Възстановяват увредени гори на територията на ЮЗДП

Големи търговски вериги и банкови институции в партньорство с Югозападното държавно предприятие обединяват усилия за възстановяване на 25 дка изгоряла гора край село Мечкул, в района на „ДГС Симитли”. Това са част от унищожените горски площи при големия пожар през август 2017 г. над Кресна. 

С предоставените от бизнеса финансови средства до края на ноември теренът ще бъде почистен от 12-годишните овъглени дръвчета, ще се извърши почвоподготовка, засаждане на фиданките и отглеждане на новите насаждения през първата година. Самите лесокултурни дейности ще бъдат извършени от квалифицирани работници на ЮЗДП. Над 20 други частни компании се включват активно в есенните доброволчески залесявания на територията на предприятието. 

Първите 300 контейнерни фиданки в Благоевградска област бяха засадени преди дни край село Дренково, в непосредствена близост до международния път Благоевград–Делчево, Северна Македония. С доброволния труд на служители на голяма банка беше възстановена горска площ, освободена след нападение от корояд, съобщиха от "Връзки с обществеността" при ЮЗДП.


Вижте още

Румен Томов: Община Благоевград е изключително затруднена финансово

Като изключително тежко, така кметът на Благоевград Румен Томов определи финансовото състояние на общината към момента. Пред журналисти Томов коментира и защо е забавил избора на нов екип:  " До края на седмицата ще бъдат обявени имената на новите заместници на община Благоевград. Четири заместник-кмета. Досега е назначен само един – Ясен..

публикувано на 19.11.19 в 19:16

Водният режим остави стотици домакинства в община Перник без вода

Жители на квартал “Църква“ и село Мещица се оплакват, че тази сутрин изобщо не са имали вода, докато в отделни райони на Перник тя е продължила да тече и по време на самия режим.  Над 120 сигнала, свързани с водния режим, са получени на откритата гореща линия в Община Перник през вчерашния ден. До ранния следобед днес сигналите са били 38,..

публикувано на 19.11.19 в 16:50

Млад треньор от Северна Ирландия от днес пое "Пирин" (Благоевград)

 Бившият национал на Северна Ирландия Уорън Фийни е новият треньор на втородивизионния  ФК „Пирин“ (Благоевград). Той бе представен на пресконференция от главния мениджър на клуба  Ива Уорън, изпълнителния директор  Венко Попов  и административния директор Вили Елезов. 38-годишният специалист, баща на 4 деца,  напусна работата си в..

публикувано на 19.11.19 в 15:11
Красимир Каракачанов

Вицепремиерът Каракачанов подаде сигнал до главния прокурор за опити за създаване на македонско малцинство в България

Опасната дейност се извършва от две НПО-та, регистрирани в Благоевград, които имат заложени в уставите си цели и задачи, сходни със забранената у нас партия „ОМО – Илинден – ПИРИН“. Сред учредителите на едното сдружение фигурират и имена от ръководството на въпросната противоконституционна организация, съобщиха от пресцентъра на ПП ВМРО...

публикувано на 19.11.19 в 12:56

Административен съд – Благоевград извърши преглед на изборни книжа по дело за оспорените резултати от изборите за общински съветници в община Благоевград

 Административен съд – Благоевград извърши преглед на протоколите и черновите на протоколите на пет секционни избирателни комисии в община Благоевград. Чувалите с изборните книжа от посочените секционни избирателни комисии бяха отворени в съдебна зала, в присъствието на оспорващите изборния резултат лица и техни представители и председателя на..

публикувано на 19.11.19 в 12:11

Бойко Борисов: Предложението първият ден от болничните да се плаща от работниците няма да бъде внесено в Народното събрание

"Предложението първият ден от болничните да се плаща от работниците няма да бъде внесено в Народното събрание" – това написа в личния си профил във Фейсбук министър-председателят Бойко Борисов, който инспектира строителството на магистрала "Хемус". "Не може да наказваме истинските болни, но заедно с работодателите и синдикатите ще обсъдим проблемите с..

публикувано на 19.11.19 в 11:31

Удължават срока за премахване на предизборните материали в Благоевград

Със заповед на кмета на община Благоевград се удължава срокът за премахването на предизборните агитационни материали. Това съобщи за Радио Благоевград секретарят на общината София Янчева. По закон кандидатите и техните предизборни щабове трябваше да премахнат плакатите седмица след произвеждането на Местни избори 2019 г., припомни София Янчева...

публикувано на 19.11.19 в 11:10