Тридневен празник на операта в Банско

С тридневен музикален празник „Банско Опера Фест“ отбеляза десетата си годишнина под открито небе. Кметът Георги Икономов даде началото на 22 август.

Най-малките зрители станаха участници в първото представление и танцуваха под звуците на Софийската филхармония, а Юлиан Вергов и Герасим Георгиев – Геро им разказаха за чудния о̀перен свят в концерта "Вивалди и малкия Ото" на Фортисимо Фамилия.

Втората вечер на сцената се качиха сто човека, сред които солисти, хор и оркестър, за да подарят на публиката едно внушително изживяване. Операта "Набуко", продукция на Държавна опера – Варна, респектира с мащабност и чиста класика всички, присъствали на площада.

В третата вечер от фестивала публиката беше подвластна на прекрасните актьори, певци, танцьори и музиканти, които с изпълненията си доказаха, че мюзикълът в България не е химера. Костюми, грим, декор, осветление и брилянтна актьорска игра, събрани от режисьора Борис Панкин и облечени в музика под палката на маестро Страцимир Павлов, превърнаха "Чикаго" в истински празник за сетивата. 


Вижте още

И в Перник отбелязаха Деня на независимостта

С поднасянето на венци и цветя пред паметника на Кракра Пернишки и с празнично шествие в Перник беше отбелязана 111-та годишнина от обявяването на Независимостта на България. С обявяването на Независимостта, категорично и безапелационно българската държавност заявява присъствието и позициите си на европейската карта , каза в приветствието си..

публикувано на 22.09.19 в 13:52

Край село Бобешино, община Кюстендил, започна съборът "Краище"

Международният събор "Краище" се провежда днес край село Бобешино, община Кюстендил. Организатори на събора са общините Кюстендил и Босилеград, Сърбия. За поредна година в двора на църквата "Св. Йоан Кръстител", разположена непосредствено до граничната бразда, ще бъдат издигнати националните знамена на България и Сърбия.  Църквата е..

публикувано на 22.09.19 в 12:17

Благоевград отбеляза 111 години от Независимостта на България

   С ритуал по полагане на цветя бе почетена 111-та годишнина от обявяването на Независимостта на България в Благоевград.    В церемонията пред мемориалната плоча на площад „Георги Измирлиев” се включиха кметът на Благоевград Атанс Камбитов, представители на общинска и областна администрация, депутати и граждани.    Традиционно,..

публикувано на 22.09.19 в 12:16

В Кюстендил отбелязаха Деня на независимостта

Пред паметника "Булаир" при Арката в Кюстендил беше отбелязана 111-та годишнина от обявяването на Независимостта на България. Тържественото честване на празника започна с издигането на националното знаме, под звуците на химна на Република България. В празничното слово беше припомнено значението на провъзгласената с манифест в Търново българска..

публикувано на 22.09.19 в 11:52

„Осогово“ се оказа доста високо за „Банско“

Изобщо не бе равностоен очакваният мач от 8-я кръг на Югозападната лига между ФК „Кюстендил“ и „Банско“. След равностойни 5 - 6 минути на стадион „Осогово“ домакините взеха нещата в свои ръце - още в 7-а минута Александър Александров финтира на десния фланг двама бранители на „Банско" и с техничен удар прати топката в напречната греда на „Банско“...

публикувано на 22.09.19 в 11:34

Площад „Македония“ в Благоевград се превръща в спортна арена

Община Благоевград организира „Спортна панорама” за осма поредна година. Събитието ще бъде открито в 11:00 часа на 23 септември (понеделник) на площад „Македония“. Участие ще вземат над 30 спортни клуба, които ще представят своята дейност. В рамките на програмата ще бъдат направени демонстрации по различни спортни дисциплини, сред които таекуон-до,..

публикувано на 22.09.19 в 10:49

За четвърти път Банско посрещна Pirin Ultra на площада

Изданието на Pirin Ultra 2019 събра в Банско световния елит в Скайрънинга - общо 500 състезатели от 39 държави. Надпреварата на участниците се проведе в 3 трасета – 160 км, 66 км и новото – 38 км. Дистанцията от 66 км, с лимит за преминаване 17 часа, за втора поредна година е част от Световните серии по Скайрънинг, а новото трасе с дължина 38 км и..

публикувано на 22.09.19 в 09:24