В Община Сандански тържествено бе открита новата учебна година

Днес, в цялата Община Сандански с трепет и вълнение бе открита новата учебна година. Директорите на всички учебни заведения в с приповдигнато настроение и усмивки дадоха начало на учебния процес за малки и големи. Дворовете на всички училища бяха препълнени с трепетни усмивки и щастливи учители, отрупани с букети.
Развълнувани и пременени новите ученици, първокласници чинно подредени в колонки очакваха с нетърпение първия училищен звънец. Във всички училища на територията на община Сандански учебната 2019-2020 г. бе открита от ръководството на Община Сандански.


Вижте още

Младежите от "Бъди човек – Кюстендил" набират доброволци до 20 ноември

Коледната кампания на "Бъди човек – Кюстендил" се провежда вече за пета година. Младежите приемат дарения от  хранителни продукти , които след това разпределят и разнасят лично по домовете на нуждаещи се, по списъци, подготвени от БЧК, кметове на населени места и "Социални грижи". Желаещите да дарят могат да се включат чрез платформата "Time Heroes",..

публикувано на 16.11.19 в 20:01

За 63-ти път мотокрос край Бобошево

Сезонът в мотокроса не може да завърши без емблематичното GP в Бобошево, което тази година ще отбележи 63-тото си – рекордно – издание, организирано всяка година, без прекъсване, от бобошевци със съдействието на БФ Мотоциклетизъм. Традиционният мотокрос е трудно състезание, а „Червен баир” продължава да носи славата на бобошевския мотокрос. На..

публикувано на 16.11.19 в 19:32

Събират се предложения за Културния календар на община Самоков

"С цел обогатяването и изграждането на стойностен Културен календар на община Самоков, до  15 декември 2019 г.  представителите на културни организации, неправителствени организации и граждански сдружения в областта на изкуствата и културата, както  и индивидуални творци от община Самоков, могат да направят своите предложения за участие и партньорство..

публикувано на 16.11.19 в 18:01

Започнаха номинациите за „Будител на 2019 година за Община Сандански”

Инициативата на Община Сандански и НЧ "Отец Паисий – 1919", онасловена „Будител на 2019 година за Община Сандански”, цели да отличи личности, изявили се в сферата на културата, образованието, науката, изкуството и предали силно духовно послание към обществеността в общината. Тя се осъществява на 2 етапа, като в първия предложение за „Будител на..

публикувано на 16.11.19 в 15:49

Симитли за поредна година е част от европейската Нощ на театрите

Днес Oбщина Симитли, Читалище „Св. Климент Охридски“ и Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“, се присъединяват към дългогодишната традиция на инициативата да представя в рамките на няколко часа театър в чистия му и вдъхновяващ образ. Цели 5 представления от сутринта до вечерта ще засвидетелстват уважението на зрители и творци към изкуството, което..

публикувано на 16.11.19 в 15:42
АГ болници

Кампания за набиране на средства за ремонт на акушеро-гинекологичното отделение в болница „Рахила Ангелова” в Перник

Сатиричният театър се включи в дарителската кампания за набиране на средства за ремонт на акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ „Рахила Ангелова” в Перник. Директорът на театъра – Калин Сърменов,  е предоставил за кампанията 1007 лева, събрани след изиграното на 11 ноември представление „Вечеря за тъпаци”.  Отделението е в лошо състояние и не..

публикувано на 16.11.19 в 10:53

"АПП ЛОТ 3.2.1" е изпълнителят на 13,2 км от АМ "Струма" през Кресненското дефиле

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски подписа решението за класиране на участниците в обществената поръчка за проектиране и строителство на отсечката от автомагистрала "Струма" в участъка между Кресна и Крупник. Това е платното в посока Кулата – София, което ще преминава източно от Кресненското..

публикувано на 16.11.19 в 09:14