Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На семинар в село Влахи коментират климатичните промени

Обучителен семинар на тема "Климатичните промени и как да говорим за тях" ще се проведе в рамките на три дни (27-28-29 септември) в Училище за природата в село Влахи, Община Кресна. 

"Темата е изключително актуална и трябва повече да се коментират климатичните проблеми." – каза за Радио Благоевград Юлия Йорданова, член на Училище за природата – село Влахи. "Семинарът е насочен изцяло към възрастни хора. Целим се към преподаватели, педагогически съветници, журналисти, читалищни работници, хора, които са лидери на мнение в общността, защото от тях очакваме след това да бъдат посланици." – каза още Юлия Йорданова.

 Водещи на семинара са двама изтъкнати в своята област обучители – Антоанета Йотова, климатолог и физик и Катерина Стоянова – обучител "Неформално образование" и експерт по комуникации.   




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Депутатите гласуват промени в Закона за българите, живеещи в чужбина

С окончателно приемане на промени в Закона за българите, живеещи извън България, ще започнат работа депутатите. На второ четене влизат и промени в Гражданско-процесуалния и в Наказателния кодекс. Съвет по координация на политиките за българите, извън Република България, ще организира работата на структурите на изпълнителната власт за осъществяване на..

публикувано на 24.04.24 в 09:20

Последен ден за регистрация на партиите и коалициите за изборите на 9 юни

Днес изтича крайният срок, в който партиите и коалициите могат да подават в Централната избирателна комисия документите си за регистрация за участие в предстоящите избори две в едно на 9 юни за народни представители и за членове на Европейския парламент. Също до днес кметовете на общини определят местата за обявяване на избирателните списъци и..

публикувано на 24.04.24 в 09:18

Служебният премиер ще се срещне с представители на земеделците

Служебният премиер Димитър Главчев и новоизбраният министър на земеделието Георги Тахов ще се срещнат с представители на земеделския бранш.  Очаква се на срещата да присъства и вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, а в предварителния дневен ред е обявено, че ще се обсъждат въпроси от „спешен порядък“. Без предварително да е посочена..

публикувано на 24.04.24 в 09:16

Предимно слънчево време

На 24 април ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността и в следобедните часове на места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°. През нощта срещу четвъртък от запад ще започне ново увеличения на облачността и на много места в Западна и Централна България ще..

публикувано на 24.04.24 в 07:01

В ромския квартал в Кюстендил разясниха последствията от заразяването с коклюш

Здравна лекция, част от информационна кампания посветена за превенция и борба срещу болестта коклюш се проведе в в ромския квартал „Изток” в Кюстендил. Срещата се състоя по настояване на жителите на квартала. По време на здравната беседа организирана от ромският активист Стефан Лазаров местните жители пожелаха да получат яснота как да се предпазват от..

публикувано на 23.04.24 в 18:46

Катастрофа на АМ " Струма"

Движението се осъществява в една лента при км 79 на "АМ Струма'' в посока София поради ПТП. Временно се ограничава изпреварващата лента. Трафикът се осъщтествява в активната и аварийната лента  и се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 23.04.24 в 17:23

Обсъдиха мерки за превенция на престъпността в Разлог

В сградата на Общинския съвет в Разлог се организира днес среща с цел актуален анализ на оперативната обстановка на територията на общината, спецификите на престъпността, инфраструктурата, пътната безопасност и сигурността. В нея взеха участие председателят на Общинския съвет адв. Иван Димитров, зам.-кметовете на община Разлог: инж. Гергана Костова и..

публикувано на 23.04.24 в 16:44