Община Разлог даде старт на проекта "Ремонт на помещения, предвидени за разкриване на Център за обществена подкрепа"

Община Разлог изготви и кандидатства с проект „Ремонт на помещения, предвидени за разкриване на Център за обществена подкрепа в град Разлог“ пред Фонд „Социална закрила“. В този център ще работят специалисти, които ще оказват подкрепа, както на деца, така и на техните родители. 

Центърът за обществена подкрепа ще работи съвместно с Дирекция "Социално подпомагане", като в бъдеще се очаква да се присъедини и специалист, който ще работи по проекта за приемни семейства.

В Центъра за обществена подкрепа ще бъдат осигурени помещения за провеждането на основни дейности – зала за групова и индивидуална работа с деца и семейства. Ще бъде осигурено и пространство за обучения и екипни срещи.

Проектът е част от цялостната стратегия на Община Разлог за реализирането на общински политики в областта на социалните дейности, информират от Пресцентъра на Община Разлог.  "Подхождаме с особено внимание и грижа към уязвимите групи в обществото. Целим подкрепа, с която да помогнем за интегритета на семейството като цяло, развитие на умения и способности." – заяви кметът инж.Красимир Герчев.


Вижте още

30 години от първата изложба "11.11."

Юбилейно издание на изложбата „11.11“ бе открито днес в Градска художествена галерия – Благоевград. По време на събитието бе представен видеоклип – ретроспекция на миналите издания на изложбата, както и произведения, участвали в нея. "Първата такава изложба бе феномен не само за Благоевград, а в национален мащаб. В далечната 1989 година се..

публикувано на 14.11.19 в 18:31

Димитър Бръчков положи клетва като кмет на община Петрич

  Димитър Бръчков положи клетва заедно с 33  избрани общински съветници от 13 политически формации и местни коалиции. Клетва положиха и кметовете на 24 кметства от община Петрич. Тържествената сесия откри областният управител Бисер Михайлов, който призова представителите на местната власт в Петрич да надграждат постигнатото досега, да работят..

публикувано на 14.11.19 в 17:50
Петър Паунов

Съдът потвърди избора на Петър Паунов за кмет на Кюстендил

Административният съд в Кюстендил потвърди избора на Петър Паунов за кмет на община Кюстендил.  С решението си съдът потвърждава решението на Общинската избирателна комисия в Кюстендил, с което е обявен за избран за кмет на община Кюстендил Петър Паунов, издигнат от Местна коалиция ГЕРБ.  Решението подлежи на обжалване с касационна жалба пред..

публикувано на 14.11.19 в 15:15

Инициативи за кариерно развитие в ЮЗУ „Н. Рилски“

В ЮЗУ „Неофит Рилски“ продължават инициативите, насочени към бъдещото професионално реализиране на техните студенти. Информационните срещи се организират съвместно с Университетския център за кариерно развитие и Регионалната служба по заетостта в Благоевград. Днес се проведе поредната кампания.  Подробности от репортажа на Бойка Браткова:..

публикувано на 14.11.19 в 15:11

Атанас Стоянов положи клетва като кмет на община Сандански

На тържествена сесия, новоизбраният кмет на община Сандански Атанас Стоянов положи клетва и встъпи в първия си мандат. Клетва положиха и новоизбраните кметове на 13 села и 29 общински съветници, представители на 5 политически формации и 2 местни коалиции. Тържествената сесия откри областният управител Бисер Михайлов, който изрази убеденост, че всички ще..

публикувано на 14.11.19 в 14:13
Станислав Владимиров

По-малък брой заместник-кметове в Перник

Кметът на Перник Станислав Владимиров ще работи само с двама заместник-кметове. Досега заместниците бяха четирима. „Със съкращаването на броя им, в рамките на четиригодишния мандат ще бъдат спестени средства за направата на една малка улица в града, заедно с подземната комуникация“, каза Владимиров при представянето на заместниците си. Новите..

публикувано на 14.11.19 в 13:31

Мъж загина при отстраняване на ВиК-авария в Блажиево

Мъж е загинал, след като е бил затрупан в изкоп при отстраняване на авария във водопреносната мрежа на село Блажиево, община Бобошево, съобщиха от Испекцията по труда в Кюстендил. Жертвата е на 59 години от Бобошево. Инцидентът е станал вчера следобед.  Служители на "ВиК" – Бобошево са отстранявали авария във водопровода, преминаващ по..

обновено на 14.11.19 в 13:05