Радио Благоевград е партньор на фестивала "Малешево пее и танцува"

За поредна година Радио Благоевград е партньор на Международния фолклорен фестивал "Малешево пее и танцува", който се организира от Община Струмяни. Радиото на Югозапада връчва една награда на млад участник във фестивала като част от проекта си "Инвестирай в младостта". Награденията от Радиото получава възможност за професионалин звукозапис в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград. Досегашниште открития на Радио Благоевград на този фестивал са вече успешно развиващи се фолокрни изпълнители.

Тази година фестивалът ще се проведе на 4, 5 и 6 октомври. Мястото отново е откритата сцена в село Микрево. През деня – от 9:00 до 18:00 часа, на сцената се изявяват самодейци от цялата страна и от чужбина. От 19:00 часа са вечерните концерти, в които освен най-доброто от представеното пред журито, включват и гост-изпълнители. 

В първата вечер – на 4 октомври – гост-изпълнители са фолколрната певица Ваня Найденова и ховороден оркестър "Веселие" със солист-изпълнител  Снежана Черевнкова. 

На 5 октомври, от 19:00 часа е официалното откриване на 16-тото издание на фестивала, ще бъде представен концертът-спектакъл "Фолклорно пътешествие" с участието на състави и ансамбли от региона и страната. Поздравителна фолклорна китка ще поденесат народната певица Стойка Германова и Янко Неделчев. 

На 6-ти октомври, от 19:00 часа е награждаването на лауреатите на 16-тото издание на фестивала, а също и концерт-спектакъл на народната певица Сорина Богомилова – солистка на ансамбъл "Филип Кутев" и народния певец Николай Тодоров. 

Съпътстващата програма включва откриване на изложба във фоайето на Читалище "Братя Миладинови" – село Микрево в първия фестивален ден – 4 октомври. Изпълнения на Мандолинен оркестър "Стефан Борилов" – град Сандански ще посрещнат официалните гости във фоайето на читалището през втория фестивален ден. 

Снимка

Галерия

Вижте още

Вижте кой спечели наградата от фейсбук играта ни - раница и чадър

На 30 септември предложихме на нашите последователи във Фейсбук игра с награда – раница и чадър с логото на БНР Радио Благоевград. Интересът към играта изключителен и благодарим от сърце на всички, които се включиха! Чрез жребий изтеглихме печелившия и това е  Vania Vezenkova . Честито! Тя е изпълнила всички условия в играта. Ще се свържем с нея чрез..

публикувано на 14.10.19 в 10:36

Събития през месец октомври в Радио Благоевград

На 24 октомври 2019 г. (четвъртък), от 18:00 часа ви каним на концерта "Струнни приказки" в Голямото концертно студио на Радио Благоевград.  "Струнни приказки" е един оригинален музикален проект на Радио Благоевград и музикантите Валери Димчев и Антон Апостолов. Проектът представя съвременна българска музика, композирана и изпълнена от Валери Димчев –..

публикувано на 09.10.19 в 11:43

Сале Кальор и Ава Грошар от Брезница спечелиха специалната награда на Радио Благоевград на фестивала "Малешево пее и танцува", 2019

Сале Кальор и Ава Грошар към Народно читалище "Петко Рачев Славейков" – село Брезница спечелиха наградата на Радио Благоевград на XVI-тото издание на Международния фолклорен фестивал "Малешево пее е танцува" Микрево, 2019. Наградата за дуета от Брезница е професионален звукозапис в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград. Наградите на..

публикувано на 07.10.19 в 09:55

С откриването на фото-изложбата "Дом на светлината" започна новият събитиен сезон в Арт салона на Радио Благоевград

Под звуците на морски вълни и чайки, авторката Бела Бенова влезе с колело в Арт салона на Радио Благоевград, за да представи фото-изложбата си "Дом на светлината" и книгата си „По пътя на пулсиращата светлина“.  Изложбата и книгата разказват за голямата страст на Бела – морските фарове. А тя дойде на колело, защото голяма част от фотографиите са..

публикувано на 04.10.19 в 10:43

Вижте кой ще пътува до Румъния като награда от нашата игра

На 17-ти септември предложихме на нашите последователи във Фейсбук нова игра с награда – екскурзия до Румъния. Наградата е предоставена от Туристическа агенция "БАМБИ М ТУР" ЕООД  Бамби М Тур   Интересът към играта беше голям и благодарим от сърце на всички, които се включиха! Чрез жребий изтеглихме печелившия и това е  Снежанка Костова . Честито! Тя..

публикувано на 27.09.19 в 11:25

С велосипед по света: Бела Бенова представя в Арт салона на Радио Благоевград фото-изложба на морски фарове от над 25 държави

Фото-изложбата "Дом на светлината" ще гостува в Арт салона на Радио Благоевград от 3 до 26 октомври 2019 г.  В изложбата Бела Бенова представя авторски цветни фотографии на морски фарове от над 25 държави, повечето посетени по време на общо около 13 000 километра велосипедни пътешествия по бреговете на Европа. Снимките са от периода 2007 – 2019 г.,..

публикувано на 27.09.19 в 10:50

Конкурс "Избери живота"

Удължава се срокът на конкурса за аудио и видеоклипове на тема "Избери живота"!  Конкурсът се организира от    Радио Благоевград в партньорство с  Общинския съвет по наркотични вещества - Благоевград  и Телевизия "Дартс". Темата е "Избери живота" с акцент върху  превенцията на наркоманиите .   В конкурса могат да участват ученици от 5-ти..

обновено на 26.09.19 в 17:01