Нова улица се изгражда в Индустриален и логистичен парк - Бургас

Нова улица се изгражда в района на Индустриален и логистичен парк - Бургас. Това е локално платно, което ще осигури пряк достъп до обособените квартали 41 и 46. Пътната връзка е успоредна на ул. "Крайезерна".  Дължината й в завършен вид ще е около 600 м...

публикувано на 11.07.19 в 13:47

ТЕЦ Сливен ще използва и алтернативно гориво

Намеренията на  ТЕЦ Сливен  да използва модифицирано гориво  RDF (Refuse Derived Fuel) няма да  застраши чистотата на  въздуха на града и околностите. Това увериха от ръководството на топлоцентралата на нарочна среща с кмета Стефан Радев и представители..

публикувано на 11.07.19 в 13:18

Здравко Василев: Приморско и Китен се превърнаха в евтина компромисна дестинация

Кампанията срещу летния туризъм в България е целенасочена и недоволството и липсата на постъпления ще се върне като бумеранг към всичко в икономиката на страната. Това коментира Здравко Василев от Приморско по повод проваления международен..

публикувано на 10.07.19 в 14:34
Христо Узунов

Павилионната търговия е като другата, само че е павилионна*

Правилата и законите за големите фирми, важат и за дребните търговци. Това посочиха от агенцията за приходите и инспекцията по труда на нарочна среща, на която, обаче, от бизнеса нямаше представители. Информационната среща,..

публикувано на 09.07.19 в 14:24

Започва ремонт на рибарското пристанище в Несебър

Започва изпълнението на проект за ремонт и модернизация на рибарското пристанище северна буна – Несебър, съобщиха от местната администрация.  Проектът предвижда оптимизиране на капацитета на съществуващото пристанище, като се осигури подобряване на..

публикувано на 08.07.19 в 17:21

Не се оправдаха очакванията, че туристическият юли ще компенсира слабите май и юни

По-слабият туристически сезон и празните плажове са горещата тема на лято 2019. Според хотелиери по морето след години на ръст е нормално да има и отлив, но е важно това да не се превърне в трайна тенденция.  По данни на Бургаското летище ръст тази..

публикувано на 08.07.19 в 15:05

Около 15 % спад на полетите отчитат на Летище Бургас

По-слаб сезон с около 15 % в сравнение с миналата година отчитат на Летище Бургас. Въпреки това се наблюдава увеличение на пазара от Великобритания, Чехия, към края на годината се очаква да има ръст от Израел, обясни изпълнителният директор на..

публикувано на 08.07.19 в 14:45

Георги Тръпков, хотелиер: Туристическият сезон е по - слаб, но нещата не трябва да се преекспонират

Туристическият сезон през това лято е по – слаб, но не е толкова слаб колкото се представя. Нещата се преекспонират, коментира Георги Тръпков, хотелиер от Поморие: „Нормално е, когато 17 – 20 години си имал ръстове да има и година на спад...

обновено на 08.07.19 в 09:24

Глобяват концесионера на плаж Перла, допуснал автомобил до водата

Министерство на туризма ще наложи веднага глоба на концесионера на плаж Перла,  допуснал автомобил да навлезе на територията на плажа до водата. Това разпореди министърът на туризма Николина Ангелкова, след като в общественото пространство се..

публикувано на 08.07.19 в 09:23

Заместник-министър Лозана Василева ще открие биопазар в Бургас

Утре, 7 юли, заместник-министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева ще открие биопазар в град Бургас. Събитието ще се проведе от 11:30 часа на площад „ Тройката “ в града и е под патронажа на Министерство на земеделието, храните и горите...

публикувано на 06.07.19 в 13:47