Поставят нови скулптури в Банско – "С поглед към небето"

На 27 август град Банско ще бъде украсен с нови творби от илинденски мрамор. Скулптурите, които за четвърта година са дело на докторанти, студенти и възпитаници на Великотърновски университет „Св.св. Кирил и Методий”, превръщат зелените площи на Банско във впечатляващи арт пространства. 

Красимир Методиев, Иван Николов, Петър Кондев, Найден Колев и Николай Стоянов са поканените тази година от Община Банско, за да допълнят изящния и неповторим стил на града, здраво стъпил на традициите, и едновременно с това, вперил „Поглед към небето”. Такъв е и слоганът на Скулптурния симпозиум, стартирал преди дни и за втора година облечен в камък. 

Дванайсет участници до този момент са оставили следи от длетата си по скулптурите от дърво и мрамор в Банско, и тази традиция продължава.


Вижте още

Александър Мацурев е новият общински ръководител на ГЕРБ-Банско

Със свое решение от днес Изпълнителната комисия на ГЕРБ освобождава от поста общински ръководител на ГЕРБ-Банско Георги Икономов. Комисията утвърждава за нов общински ръководител на партията в Банско народния представител Александър Мацурев. Георги Икономов е кандидат на ГЕРБ за кмет на Банско, съобщиха от Пресцентъра на ГЕРБ-Благоевград.

публикувано на 15.09.19 в 17:08

Триизмерни детски фигури приканват към безопасно шофиране в Перник

Триизмерни детски фигури на популярните герои Боби и Кели бяха поставени на възлови места в центъра на Перник и в най-големия пернишки квартал "Изток". Те са част от кампанията "Пресичай безопасно", подкрепена от Община Перник и кметство "Изток". Целта на инициативата е да засили вниманието на водачите на моторни превозни средства на местата,..

публикувано на 15.09.19 в 16:24

Неврокопският митрополит Серафим благослови жителите на благоевградското село Бело поле

  Божествена света литургия отслужи днес Неврокопски митрополит Серафим, заедно със свещеници, в красивия храм „Успение Богородично“ на  благоевградското село Бело поле. Това е и първата архиерейска служба след освещаването на храма. „ Неделя е ден на възкресение и в себе трябва да възкресим онези качества, които Господ е заложил изначално при..

публикувано на 15.09.19 в 15:20

БСП номинира Румен Томов за кмет на Благоевград

Националният съвет на БСП утвърди кандидати за кметове, номинирани от общинските партийни структури, за предстоящите през октомври местни избори.  „Номинацията за кандидат-кмет на Благоевград е Румен Томов, на Разлог - Александър Крайнов, на Петрич – Любомир Георгиев, в Сатовча организацията на БСП ще подкрепи досегашния кмет от листата на ДПС..

публикувано на 15.09.19 в 15:11

В Самоков стартира инициативата „Социално колоездене“

   От 16 септември в Самоков стартира инициативата „Социално колоездене“. Целта е да се популяризира по-здравословен начин на живот ,  насърчаване на физическата активност и ползването на по-екологично устойчиво превозно средство – велосипеда, обясни за Радио Благоевград Снежана Дамянова – експерт „Образование“ в община Самоков...

публикувано на 15.09.19 в 13:03

Продължава гасенето на пожара в района на Сухото езеро в Рила

В 06.00 часа тази сутрин е възобновено гасенето на пожара в района на Сухото езеро над Кирилова поляна в Рила, съобщи за Радио Благоевград директорът на Югозападното държавно предприятие-Благоевград инж. Дамян Дамянов. 8-10 декара е засегнатата от пожара площ, в по-голямата си част ниски храсти и хвойна, клек и смрика. През нощта е било..

публикувано на 15.09.19 в 12:27

Неделчо препъна “Пирин“, но пак се наскърби!

   В мач от 8-я кръг на Втора футболна лига „Пирин“ завърши 2:2 със „Спартак“ (Варна). Изненадващо, но заслужено гостите поведоха с 0:2 след два гола с глава на Румен Николов в 10-а и Васил Добрев в 60-а минута. Мощно освирквани от публиката, играчите на „Пирин“ все пак намериха сили да се върнат в мача. В главно действащо лице отново се превърна..

публикувано на 15.09.19 в 11:48