ГЕРБ-Дупница осъжда вандалския акт срещу кмета на село Крайници

„Във връзка с отправените заплахи към кмета на село Крайници Мариана Димитрова, както и посегателството срещу семейното й имущество, за които самата потърпевша сигнализира медиите, ПП ГЕРБ – община Дупница категорично заявява, че най-остро осъжда всякакви подобни прояви“, се казва в Декларация на ГЕРБ – Дупница, изпратена днес до медиите. В Декларацията се казва още „България е демократична държава и всеки неин гражданин има право да участва в политическия й живот, и да се кандидатира за различни длъжности. В предстоящите местни избори г-жа Димитрова не е нашият кандидат за кмет на село Крайници, но това не ни прави по-малко възмутени от провокациите, които някой си е позволил да извърши срещу нея“.

ПП ГЕРБ – Дупница призовава всички политически сили към честна предизборна надпревара. „Избори не се печелят със заплахи, а с отговорни политики, насочени към гражданите“, се казва още в Декларацията.


Вижте още

Предстоящи събития - 17 ноември

Гражданска инициатива по залесяване ще се състои днес в землището на кюстендилското село Драговищица. Направено ще бъде залесяване с широколистни фиданки, около 1200 броя, от служители на стопанството, доброволци и ученици. Граждани от Дупница инициират почистване около черквата “Св. Никола”.Акцията се организира в социалната мрежа...

публикувано на 17.11.19 в 07:54

Предимно облачно с температури до 18 градуса

Днес в равнинната част от страната ще преобладава облачно и мъгливо време. Подобрение на видимостта ще настъпи в следобедните часове. Над планинските райони ще е предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 13° и 18°, по-ниски в районите с трайна мъгла. Над планините ще преобладава..

публикувано на 17.11.19 в 07:52

Младежите от "Бъди човек – Кюстендил" набират доброволци до 20 ноември

Коледната кампания на "Бъди човек – Кюстендил" се провежда вече за пета година. Младежите приемат дарения от  хранителни продукти , които след това разпределят и разнасят лично по домовете на нуждаещи се, по списъци, подготвени от БЧК, кметове на населени места и "Социални грижи". Желаещите да дарят могат да се включат чрез платформата "Time Heroes",..

публикувано на 16.11.19 в 20:01

За 63-ти път мотокрос край Бобошево

Сезонът в мотокроса не може да завърши без емблематичното GP в Бобошево, което тази година ще отбележи 63-тото си – рекордно – издание, организирано всяка година, без прекъсване, от бобошевци със съдействието на БФ Мотоциклетизъм. Традиционният мотокрос е трудно състезание, а „Червен баир” продължава да носи славата на бобошевския мотокрос. На..

публикувано на 16.11.19 в 19:32

Събират се предложения за Културния календар на община Самоков

"С цел обогатяването и изграждането на стойностен Културен календар на община Самоков, до  15 декември 2019 г.  представителите на културни организации, неправителствени организации и граждански сдружения в областта на изкуствата и културата, както  и индивидуални творци от община Самоков, могат да направят своите предложения за участие и партньорство..

публикувано на 16.11.19 в 18:01

Започнаха номинациите за „Будител на 2019 година за Община Сандански”

Инициативата на Община Сандански и НЧ "Отец Паисий – 1919", онасловена „Будител на 2019 година за Община Сандански”, цели да отличи личности, изявили се в сферата на културата, образованието, науката, изкуството и предали силно духовно послание към обществеността в общината. Тя се осъществява на 2 етапа, като в първия предложение за „Будител на..

публикувано на 16.11.19 в 15:49

Симитли за поредна година е част от европейската Нощ на театрите

Днес Oбщина Симитли, Читалище „Св. Климент Охридски“ и Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“, се присъединяват към дългогодишната традиция на инициативата да представя в рамките на няколко часа театър в чистия му и вдъхновяващ образ. Цели 5 представления от сутринта до вечерта ще засвидетелстват уважението на зрители и творци към изкуството, което..

публикувано на 16.11.19 в 15:42