Младежи демонстрираха слънчев велосипед

Икономичен велосипед, задвижван със слънчева енергия, с максимална скорост 45 км в час при  пробег 25 км. Появата му дава възможност всеки да се придвижи до работното си място и докато е на работа да отвори панелите за зареждане на колелото. След 6-8..

публикувано на 08.06.19 в 16:17

Магдалена Манолова: Време е да облагородим зона "А" в "Меден рудник"

Общественото обсъждане  организира община Бургас, за да представи проекта си за облагородяване на територия от зона А в "Меден рудник", както вече ви съобщихме, идеята е да се изгради парк с амфитеатър.Тя не се одобрява от търговците, чиито обекти ще..

публикувано на 07.06.19 в 16:17

Проект насърчава търсенето на иновативни бизнес идеи в сферата на „синята“ икономика

Проект на Община Бургас ще търси млади предприемачи, които да развиват собствени и иновативни бизнес идеи в морския сектор или т.нар. "синя" икономика. "Градове в действие към син растеж -BluAct", финансиран по програмата за европейско териториално..

публикувано на 07.06.19 в 16:10

Експерти: 6 % ръст на пазара на недвижими имоти в Бургас, цените няма да се вдигат през 2019

Ръст от близо 6 % бележи пазара за недвижими имоти в Бургас от началото на годината, данните оповести Добромир Ганев, председател на "Националното Сдружение Недвижими Имоти" по време на откриването на форума „Имоти – Експо“, който се провежда в..

публикувано на 07.06.19 в 15:27

Търговци с подписка настояват да останат на Лакомата спирка

 60 души са направили подписка, за да изразят недоволството си от предложението на община Бургас върху терен до Лакомата спирка да бъде изграден парк.  Хората са притеснени, че ще останат без работа, тъй като проектът предвижда павилионите да бъдат..

публикувано на 07.06.19 в 13:44

Мощни джипове газят дюните край ММЦ-Приморско

Дюните край Приморско са обект на множество нарушения. Най-много са констатирани в района на ММЦ, където миналото лято са се паркирали автомобили от туристи. Това обяви на предсезонна среща в морския град Детелина Иванова, главен експерт по контрол на..

публикувано на 07.06.19 в 13:27

Елка Божилова: Производителите на странджански манов мед трябва да са наясно с новия начин на етикетиране

Производители на страджански манов мед от пет общини в региона, се срещнаха в Бургас с експерти от земеделското министерство. Идеята на тази информационна среща е пчеларите да се запознаят с условията и начина за присъединяване към регистъра на..

публикувано на 06.06.19 в 14:07

Представители от бизнеса в Унгария обсъдиха сътрудничество с фирми от Бургас

Възможностите  за сътрудничество и установяване на ползотворни контакти между фирми от  Бургас и област Боршод, Унгария обсъдиха на среща днес зам.-кметът по  финанси, икономика и бюджет Красимир Стойчев  и представители на търговската камара от унгарския..

публикувано на 05.06.19 в 18:16

Странджанският чай-възможност за развитие на природосъобразен бизнес

Странджа, освен манов мед и бял кукер, има и своята чудодейна билка. Уникалният кримски чай, познат доскоро само на местните хора, става все по- популярен и търсен. Как да бъде опазен той в дивото си състояние, а в същото време да се култивира и..

публикувано на 05.06.19 в 13:58

Срокът на концесия на пристанищните терминали "Бургас Изток-2" и "Бургас Запад" се удължава

Министерски съвет удължи срока на концесия за  „Пристанищен терминал Бургас Изток-2“ и  „Пристанищен терминал Бургас Запад“, и двата са  част от пристанище за обществен транспорт с национално значение в Бургас. С промените от днес се удължава срокът..

публикувано на 05.06.19 в 13:44