Затварят за движение участък от АМ „Струма“ над река Логодашка

До 28 юли ще бъде затворен за движение лот 3.1 от АМ „Струма“  при 93-ти км. над река Логодашка, поради извършване на ремонтни дейности, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Поетапно ще е затворено първо платното за София, а след това и платното за Кулата.  В момента е затворено платното за София и трафикът в тази посока се пренасочва по път I-1 София-Кулата. Движението в посока Кулата се осъществява по автомагистралата.

След завършване на дейностите в платното за София ще се ограничи движението в съседното платно за Кулата като трафикът в тази посока ще се насочи по път I-1 София-Кулата.


Вижте още

ВиК-Перник ще изгражда водна инфраструктура със средства по ОП „Околна среда“

Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа договор за изграждане на водна и канализационна инфраструктура с ВиК дружеството в Перник. С реализирането на проекта на „ВиК“ ООД - Перник ще бъде увеличен събраният и третиран товар на замърсяване преди заустването на отпадъчните, ще се намалят загубите на вода във водопреносните мрежи..

публикувано на 21.08.19 в 15:05

671 новорегистрирани жители на община Дупница с право на глас на местните избори

671 новорегистрирани жители на община Дупница ще имат право да гласуват на местните избори през октомври.  Справката е от дирекция ГРАО за периода от началото на годината до 26 април. Тогава изтече 6-месечният срок за уседналост, изискван за местния вот. 108 души са се регистрирали по постоянен адрес в град Дупница и 331 – по настоящ. От..

публикувано на 21.08.19 в 14:21

Китайци обменят опит със служители на ЮЗДП

На 19 и 20 август Югозападното държавно предприятие беше домакин на работно посещение на представители на водещи фирми от Шанхай и Джиангсу, Китай, работещи в сферата на производството и търговията с горски репродуктивни материали.  Целта на посещението бе да се обмени опит и да се обсъдят възможности за бъдеща съвместна работа в..

публикувано на 21.08.19 в 14:06

БАБХ: Изплащането на еднократната помощ за прасетата стартира след 1 септември

След 1 септември ще започне изплащането на еднократната помощ в размер на 300 лв. на стопаните, предприели мерки за почистване и дезинфекция на обектите, след доброволно усвояване на месото от прасетата в личните стопанства.  Право на обезщетение имат стопанствата в 20-километровите санитарни зони около индустриалните ферми и тези, определени..

публикувано на 21.08.19 в 13:15

Нов случай на африканска чума в Държавно ловно стопанство „Витошко – Студена“

Нов случай на африканска чума е регистриран в Държавното ловно стопанство „Витошко – Студена“,  в землището на село Ярлово. Това каза за Радио Благоевград директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов. „ Част от инфектираната зона е и на територията на област Перник“ , уточни диркторът на Държавното..

публикувано на 21.08.19 в 12:34

Село Кашина се подготвя за събор

   Жителите на санданското село Кашина се готвят за събор. Постоянните жители на селото са само 10, но очакват гости от България и чужбина. Празникът се организира от кметството на Кашина, черковното настоятелство и със съдействието на Община Сандански.    Тази година кметският наместник на Кашина Борислав Арнаудов призовава гостите на..

публикувано на 21.08.19 в 12:09

Трето издание на празника на Община Белица „С любов и вяра в общите ценности“

Целта на празника е да даде поле за изява на фолклорни състави и изпълнители от България и чужбина, които да покажат богатството на своя фолклор; да съхрани и популяризира българското и международно народно творчество, и да покаже неговото достойно място сред другите народи. Да представи и популяризира модела на мирно съжителство на етнически и..

публикувано на 21.08.19 в 11:52