Нова площадка за стрийт фитнес в Благоевград

В парк „Македония“ в Благоевград бе направена първа копка по изграждането на нова спортна площадка. Многофункционалното спортно съоръжение ще бъде на площ от 110 квадратни метра и ще включва три спортни площадки по стрийт фитнес и кросфит. В парк „Бачиново“ и в парк „Даме Груев“ в Благоевград ще се изградят комбинирани съоръжения, всяко с площ от 49 квадратни метра. Спортните площадки са на обща стойност 72 хиляди лева.

„Построяването на подобни съоръжение ще помогне много за развитието на стрийт фитнеса и в Благоевград, където може би скоро ще организираме и състезания“ – коментира световният шампион и председател на Федерацията по спортна гимнастика Йордан Йовчев, който бе гост на церемонията.


По думите му стрийт фитнесът е сравнително нов спорт в България, но вече имаме създаден клуб и световна шампионка по стрийт фитнес. "Това е голяма гордост за България. Следващото голямо състезание ще бъде след около 20-ина дни в Хонг Конг, където също ще имаме наш представител".

Младежите от клуба по спортна гимнастика „Любо Солачки“ в Благоевград обещаха, че ще практикуват този спорт с удоволствие и ще се възползват пълноценно от новата спортна площадка.


  Подробностите можете да чуете в репортажа на Биляна Славчева: