Среща на обществените медии от Югоизточна Европа

Председателят на ХХХХIV Народно събрание Цвета Караянчева и Генералният директор на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) Ноел Къран.

Цвета Караянчева: Обществените медии имат изключително важна културна, образователна и обществена функция

Ролята на обществените медии в Европейския съюз и тяхното бъдещо развитие обсъдиха Председателят на ХХХХIV Народно събрание Цвета Караянчева и Генералният директор на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) Ноел Къран. Гостът е в България за участие в..

публикувано на 18.05.18 в 16:14

Декларация на обществените медии от Югоизточна Европа

Декларация на обществените медии от Югоизточна Европа: Ние, обществените медии от 12 страни в Югоизточна Европа и генералният директор на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), на срещата ни, която се състоя на 17 май в Правец, България..

публикувано на 17.05.18 в 18:05

Обществените медии от Югоизточна Европа се обединиха за общи програми и проекти

Недостатъчното финансиране, дигиталното развитие и ангажирането на младата аудитория са предизвикателствата, пред които са изправени всички обществени медии в Югоизточна Европа. Качествено съдържание на продукцията, подобряване на законовата..

публикувано на 17.05.18 в 17:58
Василис Костопулос

Директорът на Гръцкото радио и телевизия: Рейтингът не може да спре ЕРТ да прави каквото трябва

"Рейтингът не е нещо, което може да спре ЕРТ да прави това, което трябва", заяви в интервю за предаването „Преди всички“ Василис Костопулос, управляващ директор на Гръцкото радио и телевизия. Ръководители на обществени медии от Югоизточна..

публикувано на 17.05.18 в 15:15

БНР събира на форум обществените медии на страните от Югоизточна Европа

Българското национално радио организира среща на обществените медии на страните от Югоизточна Европа. Форумът в Правец е свързан с един от приоритетите на Българското европредседателство – Европейската перспектива и свързаност на Западните..

обновено на 17.05.18 в 15:11
Ноел Къран и Румен Радев

Генералният директор на EBU обсъди ролята на обществените медии на среща с президента Румен Радев

„Ние се нуждаем от алтернатива на фалшивите новини, от критична журналистика и независими източници на качествени новини, до които хората да имат лесен достъп. И обществените медии са отговор на този въпрос“. Това каза генералният директор на Европейския..

публикувано на 16.05.18 в 19:15
На срещата с президента присъстваха Ноел Къран, Александър Велев и Константин Каменаров (от дясно наляво)

Румен Радев: Обществото може да плати много висока цена, ако обективността отсъства в медиите

Обществените медии носят отговорност пред гражданите за утвърждаването на професионалните стандарти в журналистиката и акцентирането върху социалнозначими теми в свят на все по-голяма концентрация на медии и финанси. Това беше общата позиция на държавния..

публикувано на 16.05.18 в 19:00

Дневен ред и списък с участниците в Срещата на обществените медии от Югоизточна Европа, Правец 16-18 май 2018

ДНЕВЕН РЕД Среща на обществените медии от Югоизточна Европа Правец , 17 май 2018 Работен език : английски 10:15 – 10:30  Регистрация 10:30 – 12:30 ·   Приветствена реч от Александър..

публикувано на 15.05.18 в 12:04
Сградата на БНР в София

БНР е домакин на Среща на обществените медии от Югоизточна Европа

Ръководителите на обществените радио и телевизионни организации от Югоизточна Европа се събират в Правец на 17 май 2018 г. Във връзка с един от приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС - Европейската перспектива и свързаност на..

публикувано на 11.05.18 в 13:21