Община Перник и кметство в Чикаго, САЩ със съвместни инициативи

Кметът на Община Перник Вяра Церовска получи официална прокламация от името на кмета на предградие Елк Гроув в Чикаго Крейг Джонсън. Документът беше връчен от мениджъра на ФК "Миньор" Чикаго Емил Миланов, който е в Перник по повод 100-годишнината на местния "Миньор".

Снимка

В обръщениието се посочват релизираните съвместни инициативи в резултат на подписаното споразумение за сътрудничество между Перник и Елк Гроув и се изказва благодарност за топлото посрещане на делегацията от Елк Гроув по време на Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва“.

Перник може да се гордее с това, че е първият български град, който се побратими с град от Съединените щати. Свършихме много работа, целта ни е да направим интереса към Перник и България още по-голям, каза Емил Миланов, който от дълги години живее в САЩ. Истински се вълнувам, че Перник успя да направи такова впечатление и да изгради тези прекрасни взаимоотношения“, каза кметът Вяра Церовска. И двамата бяха единодушни, че предстоящият на 27 юли мач между отборите на "Миньор" Перник и "Миньор" Чикаго е сбъдната мечта.

Снимка


Галерия

Вижте още
Йордан Янчев

Йордан Янчев стана седми в света

Плувецът от ПК „Сандански“  добави в актива на българското плуване седмо място във финала на 400 метра свободен стил на световното първенство за юноши и девойки, което започна вчера в унгарската столица Будапеща. Класирането на Янчев е третото най-добро на юношески световни първенства, които се провеждат за седми път, след третото място на Антъни Иванов..

публикувано на 21.08.19 в 00:05

"Мелнишки цикъл" на Златю Бояджиев гостува в Пловдив

От днес до 30 септември в Регионалния етнографски музей – Пловдив гостува колекцията от картини "Мелнишки цикъл" на Златю Бояджиев, собственост на Регионален исторически музей – Благоевград.  Представените в изложбата картини са създадени през 70-те години на XX в. Тогава, по покана на окръжната управа, Златю Бояджиев рисува в Благоевград, Мелник и..

публикувано на 20.08.19 в 22:23

Пожар избухна на старото сметище в Перник

Пламъците са лумнали днес около 14 часа. Огънят е бил съпроводен с пукот, за който се предполага, че е от възпламенени опаковки от дезодоранти и бутилки от монтажна пяна.  В гасенето на пожара са се включили два екипа на пожарната и водоноска от общината. Пожарът е обхванал площ от около 200 кв. м., намиращи се в близост до гората в пернишкия..

публикувано на 20.08.19 в 17:42

Планов ремонт спира влакове от Септември до Добринище и обратно

На 22 август (четвъртък) няма да се движат пътническият влак „Родопи” № 16103 от Септември за Добринище, който заминава по разписание от Септември в 08:45 ч. и пътническият влак „Родопи” № 16106 от Добринище за Септември, който по разписание тръгва от Добринище в 14:15 часа.   За обслужване на клиентите на БДЖ ще бъдат осигурени автобуси...

публикувано на 20.08.19 в 16:53

Епизоотичната обстановка в Кюстендилска област е спокойна

Няма подадени сигнали за намерени трупове на диви и домашни свине, както и регистрирани болни свине в Кюстендилска област. Цялата територия на областта остава санитарна зона, стана ясно по време на провелата се днес Областна епизоотична комисия.  „На днешното заседание бяха приети три нови мерки за ограничаване на заразата от африканска чума..

публикувано на 20.08.19 в 16:19

Ремонтират едно от най-старите училища в Пернишко

Пред приключване е ремонтът в училището в пернишкото село Ярджиловци, съобщиха от пресцентъра на община Перник. След като миналата година частично е ремонтиран покривът, това лято са изградени и вътрешни тоалетни. Санитарните възли са разположени на първия етаж в сградата и са изцяло готови. Тоалетните помещения са оборудвани, монтирани са още два..

публикувано на 20.08.19 в 15:21

Нови социални услуги за деца в Благоевград

В Благоевград започват да функционират три нови социални центъра от семеен тип. Звената, предназначени както за подрастващи, така и за техните семейства, ще се помещават в реновираната сграда на бившия Дом за деца, лишени от родителски грижи.  Днес обектът бе официално открит от министъра на труда и социалната политика, Бисер Петков и от кмета..

публикувано на 20.08.19 в 14:16