„Днес“ с Биляна Славчева в сряда следобед

Снимка: БГНЕС

23.10.2019 г., 13 – 16 ч.

„ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА“

Къде изчезна сиренето в баничките? И защо от 15 проверени банички със сирене, в нито една не бе открито истинско сирене? Отговорите на Богомил Николов, изпълнителен директор на „Активни потребители“, за поредното изследване на Асоциацията.


Как се приготвят закуските и доколко ни интересува какво се съдържа в тях? Разговор с производители на закуски и с потребители.


 „ЗЕМЕДЕЛСКА РУРБИКА“

Тенденциите и нивата на разпространението на контрабандните тютюневи изделия представят в столицата. Какви са новините? Отговори от Цветан Филев, председател на Националната асоциация на тютюнопроизводителите, с коментар и за „солените глоби“, които грозят част от стопаните.

Жители на родопското село Скребатно от години се гордеят със своя бял и шарен боб. Как се произвежда вкусен и качествен еко боб? Разговор с производителката Сийка Беева.

В сезона на тиквите за полезните качества на есенния плод и за приготвянето на специалитети с тиква разказва жителка на кюстендилското село Катрище.


„НИЕ И ЖИВОТНИТЕ“

„Над 200 животни бяха показани на Второто национално изложение на български породи животни край Разлог“ – разговор с Атанас Грънчаров, председател на Сдружението по коневъдство и конен спорт „ДВАЛ“, един от организаторите на изложението.

Зачестиха случаите на пострадали туристи в планината. Как да се подготвим за есенен преход сред природата? Интервю с Климент Гигов, планински водач.

Как се приготвя традиционната радомирска боза? Репортаж.


Вижте още

„Днес“ с Лалка Радкова в утрото на 21 ноември

четвъртък, 8:00  –  12:00 ч. „Семейството трябва да бъде като домашна църква“ – ще чуем напътствията на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим по повод празниците Въведение Богородично и Ден на  християнското семейство. „Европейски гид“ – интервю на Райна Ванчева с Юри Константинов от Центъра за развитие на..

публикувано на 20.11.19 в 15:37
Мария Москова

В Деня на християнското семейство: "Днес" с Агнес Манова

От  13:00 до 16:00 часа Агнес Манова Ви предлага: В Деня на християнското семейство, благотворителен базар  за семейства в нужда организира Православния информационен център в Благоевград. Вдигат местните данъци и такси в община Разлог. „На прицел“: 1151 са българите, чакащи за трансплантация. Донорството –..

публикувано на 20.11.19 в 15:16

В "Днес" на 20.11.: проекти, образование – в диалози и коментари

20.11.2019 г., 8.00 – 12.00 ч., водещ е  Елизабет Александрова Регионалната библиотека „Д. Талев“ в Благоевград спечели проект на Министерството на културата за закупуване на нови книги; какво от холандския опит е приложено в библиотеката по другия проект – „Знание, умение, иновации за повишаване качеството на неформалното образование,..

публикувано на 19.11.19 в 13:43

Потребителска кошница, земеделие и "Ние и животните": с Биляна Славчева в "Днес" на 20 ноември

Сряда, от 13:00 до 16:00 часа  „ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА“ Какви са потребителските ни права при сделки, сключени извън магазина – у дома, на работното място, на екскурзии или промоции? И как да се предпазим от измами по време на празничните намаления и кампании като „Черния петък“? Отговорите на Игнат Арсенов, директор на отдел..

публикувано на 19.11.19 в 12:15

В "Спортна сряда" на 20 ноември: разговори за треньори, перспективи и идеи

21:00 – 23:00 ч., водещ е  Иван Близнаков:   Ръководството на ФК "Пирин" (Благоевград) представи новия старши треньор на отбора – северноирландеца Уорън Фийни и маркира амбициозните си цели по отношение на селекцията, класирането, базата и близките перспективи за развитие.   „Треньорът,който създава и шампиони,и характери“ – Николай..

публикувано на 19.11.19 в 11:48
Композиция на Иван Русев в гр. Сандански

19.11.2019 г., от 8:00 до 12:00 ч.: "Днес" с Лалка Радкова

Мерките, които предприема държавата ,за да бъде преодолян режимът на водата в Перник – разговор с Ирена Соколова, областен управител. Готовността за зимата на общинска фирма „Биострой“ – Благоевград: отговори от инж. Васил Бачев, управител. Ноември – месецът на мъжкото здраве: интервю с д-р Еленко Попов, уролог в Аджибадем..

публикувано на 18.11.19 в 15:56

В "Днес" на 19.11. – за предизвикателства, прогнози и права

Този вторник, 19.11.2019 г., от  13.00 до 16.00, водещата на "Днес" Бойка Браткова Ви предлага: Какви са предизвикателствата пред новосформираните общински съвети през новия мандат – мнение на председателя на местния парламент в община Гоце Делчев Димитър Балтаджиев. Каква е прогнозата за икономическото развитие на местните власти през..

публикувано на 18.11.19 в 14:18