В община Дупница започва регистрация на домашните свине

Регистрация на домашните свине заради разпространението на болестта африканска чума започва от днес в община Дупница. Всички собственици трябва да декларират в кметствата животните, които отглеждат. Разпореждането е на Общинската епизоотична комисия. Кметовете на селата ще изготвят списъци, които ще предадат в община Дупница. 

Регистрацията гарантира получаването на обезщетения от държавата при евентуално разболяване и евтаназиране на домашните животни. В Кюстендилска област няма случаи на африканска чума, но са необходими превантивни мерки, твърдят властите.


Вижте още

В Университетския център „Бачиново“ бе открита международна конференция

Югозападният университет „Неофит Рилски“ е домакин на Международна научна конференция на тема „Невронауки, биоинформатика, микробиом – с поглед в бъдещето“, съобщиха от "Връзки с обществеността".  Конференцията е посветена на 150 години от създаването на Българската академия на науките и 90 години от рождението на видния български микробиолог..

публикувано на 18.09.19 в 19:25

"Пирин" създаде още един отбор от селекцията си

   Продължава ударната селекция в движение във ФК „Пирин“ /Благоевград/. Усилията на ръководството да привлече силни нападатели  бе повод с "Пирин" да подпише  днес двегодишен договор македонецът с хърватски парспорт Марян Алтъпармаковски. Той е 28-годишен,родом от град Битоля, Северна Македония. В досегашната си кариера е играл за отбори в..

публикувано на 18.09.19 в 16:07

ГЕРБ-Дупница осъжда вандалския акт срещу кмета на село Крайници

„Във връзка с отправените заплахи към кмета на село Крайници Мариана Димитрова, както и посегателството срещу семейното й имущество, за които самата потърпевша сигнализира медиите, ПП ГЕРБ – община Дупница категорично заявява, че най-остро осъжда всякакви подобни прояви“, се казва в Декларация на ГЕРБ – Дупница, изпратена днес до медиите. В..

публикувано на 18.09.19 в 15:43

В благоевградското Осмо училище изграждат нова спортна база

Около 60 хил. лв. ще бъдат инвестирани в изграждането на нова спортна площадка в благоевградското Осмо училище „Арсени Костенцев“. Средствата са осигурени по проект на общинската администрация и Министерството на образованието. Днес бе даден старт по строителството на съоръжението, в присъствието на кметското ръководство и представители на..

публикувано на 18.09.19 в 14:42

Заплашват кмета на село Крайници

Неизвестни лица са вандалствали тази нощ в двора на кмета на дупнишкото село Крайници Мариана Димитрова. Стените на къщата са напръскани с червена блажна боя. Счупени са дворни саксии с цветя, 25-годишно дръвче е рязано с трион. Димитрова е била в дома си, но не е усетила нападателите.  В рамките на месец тя е получила две анонимни писма с..

публикувано на 18.09.19 в 14:20

Родители на деца до 12 години отново могат да подават заявления за осигуряване на детегледачи за срок до 18 месеца

Агенцията по заетостта стартира нов прием на заявления по проект „Родители в заетост”.  По време на новия прием право да подават заявления по проекта имат родители на деца от 0 до 12 години. За да ползват услугата, родителите трябва да бъдат от следните групи: - Родители на деца от 0- до 5-годишна възраст, незаписани в детска..

публикувано на 18.09.19 в 13:11

Eлектронни информационни табла и система за оценяване работата в Окръжен съд – Благоевград

За улеснение на гражданите и обратна връзка с тях, в Окръжния съд в Благоевград заработиха електронни информационни табла и система за оценяване работата на съдебната администрация. Таблата са общо четири на брой. Основното от тях е на първия етаж и дава информация за всички видове дела, които се разглеждат в Окръжния съд. Посочени са съответните зали, в..

публикувано на 18.09.19 в 12:32