БНР е домакин на Среща на обществените медии от Югоизточна Европа

Сградата на БНР в София

Ръководителите на обществените радио и телевизионни организации от Югоизточна Европа се събират в Правец на 17 май 2018 г.

Във връзка с един от приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС - Европейската перспектива и свързаност на Западните Балкани, инициативата на БНР ще постави във фокуса на обществения и политически интерес ролята и значението на обществените медии във време на интензивни социални и технологични промени.

По време на срещата ще бъдат обсъдени стратегически въпроси, свързани с независимостта, финансирането и мисията на обществените оператори в контекста на общата европейска перспектива на региона.

Срещата ще даде възможност за заздравяване на партньорските отношения, засилване процесите на взаимопомощ, сътрудничество, обмяна на опит и развитие на общи проекти.

Обществените медии от региона посрещнаха с интерес инициативата на БНР. Участието си са потвърдили 11 национални медии от Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Косово, Македония, Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Хърватия и Черна Гора.

Събитието се реализира и със съдействието на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), най-голямата асоциация на обществените радио и телевизионни организации в света. Генералният директор на съюза, г-н Ноел Къран ще вземе участие в срещата, организирана от БНР, за да подкрепи усилията на операторите в региона за утвърждаване на демократичните ценности и развитие на сътрудничеството между тях.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!