Лапчев: Промените в ЗУЧК дават възможност за регулация на къмпингуването

Възможност за частична регулация на въпроса с къмпингуването се дава с промените в Закона за устройството на Черномореското крайбрежие (ЗУЧК). Това коментира пред БНР – Бургас кметът на Царево Георги Лапчев. Цялостна регулация ще се даде, след..

публикувано на 20.06.19 в 14:24

Повече британски туристи се очакват в Бургас

Кметът Димитър Николов се срещна със Стив Хийпи, изпълнителен директор на Jet2.com и Jet2.holidays. Компанията е вторият най-голям британски туроператор и третата по големина авиокомпания във Великобритания. Jet2.com започнаха полети до Летище Бургас на 6..

публикувано на 20.06.19 в 12:14

Първи проверки на къщи за гости в Бургаско (галерия)

Две проверки на къщи за гости в област Бургас извършват днес от Държавен фонд „Земеделие“. Сградите са построени и оборудвани със средства от Програмата за развитие на селските райони. Първият проверен обект бе в с. Факия, Община Средец...

публикувано на 19.06.19 в 15:33

Промениха процедурите за концесии на морските плажове

Министерският съвет одобри Закон за изменение и допълнение на Закона за концесиите, който създава режим процедурите за концесиониране на морски плажове да се извършват по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Обстоятелството,..

публикувано на 19.06.19 в 14:51

Правителството се разпореди с имоти в Бургаско

С решение на Министерския съвет Министерството на културата получава за управление имот с площ 10 035 кв. м в  Ахтопол, заедно с построените в него пет сгради. До момента имотът е бил предоставен на Министерството на вътрешните работи, Главна дирекция..

публикувано на 19.06.19 в 14:41
Зам.-кметът Красимир Стойчев и зам.-областният  управител Владимир Крумов бяха посрещнати от турските им колеги в Инеада

За 4 часа ще се стига по море от Бургас до Истанбул

Транспортна връзка по вода между Бургас и Истанбул ще бъде реализирана догодина.Тя ще даде възможност на български и турски граждани за 4 часа да пътуват между двата града и ще бъде още една възможност за туризъм.Тестово пътуване до Инеада бе..

публикувано на 19.06.19 в 13:21

Редовното финансиране ще помогне на музеите да имат дългосрочна програма

Достъпът до редовно финансиране от страна на държавата ще позволи на общинските музеи да планират и развиват своя дългосрочна програма, което в момента е невъзможно. Това каза за  БНР-Бургас Даниел Пантов, директор на музея в Приморско. „Музеите..

публикувано на 18.06.19 в 16:53

Лятната контролна кампания на НАП ще насърчава доброволното спазване на закона

Държавната и местната власт ще гарантират сигурността и спокойното протичане на активния летен туристически сезон по Южното Черноморие, но ще се намесват категорично в случаите на заобикаляне на законодателството и опитите за укриване на данъци и..

публикувано на 18.06.19 в 14:27

Първо плаване на круизната линия Бургас - Инеада (СНИМКИ)

Първо плаване със скоростен катамаран от Бургас до турския град Инеада организира бургаското пристанище.  От Морската гара в Бургас до турския град Инеада плаването ще продължи 2 часа. Целта на тестовото плаване е да се установи дали турските катамарани..

обновено на 18.06.19 в 13:33

Болярово и Стралджа ще работят по общ проект

Общините Стралджа и Болярово започнаха работа по одобрения съвместен проект „Патронажна грижа за нуждаещи се лица в община Стралджа и община Болярово” Основната му цел е подобряване на качеството на живот и възможностите за социално включване на хората..

публикувано на 17.06.19 в 17:38