Радио Благоевград е партньор на режисьорския дебют на Иван Тодоров

За режисьорският си дебют Иван Тодоров е избрал пиесата  „Животът, макар и кратък“ – текст на големия български драматург Станислав Стратиев.  Стратиев е автор с невероятно проникновен ум и неповторимо чувство за хумор, който в съчетание с разсъжденията си за балканския манталитет е създал най-култовите сатирични комедии.
Една от тях е и „Животът, макар и кратък“. Историята е за човек, който един ден решава,  че ще промени света...но му се къса копчето на панталона. Може ли едно копче да спре човек по пътя към свободата? Какво ни пречи да направим решителната крачка? Как човек по бели гащи да пледира за една велика кауза? 

Ползвайки средствата на комедията и фарса, режисьорът Иван Тодоров пренася  героите на Стратиев в хипотеза за бъдещето, но не за да ни очарова с един футуристичен свят на равносметките от миналото, а за да направи предположение - дали нещо се е променило. Има само един начин да разберете!

Премиерата е на 27 септември 2019 г. от 19:00 часа на сцената на Дома на младостта.

Постановката е реализирана от Сдружение ГЕСТУС, в партньорство с Радио Благоевград и с подкрепата на "Фонд Култура" към Община Благоевград.

Иван Тодоров е водещ на "Различното предаване" по Радио Благоевград заедно с Игор Дамянов, което се излъчва всеки вотринк между 21:00 и 23:00 часа.

Режисьор: Иван Тодорови / Ivan Todorov
Сценограф: Бояна Бъчварова / Boyana Buchvarova
Актьори:
Мария Йорданова / Mariq Iordanova
Игор Дамянов / Igor Damjanov
Росен Пенчев / Rossen Pentchev
Плакат и Визия: #IMposter / Marijana Ivanova

Вижте още

Конкурс "Избери живота"

Приключи конкурсът за адуио и видеоклипове на тема "Избери живота" с акцент върху превенцията на наркоманиите. Той се организира от Радио Благоевград в партньорство с Общинския съвет по наркотични вещества – Благоевград и Телевизия "Дартс".  Участниците са ученици от 5-ти до 12-ти клас от цялата страна, като идеята е самите младежи да покажат..

обновено на 12.11.19 в 15:46

Вижте кои спечелиха дискове на Das Weltschmerz Duett

В седмицата преди концерта в Благоевград на камерното дуо Das Weltschmerz Duett  дадохме възможност да си спечелите диск с музиката на Милен Кукошаров – пиано и Веселин Веселинов-Еко – контрабас.  Чрез жребий изтеглихме печелившия и това е Антоанета Стоянова . Честито! Ще се свържем лично с нея, за да й кажем как може да си получи диска. Бяхме..

публикувано на 08.11.19 в 16:36

Радио Благоевград бе отличено в Годишните награди на Фондация "Глобални библиотеки – България"

В рамките на ежегодния Национален форум на мрежата от Глобални библиотеки в България „Библиотеките днес“, тържествено бяха връчени годишните награди на Фондация „Глобални библиотеки – България“.  Те се присъждат всяка година на конкурсен принцип в следните категории: з а  медии , в две подкатегории: за национална и за регионална медия; з а..

публикувано на 08.11.19 в 10:35

„Златно перо“ на СБЖ за Кети Тренчева и Лалка Радкова

В Деня на народните будителите Съюзът на българските журналисти връчи своите годишни награди. На официална церемония благоевградските журналисти Кети Тренчева и Лалка Радкова получиха престижното признание „Златно перо“. Те бяха отличени в категориите „Кореспондент на централна медия в страната“ и „Радиожурналистика“.   Кети..

публикувано на 01.11.19 в 19:55

„Цветните емоции“ на Мариана Стефанова – Марсе завладяха Арт салона на Радио Благоевград

Мариана Стефанова – Марсе е любим гост на Арт салона на Радио Благоевград. Когато през лятото на 2018 година тя за първи път гостува на Радио Благоевград със самостоятелна изложба, успя да направи впечатление с яркия си визуален език, с експресивната си оригиналност и не на последно място с интересната си личност. Шарена, търсеща, екстровертна,..

публикувано на 30.10.19 в 19:34

Концерт на Филип Павлов и приятели

Авторски концерт на проф. Филип Павлов и приятели по случай неговата 70-та годишнина се състоя днес в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. Събитието уважиха инструменталисти, приятели и ученици на проф. Павлов. Това е един прекрасен подарък както за мен, така и за моите приятели-музиканти, сподели проф. Павлов. " Ако се обърна..

публикувано на 29.10.19 в 18:26

Арт салонът на Радио Благоевград представя изложба на Мариана Стефанова – Марсе

Мариана Стефанова – Марсе ще сподели своите артфантазии с посетителите на Арт салона на Радио Благоевград.  Мариана Стефанова, с артистичен псевдоним Марсе, е от град Банско, рисува предимно абстрактни творби. Вече е гостувала с изложба в Арт салона на Радиото през лятото на 2018 г. Сега ще покаже нови произведения в изложбата "Цветни емоции"...

публикувано на 29.10.19 в 09:12