се връща..

публикувано на 16.08.19 в 11:25

Благоевградчани намират прохлада на баражите на река Бистрица

Баражите на река Благоевградска Бистрица от години са любимо място на благоевградчани, особено по време на летните горещини. Те са възпяти в средата на миналия век от д-р Георги Тишинов, а днес на баражите идват да се закаляват и да плажуват все повече хора. Най-много са посетителите в следобедните часове, когато термометрите удрят 38 – 39 градуса...

публикувано на 14.08.19 в 13:22

Рисувана булка от Брезница – на фестивал в Полша

Фолклорната формация „Брезничанки“ заминава на 16 август за полския град Закопане, където се провежда фестивалът за високопланински фолклор „Златна брадва“ . Групата от село Брезница, община Гоце Делчев, е избрана след предварителна селекция. В 30-минутно представление самодейците ще покажат автентична сватба от средата на миналия век...

публикувано на 14.08.19 в 12:55

Проблеми с водоснабдяването има в община Дупница и в село Бараково, община Кочериново

Във високата част на село Джерман, община Дупница, вода има само сутрин и вечер, и е въведен режим. Причината е в намаления дебит на местните водоизточници, които снабдяват високата част на селото. В останалите части на село Джерман, които се снабдяват с вода от градския водопровод, засега няма проблеми. В село Самораново жители на селото сами са..

публикувано на 13.08.19 в 17:31
Д-р Магдалена Баймакова

Гл. ас. д-р М. Баймакова: Папатаците пренасят опасни инфекциозни болести

Папатаците, наричани още флеботомуси, са дребни двукрили насекоми с дълги кокилести крачета. Ако човек не ги наблюдава внимателно, може и да не ги разпознае.  От обикновените комари се разлшчават по това, че при седящо положение крилцата на папатациевите мушици са доста по-големи и не са прилепнали към тялото. Летят на отскоци и на по-кратки..

публикувано на 13.08.19 в 16:43