Николай Димитров за особеностите на българския турист

Много от българските туристи спазват правилата само в чужбина. Това коментира пред БНР-Бургас наемателят на плажа в Крайморие Николай Димитров. Замърсяване на ивицата и на дюните с най-различни отпадъци, неспазване на забраните за домашни..

публикувано на 10.10.19 в 07:00
Снимката е илюстративна.

Синдикатите започнаха акция под надслов "Заедно да защитим труда си"

КНСБ и КТ "Подкрепа" започнаха национална акция на работещите в страната под надслов "Заедно да защитим труда си". Целта е да се направят промени в трудовото законодателство. „Основните акценти са връщането на стария режим за въвеждане на..

публикувано на 09.10.19 в 15:30

Дирекция с контролни функции на ИА"Автомобилна администрация" и в Бургас

Осем регионални дирекции с контролни функции вместо сега съществуващите 27 областни отдела, се запазват след структурни промени в ИА“Автомобилна администрация“,. Една от тях остава в Бургас, реши правителството днес. Контролната дейност ще бъде..

публикувано на 09.10.19 в 15:25

Румен Драганов: Не може да се каже точният брой на тези, които ще обявят несъстоятелност след фалита на " Астрал Холидейз"

Все още не може да се каже точния брой на тези,които ще бъдат засегнати от фалита на "Астрал Холидейз". Обявяването на фирмите в несъстоятелност е неминуемо, обясни Румен Драганов , председател на Института за анализи и оценки в туризма. Не мога да..

публикувано на 09.10.19 в 14:26

Превозвачи от бургаски регион очакват парите си от "Астрал Холидейз"

Приблизително към 400 хиляди  имат да вземат превозвачи от бургаски регион от "Астрал Холидейз". Това са фирми, които от години са работили с туроператора. Винаги сме получавали парите си с голямо закъснение, обясни един от превозвачите Деян Контев...

обновено на 09.10.19 в 13:12
Снимката е илюстративна.

Близо 60 хотела в региона са застрашени след фалита на "Томас Кук"

Близо 60 хотела по Южното Черноморие са застрашени след фалитите на британския туроператор "Томас Кук" и неговата партньорска компания в България "Астрал Холидейз". От туристическия бранш призовават правителството да вземе мерки за спасяването,..

публикувано на 09.10.19 в 09:05

Хотелиери искат спешни мерки заради фалитите на "Томас Кук" и "Астрал холеидейз"

Спешни мерки за подпомагане на българските хотелиери, потърпевши от фалита на „Томас Кук“ и „Астрал Холидейз“ поискаха в обръщение до премиера от Клуба на хотелиера в община Несебър. Сред посочените са договаряне с банковия сектор на нисколихвени..

публикувано на 08.10.19 в 17:53

Превозвач сигнализира за проблеми с тол системата

Бургаски транспортен превозвач сигнализира за проблеми със сайта за закупуване на електронни винетки БГ Тол. Въпреки уверението, че заявката е приета, шофьорите на автобусите са глобени, а пътуващите забавени. „Спестете време, платете бързо..

публикувано на 08.10.19 в 14:03

Росица Симеонова: Ако държавата не подпомогне лозаро - винарския сектор, той ще загине

Гроздоберът в Бургаско е на финала си. Реколтата като захарност е добра, но като количество добивите са ниски, заради продължителната суша, съобщи Росица Симеонова, председател на местната Лозаро - винарска камара: „Средно от декар са..

публикувано на 04.10.19 в 15:42

Лозари и винари от Бургаско искат държавни субсидии за сектора

Ниски изкупни цени на гроздето с близо 40 %, недостиг на работна ръка и слаб износ са основните проблеми в лозаро - винарския сектор през тази година. Гроздоберът в Поморийско вече е приключил, но стопаните се оплакват, че прекупвачите, когато има такива,..

публикувано на 04.10.19 в 12:16