Пази живота на пътя – шофирай трезво и отговорно!

Автор:

„Пази живота на пътя – шофирай трезво и отговорно“ бе темата на семинара, огранизиран от Главна дирекция „Национална полиция“, който показа какви са усилията на най-важните държавни институции, имащи отношение към темата "безопасно движение". 

На семинара бе отчетено, че има намаляване на жертвите при пътно-транспортните произшествия, в сравнение със същия период на миналата година, но постигнатото не е достатъчно. До този момент в страната най-опасен месец е юни, ако говорим за пътното движение. След това в своеобразната класация са месеците май и март. Продължава засиленият контрол върху спазването на основните правила на пътя. Съставени са 1 380 000 хиляди акта за нарушения, 19 хиляди са нарушенията, свързани с употребата на алкохол, а от тях, според закона, престъпления са 2 800 – това са нарушения, свързани с установено количество на алкохола над 1,2 промила. Над 400 хиляди са нарушенията, свързани с превишени скорости на пътя. Това са превишения на скоростта до 30 км/час.

Снимка

В семинара взеха участие заместник-министърът на вътрешните работи Милко Вернер, началникът на Главна дирекция „Национална полиция“ Христо Терзийски, главният секретар на МВР гл.комисар Ивайло Иванов, Малина Крумова – председател на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, директорът на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски, както и проф. Олег Асенов – член на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура“.

На семинара присъстваха 44 журналисти, двама от тях представители на чужди медии. В звуковия файл можете да чуете обръщенията на Христо Терзийски, Милко Вернер, Ивайло Иванов, Малина Крумова и Бойко Рановски. 

В звуковите файлове можете да чуете председателя на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата Малина Крумовакомисар Антон Доклев – началник-отдел „Охранителна полиция“ при ОД на МВР Благоевград, старши инспектор Славчо Ангелов – началник-отдел „Административно-наказателна дейност и отчет на пътно-транспортни произшествия“ при ОД на МВР – Благоевград , старши инспектор Радослав Боюклийски – началник на  сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Кюстендил.Галерия

Вижте още

Електроуредите ще имат по-дълъг живот след 2021 г.

Една отдавна замисляна реформа в ЕС – въвеждането на т.нар. екодизайн за електроуредите, вече е в ход. Нов пакет от мерки на Европейската комисия ще задължи от 2021 г. производителите на електроуреди да променят досегашната масова практика за „програмирано остаряване“ и кратък срок на експлоатация на телевизори, хладилници, перални, съдомиялни,..

публикувано на 16.10.19 в 12:47

Изплети шапка, шал или чорапи за бездомен човек

Започна осмата поред благотворителна кампания „Изплети топлина“, която има за цел да помогне на бездомните хора с топли дрехи преди наближаващите зимни месеци. Кампанията се организира от фондация „Има начин“. Тази година инициаторите отново ще разчитат на доброволци, за да стоплят хиляди хора без покрив в цяла България. „..

публикувано на 15.10.19 в 13:23

"Ел Капитан" – ултрамаратонецът Тодор Димитров

    Препълнената от  студенти и преподаватели зала 114 на Първи учебен корпус на Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград,  с подчертан интерес посрещна 44-годишния ултрамаратонец Тодор Димитров, капитан втори ранг и преподавател във Военната академия „Георги Стойков Раковски“ в София, който също така е и магистър по право от..

публикувано на 15.10.19 в 13:00

Регионалната библиотека в Благоевград става все по-предпочитано място за изнесени уроци

Регионалната библиотека в Благоевград става все по-предпочитано място за изнесени уроци. В последните години все повече учители избират дома на книгите, за да запознаят извън класната стая, по един различен начин, възпитаниците си по теми, свързани с историята, литературата, изкуството и др. Михаил Велев е ученик от 12 клас в Националната..

публикувано на 15.10.19 в 12:16

Най-модерните тежкотоварни камиони бяха представени днес в Благоевград

От Благоевград стартира мащабното роуд шоу, което ще обиколи седем български града под мотото „Устойчивост! Сега и отвъд хоризонта!“. Представители на бизнеса и граждани, могат да се докоснат до модерните тежкотоварни транспортни средтсва, които се движат на метан. Кампанията включва срещи с бизнеса на местно ниво, на които се представят..

публикувано на 15.10.19 в 11:12

Милена Пенчева превърна парцалените кукли от бабино време в бутикови

Деца от над десет държави  прегръщат парцалените кукли, създадени от българката Милена Пенчева, която  от години живее в Балтимор, САЩ.  Тежката битка с рака  я връща към  онова време на 90-те, когато  в България имахме пари, но нямаше какво да купим с тях. Тогава Милена сама шиела куклите на своите малки  дъщери. Докато минавала през тежкото..

публикувано на 15.10.19 в 10:32

В Рупите отбелязаха 25 години от изграждането на храма „Света Петка Българска“

Преди 25 години  в местността Рупите, където Ванга посрещаше  и лекуваше болката на хиляди хора, по заръка на пророчицата беше изграден храм  „Света Петка Българска“.  С празнична литургия, курбан за здраве и откриване на  експозиция с иконите, дарени на  Ванга и на черквата, беше отбелязан този четвърт век история на вярата и надеждата...

публикувано на 14.10.19 в 15:11