Тържествена сесия на Общинския съвет – Гоце Делчев

| обновено на 08.11.19 в 13:03

Засилване процеса на децентрализация на местните власти, осигуряване на финансова стабилност и продължаване на инфраструктурните проекти – това ще бъдат основните задачи, с които започва поредния – седми мандат новият стар кмет Владимир Москов. Днес той встъпи официално в длъжност. На тържествената сесия заедно с новоизбрания общински съвет, функциите им бяха конституирани.

Владимир Москов и Бисер Михайлов

29 са общинските съветници, 8 – кметовете на кметства в общината. Най-младият съветник е от БСП – д-р Ангел Тонгов.

Д-р Ангел Тонгов

Областният управител Бисер Михайлов откри сесията и поздрави новите общински съветници и кмета Владимир Москов. Пожела им успешен мандат и да изпълнят обещанията си.

Адвокат Валя Рупчина води първото заседание.


Димитър Балтаджиев от БСП бе избран за предсетадел на Общински съвет – Гоце Делчев. Че ще бъде обединител и ще работи за благото на общината, заяви новият председател на Общинския съвет.

Димитър Балтаджиев

Галерия

Вижте още

В Перник излизат на протест

Перничани излизат на протест днес. Гражданското недоволството е заради състоянието на язовир „Студена”, чийто обем драстично спадна под 5 млн. куб. метра. Заради малкото вода в язовира, от 18 ноември в Перник и още 10 населени места бе въведен воден режим. Протестът ще започне в 9 часа пред сградата на ВиК – Перник. Организаторите са..

публикувано на 20.11.19 в 07:32

Предстоящи събития на 20 ноември

Перничани излизат на протест днес в 9 часа пред сградата на ВиК. Недоволството е заради състоянието на язовир „Студена”, чийто обем драстично спадна, а сред исканията на протестиращите са оставки на ръководството на ВиК и търсене на отговорност, заради водната криза, от бившия кмет Вяра Церовска и областния управител Ирена Соколова...

публикувано на 20.11.19 в 07:28

Облачно и дъждовно време

Днес над страната ще преобладава облачно, преди обяд на места в равнините – и мъгливо време. След обяд от запад ще започнат валежи от дъжд, които през нощта срещу четвъртък ще обхванат Централна и Източна България. Ще се усили вятърът от изток-югоизток, особено в източната половина от страната. Преобладаващите максимални температури ще са между 13°..

публикувано на 20.11.19 в 07:25

Румен Томов: Община Благоевград е изключително затруднена финансово

Като изключително тежко, така кметът на Благоевград Румен Томов определи финансовото състояние на общината към момента. Пред журналисти Томов коментира и защо е забавил избора на нов екип:  " До края на седмицата ще бъдат обявени имената на новите заместници на община Благоевград. Четири заместник-кмета. Досега е назначен само един – Ясен..

публикувано на 19.11.19 в 19:16

Водният режим остави стотици домакинства в община Перник без вода

Жители на квартал “Църква“ и село Мещица се оплакват, че тази сутрин изобщо не са имали вода, докато в отделни райони на Перник тя е продължила да тече и по време на самия режим.  Над 120 сигнала, свързани с водния режим, са получени на откритата гореща линия в Община Перник през вчерашния ден. До ранния следобед днес сигналите са били 38,..

публикувано на 19.11.19 в 16:50

Млад треньор от Северна Ирландия от днес пое "Пирин" (Благоевград)

 Бившият национал на Северна Ирландия Уорън Фийни е новият треньор на втородивизионния  ФК „Пирин“ (Благоевград). Той бе представен на пресконференция от главния мениджър на клуба  Ива Уорън, изпълнителния директор  Венко Попов  и административния директор Вили Елезов. 38-годишният специалист, баща на 4 деца,  напусна работата си в..

публикувано на 19.11.19 в 15:11
Красимир Каракачанов

Вицепремиерът Каракачанов подаде сигнал до главния прокурор за опити за създаване на македонско малцинство в България

Опасната дейност се извършва от две НПО-та, регистрирани в Благоевград, които имат заложени в уставите си цели и задачи, сходни със забранената у нас партия „ОМО – Илинден – ПИРИН“. Сред учредителите на едното сдружение фигурират и имена от ръководството на въпросната противоконституционна организация, съобщиха от пресцентъра на ПП ВМРО...

публикувано на 19.11.19 в 12:56