Събития през месец октомври в Радио Благоевград

На 24 октомври 2019 г. (четвъртък), от 18:00 часа ви каним на концерта "Струнни приказки" в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. "Струнни приказки" е един оригинален музикален проект на Радио Благоевград и музикантите Валери Димчев и Антон Апостолов. Проектът представя съвременна българска музика, композирана и изпълнена от Валери Димчев – тамбура и Антон Апостолов – китара. С участието на Валери Пастърмаджиев – контрабас. Проектът е подкрепен от Музикаутор и е включен в програмата на Националния студентски фестивал на изкуствата на Югозападния университет "Неофит Рилски". 

На 25 октомври 2019 г. (петък), от 18:00 часа, в Арт салона на Радио Благоевград ще бъде представена третата книга на Бела Бенова "Гостенка в миналото". Сборникът есеистични размисли представлява дневник от учебен стаж във Франция, където година по-рано авторката прави първи опит за научна работа и живот в международна студентска среда. Всеки текст е илюстриран с черно-бяла фотография в негатив, която изразява неговата тема или внушение. Бела Бенова е позната на читателите с литературния си дебют “По пътя на пулсиращата светлина” – пътепис за вело-пътешествието й по българските черноморски фарове, книгата бе представена в Арт салона на Радио Благоевград при откриването на изложбата "Дом на светлината". Втората книга на Бела Бенова е сборникът поезия, проза и фотографии “Врати”. В Арт салона на Радио Благоевград можете да разгледате и фото-изложбата на Бела Бенова "Дом на светлината" – морски фарове от България и света.

На 29 октомври 2019 г., от 18:00 часа ви каним на авторски концерт на проф. Филип Павлов и приятели по случай неговата 70-та годишнина. Концертът ще бъде в Голямото концертно студио на Радио Благоевград.  Участват: проф. Ростислав Йовчев, Таня Лазарова, доц. Дора Славчева, проф. Анастас Славчев, ученици на Златка Таскова от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и др. Концертът е част от програмата на Националния студентски фестивал на изкуствата, организиран от Факултета по изкуствата към Югозападния университет "Неофит Рилски" – Благоевград в партньорство с Радио Благоевград.

Вижте още

Вижте кой спечели наградата от фейсбук играта ни - раница и чадър

На 30 септември предложихме на нашите последователи във Фейсбук игра с награда – раница и чадър с логото на БНР Радио Благоевград. Интересът към играта изключителен и благодарим от сърце на всички, които се включиха! Чрез жребий изтеглихме печелившия и това е  Vania Vezenkova . Честито! Тя е изпълнила всички условия в играта. Ще се свържем с нея чрез..

публикувано на 14.10.19 в 10:36

Сале Кальор и Ава Грошар от Брезница спечелиха специалната награда на Радио Благоевград на фестивала "Малешево пее и танцува", 2019

Сале Кальор и Ава Грошар към Народно читалище "Петко Рачев Славейков" – село Брезница спечелиха наградата на Радио Благоевград на XVI-тото издание на Международния фолклорен фестивал "Малешево пее е танцува" Микрево, 2019. Наградата за дуета от Брезница е професионален звукозапис в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград. Наградите на..

публикувано на 07.10.19 в 09:55

С откриването на фото-изложбата "Дом на светлината" започна новият събитиен сезон в Арт салона на Радио Благоевград

Под звуците на морски вълни и чайки, авторката Бела Бенова влезе с колело в Арт салона на Радио Благоевград, за да представи фото-изложбата си "Дом на светлината" и книгата си „По пътя на пулсиращата светлина“.  Изложбата и книгата разказват за голямата страст на Бела – морските фарове. А тя дойде на колело, защото голяма част от фотографиите са..

публикувано на 04.10.19 в 10:43

Вижте кой ще пътува до Румъния като награда от нашата игра

На 17-ти септември предложихме на нашите последователи във Фейсбук нова игра с награда – екскурзия до Румъния. Наградата е предоставена от Туристическа агенция "БАМБИ М ТУР" ЕООД  Бамби М Тур   Интересът към играта беше голям и благодарим от сърце на всички, които се включиха! Чрез жребий изтеглихме печелившия и това е  Снежанка Костова . Честито! Тя..

публикувано на 27.09.19 в 11:25

С велосипед по света: Бела Бенова представя в Арт салона на Радио Благоевград фото-изложба на морски фарове от над 25 държави

Фото-изложбата "Дом на светлината" ще гостува в Арт салона на Радио Благоевград от 3 до 26 октомври 2019 г.  В изложбата Бела Бенова представя авторски цветни фотографии на морски фарове от над 25 държави, повечето посетени по време на общо около 13 000 километра велосипедни пътешествия по бреговете на Европа. Снимките са от периода 2007 – 2019 г.,..

публикувано на 27.09.19 в 10:50

Конкурс "Избери живота"

Удължава се срокът на конкурса за аудио и видеоклипове на тема "Избери живота"!  Конкурсът се организира от    Радио Благоевград в партньорство с  Общинския съвет по наркотични вещества - Благоевград  и Телевизия "Дартс". Темата е "Избери живота" с акцент върху  превенцията на наркоманиите .   В конкурса могат да участват ученици от 5-ти..

обновено на 26.09.19 в 17:01

Радио Благоевград е партньор на фестивала "Малешево пее и танцува"

За поредна година Радио Благоевград е партньор на Международния фолклорен фестивал "Малешево пее и танцува", който се организира от Община Струмяни. Радиото на Югозапада връчва една награда на млад участник във фестивала като част от проекта си "Инвестирай в младостта". Награденията от Радиото получава възможност за професионалин звукозапис в..

публикувано на 26.09.19 в 13:48