Уникалният сет барабани "Космическо дърво" на Елица Тодорова вече е патентован на нейно име

6
Елица Тодорова


Певицата перкусионистка Елица Тодорова пише автобиографична книга. В ефира на Радио Благоевград тя разказа, че желанието ѝ да сподели своите житейски и професионални успехи е провокирано от натрупания в годините музикален опит – 42 държави, в които е концертирала, срещите ѝ с почитатели, емоциите и вълненията, които е преживяла с тях, изключителния успех на „Евровизия“, концертът пред 75 хиляди зрители на Олимпийския стадион в Берлин. „Когато напиша всичко това, което съм преживяла, ще имам усещането, че нещо вътре в мен се подрежда и мога да премина към следващ етап от живота ми“ – казва Елица.  

Елица ТодороваВ книгата, както и в интервюто, Елица споделя любопитни моменти от срещите си със световноизвестни знаменитости, разказва за вълнуващите ѝ срещи с покойния вече дядо Добри, от когото е научила ценни уроци за вярата, за куража, за житейските битки, за да постигаме своите лични човешки върхове. Тя се върна и към детските си години в Африка, където е живяла 7 години  с родителите си. „Там се отприщи желанието ми да свиря на ударни инструменти. Първите ми барабани бяха от кутии от сухо мляко, които баща ми ми подари, той е готвач. Щастлива съм, че от тези малки барабани достигнах до тези грандиозни инструменти, с които в момента музицирам. Това е показателно, че човешките мечти нямат лимит, когато работиш и се развиваш, вярваш в идеите и мечтите  си. За мен това беше мечта – да имаме такъв сет от барабани, който да е уникален и единствен по рода си. Барабанът „Космическо дърво“, с който аз концертирам на стадиони и по-големите сцени, е патентован вече на мое име и аз съм много горда“ – каза именитата ни певица.

  И още – за магичното усещане да пее в съпровод със 100 каба гайди при откриването на Историческия парк край Варна, който един от най-големите в Европа. „Когато всички 100 гайдари трябва да поемат въздух и да засвирят до теб – тогава е истинската магия. Имах честта да изпълня „Бела съм, бела, юначе“ – химнът на Родопите“ – разказа с вълнение Елица Тодорова.

  Днешният  си ден редува с плаж и репетиции с най-новата и формация – китарист, гайдар и братя Пищолски от Благоевград, с които работи отдавна.

  На 16 август Елица Тодорова ще гостува в Симитли, а на 17  – на стадиона в Черниче, заедно с кукерските  формации от Симитли, които са едни от най-атрактивните в региона, а това ще се превърне в истинско шоу и наслада за зрителите.

Елица Тодорова с братята Пищолски

  През септември певицата барабанистка Елица Тодорова, заедно със своя екип, ще участва в патриотичен круиз с кораба „Costa Diadema“. „Не съм свирила на  кораб и смятам, че това ще бъде едно хубаво ново начало – нещо различно, по вода, както нашата песен „Вода“ – каза с усмивка Елица.

Снимка

Още снимки можете да видите в "галерията", в звуковия файл - да чуете интервюто с Елица Тодорова, а изпълнението й на Олимпик Стадион в Берлин - да видите във видеото - > 

         


Галерия

Вижте още

До 11 лева ще купуваме свинското месо по Коледа

„Има известна спекула по отношение цената на свинското месо в момента в България, но тя не е обусловена от реални икономически фактори, а по-скоро от създалата се паника по отношение заболяването Африканска чума по свинете. То е наистина много сериозно за бизнеса, но от пазарна гледна точка имаме друга картинка. За последните десетина дни има..

публикувано на 22.08.19 в 13:23

Започва десетото юбилейно издание на Банско Опера Фест – 2019

  Оперният фестивал в Банско отбелязва своята десета годишнина с богата програма, насочена към почитателите на класическата музика. Събитието събира хиляди гости в курортния град и се радва на все по-голям интерес.   Откриването на юбилейното, десето издание на Банско Опера Фест, е поверено на Софийската филхармония и детската..

публикувано на 22.08.19 в 12:54

Необходими са законови промени относно наказанието на тежките криминални престъпления

Тежките криминални престъпления от последните дни отново поставиха на дневен ред един въпрос, който отдавна се комантира в обществото. При сега действащата нормативна уредба, всеки престъпник, независимо от престъплението, което е извършил, ако се признае за виновен, съдът е длъжен да премине към съкратено съдопроизводство. При него наказанието се..

публикувано на 20.08.19 в 17:21
Максим Анухин

За българската гайда и за банския фолклор – с руска любов

Запознах се с родения в Санкт Петербург Максим Анухин по време на миналогодишното издание на Джаз фестивала в Банско. Тогава той бе част от швейцаро-руския проект Етно транс дуо. Година по-късно пак го срещнах  в Банско – този път в ново амплоа. Отново свиреше на гусли (старинен руски инструмент), но този път разучаваше българска народна песен..

публикувано на 20.08.19 в 12:25
 Малина Мой

Огнената американка, която "взриви" публиката на Джаз феста в Банско Малина Мой, днес празнува рожден ден

Истинска лъвица и в живота, и на сцената, родената на 20 август американска певица и музикант Малина Мой преди броени дни завладя публиката в Банско. Впечатли и журналистите със своята жизненост и неподправеност.  На пресконференцията най-напред се научи да казва българското бла-го-да-ря, след това констатира: „Няма нещо, което една жена да..

публикувано на 20.08.19 в 12:15

Гл. ас. д-р Роман Пепович: Протестите не помагат за справяне с африканската чума по свинете

„ Протестите не помагат за справяне с африканската чума по свинете“ – това заяви в интервю за Радио Благоевград гл. ас. д-р Роман Пепович, преподавател в Катедра „Инфекциозна патология, хигиена, технология и контрол на храните от животински произход“ при Лесотехническия университет в София.  Според него диагностиката на африканската чума по..

публикувано на 19.08.19 в 10:55

Акад. Георги Марков: 30 хиляди българи воюват в 11 пехотна македонска дивизия

В коментар – в предаването "Изгрей зора" на Радио Благоевград – по повод края на Междусъюзническата война през 1913 г., акад. Георги Марков припомни резултатите на Карнегиевата анкета, както и съдбата на българското население в Македония и Одринска Тракия след края на Балканските и Първата световна войни. "Хубаво е, че през 1995 г. излезе отново пълното..

публикувано на 18.08.19 в 19:25