Какво е състоянието на пешеходните пътеки в Благоевград

В момента обновяваме пътната маркировка в Благоевград. Екипи работят на различни места в града. Стараем се да обхванем участъците с най-интензивен трафик, след което маркировката ще бъде възстановена и по улиците с по-слабо движение на МПС. Пешеходните пътеки около всички детски заведения и училища също ще бъдат пребоядисани преди началото на новата учебна година“. Това публикува преди дни в публичния си профил кметът на Благоевград Атанас Камбитов.

Снимка

Екип на Радио Благоевград направи репортерска проверка, за да установи какво е състоянието на пътната маркировка в града.

Резултатът: напълно обновена маркировка по пешеходните пътеки в района на III ОУ, II ОУ, V СУ, IV ОУ, както и при ЕГ и ПМГ. Голяма част от пешеходните пътеки по бул. „Св. Св. Кирил и Методий“, в района на автогарата, по централните кръгови кръстовища, в жилищен квартал „Струмско“, също са пребоядисани.

Снимка

С изтрита маркировка към момента, са „зебрите“ в района на VIII СУ, в квартал „Еленово“, пътеките и осевата линия по улица „Полк. Дрангов“, както и в района на кръговото при разклона за село Изгрев.

Снимка

От пресцентъра на община Благоевград ни информираха, че в момента на територията на града работят две бригади, като приоритетно се работи по централните пътни артерии и в районите на училищата и детските градини.

„До няколко дни и останалата част от маркировката ще бъде освежена“.

Проверката ни установи, че в района на XI ОУ в Благоевград, липсва каквато и да било пешеходна пътека. До училището се помещава и ЦДГ № 2, като деца и родители нямат обособено място за пресичане. От пресцентъра на община Благоевград заявиха, че са запознати с липсата на обозначена пешеходна пътека: „В този район никога не е имало пешеходна пътека. Общината е изпратила предложение до Пътна полиция за създаването на такава и очакваме нейното обособяване скоро“.

Снимка

Гражданите, с които разговаряхме, изразиха надеждата си този път нанесената боя да издържи повече време, тъй като по техни наблюдения покритието бързо се изтрива.

Снимка
Вижте още

Заместник-кметът Христина Шопова откри първия по рода си турнир по Боча в Благоевград

Днес се проведе първия по рода си турнир по БОЧА за лица с физически и ментални увреждания, в който взеха участие потребители на социални услуги от Благоевград, Кюстендил и Ловеч. В турнира взеха участие 6 отбора - отбор „Ильо войвода“-гр. Кюстендил - потребители от Дом за лица с физически увреждания, отбор „Люляков град“ – Ловеч, потребители..

публикувано на 17.10.19 в 18:54

Шестима задържани за наркотици в Гоцеделчевско

Полицейски служители на сектор ПКП и РУ-Гоце Делчев при ОДМВР-Благоевград проведоха днес специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“.  В хода на операцията са задържани 6 лица и са извършени претърсвания в 11 обекта в общините Гоце Делчев, Хаджидимово и Гърмен. Проверени са жилища и имоти на задържаните лица, а също и 5 автомобила..

публикувано на 17.10.19 в 18:52

Омбудсманът с препоръки за качеството и заплащането на водата

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати две препоръки – до министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, във връзка с качеството и заплащането на водата за питейно-битови нужди, и до министъра на труда и социалната политика Бисер Петков – за подпомагане на лица с ниски доходи при плащане на водоснабдителни услуги. Повод за..

публикувано на 17.10.19 в 18:04

ЦИК проведе обучение в Перник

Централната избирателна комисия проведе обучение на общинските избирателни комисии в област Перник. Инструкциите и новите моменти в изборния процес разясниха членовете на ЦИК Георги Баханов и Николай Николов. Основни акценти в обучението бяха отделни моменти от указанията, свързани с изборния ден и работата на ангажираните в него...

публикувано на 17.10.19 в 14:45

Продължават проявите, предшестващи празника на Дупница

Днес може да бъде видяна, от 19:00 часа, премиерата на "Ъндърграунд", по Христо Бойчев, поставена в ОбДТ "Невена Коканова". С изложба на детски рисунки “Моят свят в моя град”, която ще бъде открита във фоайето на Община Дупница, продължават утре събитията по повод празника на града. Отново утре, 18 октомври, от 19 ч., в салона на ОбДТ "Невена..

публикувано на 17.10.19 в 14:27

Сериозни глоби за изгаряне на отпадъци застрашават нарушителите, съобщиха от РИОСВ – Перник

При проверките екоинспекторите ще обръщат особено внимание на нерегламентираното изгаряне на излезли от употреба гуми, отработени масла, отпадъци от текстил, дървени дограми и други лесно запалими материали, тъй като това е процес, при който се отделят вредни емисии в атмосферата, които са канцерогенни.  При констатиране на нарушения от страна..

публикувано на 17.10.19 в 13:52

Стартира изграждането на канализацията на село Драгичево

Стартира изграждането на един от най-важните обекти в община Перник – канализацията на Драгичево, най-голямото село в общината. Днес беше направена символичната първа копка на първия етап от канализацията. Обектът е на стойност 1.7 млн. лв. без ДДС, а финансирането е по ПУДООС. С изграждането на канализацията ще се преустанови изтичането на битовите..

публикувано на 17.10.19 в 13:31